Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1949 a milovnice jídla Julia Childová se stěhuje se svým manželem do Paříže. Být ženou v domácnosti ji však nebaví, a tak se začne věnovat své zálibě, vaření. Anglicky psané kuchařky v Paříži nenajde, a tak se pouští do studia starých francouzských kuchařských knih. O více jak deset let později vychází její kuchařka a Julia Childová se stává celebritou v kulinárním světě. New York 2002. Třicetiletá začínající spisovatelka Julie Powellová, která zrovna pracuje na městském úřadě a pomáhá rodinám postiženým newyorskou tragédií, se jednoho dne rozhodne, že během roku uvaří všech 524 receptů z klasické kuchařky paní Childové. A o svém projektu se rozhodne psát blog. Ten je po těžkých začátcích úspěšnější a úspěšnější. Chodit do práce a k tomu vařit tolik jídel je však obtížné. Julie je svým projektem čím dál více posedlá, nemluví a nepřemýšlí o ničem jiném, ve volném čase jen vaří. Přestává si rozumět s manželem a ten ji nakonec opouští. Je jen na Julii, aby urovnala jejich vztah a dotáhla svůj blog do úspěšného konce. (TV Nova)

(více)

Recenze (387)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Vskutku docela dobrý film. Příběhy dvou žen v jiných časových sférách, ale s podobným životem a možná i cílem, smyslem. A oba tyto paralelní světy jsou propojeny velmi dobře. Nepřišlo mi to nějak násilně skloubené a to se mi líbilo...že vše plynulo jak po másle. Máslo...dalo by se říct, že to byla asi hlavní ingredience tohoto filmu. Herecké výkony byly skvělé...ale musím přiznat, že Meryl Streep mám radši v jiných rolích, než v této. Ona svůj výkon předvedla jako vždy prvotřídně, ale přiznejme si to, ta role jí nesedla. Za to pro Amy Adams ta její byla jako stvořená. 3 a půl hvězdičky za film plus ta půlka za ty úžasné pokrmy, při kterých se mi sbíhaly sliny :P ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi nápad se sledováním dvou paralerních příběhů. Nejdříve se ocitneme ve Francii v roce 1949, kde se seznámíme s Juliou, která sem právě přicestovala a pak se seznámíme s jejím dokonalým kuchařským uměním, protože ja jinak nazvat ta kouzla, která předváděla s jídlem. Pak se přesuneme do současného New Yorku. Kde sledujeme Julie, která se přestěhovala do nového bytu. Pracuje na plný úvazek v práci, kde po celý den musí odpovídat lidem na jejich všetečné dotazy. Po večerech se odreagovává vařením nejrůznějších jídel. Pak jí napadne, že by mohla vyzkoušet všechny recepty, které napsala Julia. Stanovila si velmi nelehký úkol. Během třistašedesátipěti dní musí uvařit pětsetdvacetčtyři receptů, podotýkám stejně chutných. Příjemně jsem se bavila, ale už příště nebudu sledovat film s prázdným žaludkem, protože se několikrát hlasitě přihlásil o slovo. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Takový moc milý film podle skutečných životů. Úžasná Meryl Streep jako stejně úžasná manželka velvyslance v Paříži, kde se zamiluje do francouzské kuchyně, tvrdohlavě projde kurzem vaření se samými muži -z ženského ji totiž vyhodili:-) Elegantní padesátá léta a ona se se svojí přítelkyní rozhodné vydat francouzskou kuchařku pro americké ženy, s energií a šarmem sobě vlastním. Amerika, současnost...jedna mladá žena s hodným mužem, s nímž se přistěhuje do podnájmu nad pizzerií, se kvůli osobní nespokojenosti se svým životem rozhodne za jeden rok uvařit úplně všechny recepty a napsat o tom blog. Během této doby se s ní povahově přes několik desítek let prakticky ztotožní...a vaří...takové skvěle odpočinkové, laskavé a určitě vás přepadne hlad nebo začne honit mlsná:-) ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Kruci já bych jedl...po shlédnutí kulinářské lahůdky "Julie & Julia" hlady přímo šilhám! Roztomilá a jak jinak než (pokaždé) výtečná Meryl Streep vaří a píše jak o život v originálním příběhu, který uvařil sám život. A aby to nebylo málo, souběžně s příběhem jedné Julie (Streep), která se kdysi ve Francii učila vařit, sledujeme příběh druhé Julie (Amy Adams), která propadá kouzlu vaření a denně o svém zážitku bloguje. Zajímavé spojení minulého s přítomným, příjemná atmosféra a hlavně fůra dobrého jídla - to vše a mnohem víc jsem dostal v tomto milém a strašně moc pohodovém jídle - kruci - filmu! ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Julie a Julia je přesně tím typem filmu, kterému se obloukem vyhýbám - odpočinková romantická komedie, která je vhodná tak možná jako kulisa k vaření. Navíc se jedná o (netvrdím, že úmyslnou) vymývárnu mozků v americkém střihu, kdy je pro postavy největším neštěstím bydlet nad pizzerií (co by za takové bydlení někteří Američané dali). (792., 17. II. 2013) ()

Želik 

všechny recenze uživatele

Na kvalitný filmový zážitok potrebujeme dve skvelé herečky, čerstvý scenár, hrniec humoru, šálku romantiky, lyžičku hudby. Všetko zmiešame, varíme 123 minút a podávame teplé. Mne tak chutilo, že som si musela naložiť znovu :) Dobrú chuť! ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný film, na ktorom je potešujúce najmä to, že vznikol jeden príbeh z dvoch knižiek. Film, pri ktorom Meryl získala už svoju 16 nomináciu na Oscara netreba pozerať s úplne prázdnym žalúdkom. Celý film sa tam varia neuveriteľné dobroty a už po takej polhodine sa pristihnete ako pregĺgate sliny. Každopádne tu ide perfektnú oddychovku, pri ktorej nie koniec vôbec dopredu jasný. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že uvidím Meryl Streepovou v roli, ve které bude působit tak trapně. Bohužel, stalo se. Možná ale jen co nejpřesněji zahrála skutečnou Julii Childovou. To nevím, neznám ji. Faktem zůstává, že jsem se dvě hodiny hrozně nudil v obou paralelních rovinách filmu. A ani všechny ty dobroty, co vařily, mi chutě zrovna nenadělaly. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Film neskutečně rychle utíkal. První polovina mě bavila mnohem více než ta druhá, ale i přesto jsem film do posledního momentu hltal. Mrzí mě že se obě hrdinky na konci nesetkali, ale tomu člověk v životě neporučí. Pro mě perfektní film s perfektním hereckým obsazením. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem si našla chvilku na další film s Meryl Streep, opět film, ve kterém jí sekunduje Amy Adams, i když zde se tyto herečky nestřetnou. S Meryl se snažím nevynechat žádný film, neboť se u mě již řádku let hřeje na špici oblíbenosti. Téma filmu mě lákalo, film podle skutečné události vždycky nějak lépe zapůsobí, navíc téma vaření je na dívání také atraktivní samo o sobě - kdo by rád nejedl a nedíval se na lidi, co vaří takové lahůdky, ze kterých se vám sbíhají sliny? A přenést ty pocity na diváka, v tom vidím plus filmu. Navíc vás nadchne filmová stařičká Paříž. Obě postavy byly sympatické a líbilo se mi jejich ztvárnění i přehrávání Meryl. Bylo vidět, že roli si vysloveně užívá. Příběhy nejsou kdo ví jak silné, ale jsou zajímavé a baví vás sledovat obě dámy při svém zápolení. Už jsem chtěla dát osmdesát, ale připadalo mi, že konec nějak vyšuměl. Čekala jsem nějaké velkolepé finále, možná setkání nebo aspoň telefonát Julie Child, ale vše to dopadlo trochu jinak. Smířlivý konec, ale u mě to trochu ubralo body. To ovšem nic nemění na tom, že jsem si nový film s Meryl hodně užila a nebráním se mu do budoucna. ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Takmer po celý čas mi nezmizol úsmev z tváre. Príjemne milé a vyžarujúce toľko optimizmu a pozitívnej energie, že človek ostane týmto všetkým nabitý ešte dosť dlhú dobu po záverečných titulkoch. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Ráda jím a ráda vařím, takže jsem se těšila, ač jsem co do kvality mnoho neočekávala. Výjimečně byly mé předpoklady správné: co do kulinářství je to lahůdka, ovšem polovina toho zbytku mi silně připomíná dementní pořady přiblblé Nigelly Lawson - ano, mluvím o úseku Julie v podání Amy Adams, která hraje totálně nesnesitelnou hysterickou slepici, které bych s chutí zakroutila krkem. Zachraňuje to jen vynikající Meryl coby roztomile potrhlá Julia, kterou jsem absolutně žrala - kdyby to bylo jen o ní, hodnotila bych o stupeň výš! ()

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně celkem hluboký a poutavý příběh, který mne vtáhl do děje, na straně druhé nepříjemné zazdění vznešených myšlenek, které zde byly divákovi předloženy. Entusiastická, charismatická a nepřehlédnutelná Julia Child v podání Meryl Streep versus ubrečená, lehce hysterická, životem zkoušená Julie Powell (Amy Adams), která po večerech relaxuje a "vypíná" u plotny. Nezlomná a houževnatá Julia konkuruje mužům v kulinářském umění a tvrdě pracuje na velké knize receptů. Julie neví, co se svým životem, až jednou dostane nápad a založí si blog, kde si dá za cíl uvařit během roku všechny recepty z knihy Julie Child. To ji vysloveně nakopne, naplňuje a konečně nachází sama sebe a důvod k radosti. Až do té chvíle, než se dozví, že Julia Child ji nenávidí. To mne sice nepříjemně šokovalo, ale chápu ji - prostě nesnese, když někdo parazituje na jejím celoživotním díle. Julie si z toho vezme ponaučení, že cesta je cíl a že ta pravá Julia Child je ta, kterou má ve své hlavě -> ke které vzhlíží a ne ta opravdová, která ji nenávidí. Hmm... ale... ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

I am Julia Child. Bon Appetit! Náš svět je plný hrůzy, nenávisti, válek a konfliktů. A pak je zde tento film, který také ukazuje dramata obyčejných i těch neobyčejných lidí, zároveň nás však jemně pohladí na duši a vykouzlí úsměv na tváři. Julie & Julia je film, který je estetickým i kulinářským zážitkem určeným nejen pro estéty a milovníky dobrého jídla. Především je to film, který je prosycen dobrou náladou, nádhernými záběry Paříže i Queensu, smíchem Julie Child, úsměvem Lobster-killera Julie Powell, láskou a především výborným jídlem. Meryl nezapomenutelná, Amy roztomilá, Chris vtipálek a Stanley jednoduše charizmatický džentlman. Nora Ephron byla, je a navždy bude královnou filmového průmyslu, a já jen doufám, že si to tam nahoře dosytosti užívá. You are the butter to my bread,and the breath to my life ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

……bola ozaj pôvodná Julie ozaj tak "více -méne" .....retard? - lebo M.S. to tak hrala....radšej by som prijal dokument o slávnej kuchárke  ako film s M.S. ktorá neunavne roky dokazuje,že zahrá všetko...?....pre mňa už bolo "prestreepované" dosť   až moc....nie za mňa.... ()

Reklama

Reklama