Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1949 a milovnice jídla Julia Childová se stěhuje se svým manželem do Paříže. Být ženou v domácnosti ji však nebaví, a tak se začne věnovat své zálibě, vaření. Anglicky psané kuchařky v Paříži nenajde, a tak se pouští do studia starých francouzských kuchařských knih. O více jak deset let později vychází její kuchařka a Julia Childová se stává celebritou v kulinárním světě. New York 2002. Třicetiletá začínající spisovatelka Julie Powellová, která zrovna pracuje na městském úřadě a pomáhá rodinám postiženým newyorskou tragédií, se jednoho dne rozhodne, že během roku uvaří všech 524 receptů z klasické kuchařky paní Childové. A o svém projektu se rozhodne psát blog. Ten je po těžkých začátcích úspěšnější a úspěšnější. Chodit do práce a k tomu vařit tolik jídel je však obtížné. Julie je svým projektem čím dál více posedlá, nemluví a nepřemýšlí o ničem jiném, ve volném čase jen vaří. Přestává si rozumět s manželem a ten ji nakonec opouští. Je jen na Julii, aby urovnala jejich vztah a dotáhla svůj blog do úspěšného konce. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (387)

freddy 

všechny recenze uživatele

To jednou takhle v neděli odpoledne nemám co napráci, tak zapnu televizi a tam běží tenhle film, o němž jsem toho už mnoho slyšel a četl, a tak mě napadlo, že bych se na něj mohl i podívat. A velice rád konstatuji, že jsem nebyl zklamán. Celé to utíkalo velice rychle bez nejmenších náznaků nudy, v ději jsem se orientoval bez jakýchkoliv problémů a celé jsem si to úžasně užíval. Bylo to zkrátka příjemné odpoledne s příjemným a atraktivním filmem, který mě bavil, který se mi líbil, a kterému snad ani nemám příliš co vytknout. Takové filmy se mi pak hodnotí úžasně, protože je příjemné občas vědět a připomenout si, že se dají natočit atraktivní a zajímavé filmy bez jakýchkoliv zvláštních a drahých efektů, že ke vzniku dobrého filmu stačí jen dvě vynikající a sympatické herečky, několik dobrých herců do vedlejších rolí, a máme tu film, který dokáže vyniknout. Avšak přemýšlím, jestli byla nominace Meryl Streep na Oscara za tuto roli zasloužená, přece jen mi nepřijde, že by zde jakkoliv vynikala, Amy Adams předvedla minimálně stejně kvalitní výkon, tady zkrátka trochu podezírám Akademii, že Meryl Streep dává nominace už jen tak nějak ze zvyku. Ale to jsem trochu odbočil, film se mi tedy líbil, dokázal mě zaujmout a já mu uděluji zasloužené čtyři hvězdy. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Jen za Meryl Streep bych dal všech pět. Jenže film rozdělený do dvou rovin si jde proti sobě. První rovina sleduje Julii Child v podání naprosto excelentní Meryl Streep. Prostředí Paříže a všech těch pochutin bych jedl po celou dobu. To však by nesměl mít film druhou rovinu. Šedá myška Julie Powell se rozhodně něco už konečně (do)udělat. Veme knihu Julie Child a uvaří vše co tam je. Mám snad jen já ten pocit, že na konci filmu (spoiler) řekne za mě Julie Child druhé Julii totožný názor? Nelíbí se mi to. Nudná Amy Adams (a to se mi tak líbila v Noci v muzeu 2) působila jako výtvor od mcdonalda. Oproti labužnické Meryl Streep! Bohužel film hodnotím jako celek ***. Je to velká škoda, protože být film jen a opravdu jen o Julii Child pak vidím zasloužených ****. ()

Reklama

moviesfan 

všechny recenze uživatele

J&J je film ve kterém opět exceluje Meryl Streep výborným výkonem a jež tak obohacuje svou postavu. Ač se jedná o dva příběhy, které se odehrávají v různém čase a jsou si do jisté míry podobné, tak s MS mě zaujala více. Ovšem nelze to srovnávat, protože film ladí jako celek velmi dobře a proto se mi snímek velmi líbil. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Film se snaží vyprávět dvě dějové linie a už to mu podráží nohy. Kdo nezná Julii Child, tak není obeznámen s jejím osudem. Druhá dějová linie s Julií Powell však vše dopředu prozrazuje a z první dějové linie pak kromě nádherné poválečné Francie zbude jen výborná herecká dvojice - Meryl Streep a Stanley Tucci. Žádné vyvrcholení tudíž nečekejte, jde jen o poklidný a ničím nerušený běh událostí. Druhá dějová linie pak nenabízí ani to, snad diváka jen donutí vytáhnout ubrousky, aby si nenaslintali do klína. Více na etparadise. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

BAFTA Awards - 1 nominacia: Herecka v hl. ulohe Meryl Streep ________ Kucharcina nie je moja salka kavy, ale divat sa na zabavny herecky koncert Meryl Streep patri medzi moju salku kavy a preto som chcel aj tento film vidiet. Sice ho zaradujem medzi odlahcene priemerne komedie, v ktorom sa nic zavratne v zavere nekona, ale bol zabavny. Meryl Streep si zahrala so Stanleym Tuccim aj v komedii DIABOL NOSI PRADU (2006) alebo s Amy Adams v drame POCHYBY (2008), s ktorou sa postavy v tomto filme osobne stretnut nemohli, kedze sa odohravali v rozdielnych casoch. Meryl Streep bola zasluzene nominovana na Oscara za najl. herecku v hlavnej ulohe avsak Oscara jej vyfukla Sandra Bullock za ulohu v sportovej drame ZROZENI SAMPIONA (2009). ________ Meryl Streep - (Julia Child) +++ Amy Adams - (Julie Powell) +++ Stanley Tucci - (Paul Child) +++ Chris Messina - (Eric Powell) +++ Linda Emond - (Simone Beck) +++ Helen Carey - (Louisette Bertholle) +++ Produkcia: Nora Ephron +++ ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Aby se Meryl Streep naučile reprodukovat typický hlas Julie Child, sledovala v rámci přípravy na roli její záznamy. (jezurka42)
  • Meryl Streep byla za roli Julie Childové nominovaná na Oscara v kategorii "Nejlepší herečka v hlavní roli". Je to její šestnáctá nominace na sošku v kariéře. (Sekmen)

Reklama

Reklama