Já, muslim
Dokumentární
Česko, 2005, 27 min
Tento dokument České televize a režiséra Jiřího Ovečky z cyklu Infiltrace, se snaží nalézt odpověď na otázku, zda je důvod obávat se rozšiřujícího se počtu muslimů v Evropě. Sami autoři prohlašují, že jejich cílem bylo zjistit, zda České republice hrozí nebezpečí v případě další expanze muslimů a jaké jsou názory muslimů žijících u nás. Proto se jeden infiltrátor vydává do pražské mešity se skrytou kamerou. Dokument byl odvysílán v roce 2005 a zvedla se po něm vlna stížností, které nyní řeší ombudsman. (asanakis)
Niktorius
odpad!Fitna mi najednou připadá jako profesionální, přemýšlivá a objektivní rozprava.(1.2.2010)
Richie666
Povrchnější než se na první pohled zdá.(10.7.2008)
asanakis
Dokument můžete vidět třeba zde: http://info.pravdaoislamu.cz/index.php/2006/08/24/ja-muslim/(12.6.2008)
waits
Příspěvek ke stoupajícímu počtu vyznavačů islámu, který ve srovnání s výbušnými dílky Theo van Gogha nebo Fitnou Greeta Wilderse působí poměrně umírněně a záčatečnicky (a dodejme, povrchně), a to hlavně proto, že u naá třeci plochy mezi islámskou komunitou a majoritní společností nejsou, zastoupení věřících je minimalní. Některé postřehy jsou předkládány zbytečně vyděšeně, např způsob,jakým se muži a ženy rozdělují při vstupu do mešity. Zkuste se jít s přítelkyní pomodlit do pravoslavného chrámu:). Podobných filmů ale bude přibývat a důvody jsou zřejmé, zkuste se projít Amsterdamem nebo Londýnem, které se za posledních patnáct let velmi, velmi změnily..A slova ředitele islámského centra Sanky:".. je logicke...když se islám rozšíří v nějaké zemi natolik, že tam získá většinu, tak se bude snažit..prosadit islámské zákony" zni, aspoň pro mě, hrozivě. Křestanské strany, když v Evropě vyhrají volby, svoje desatero ostatním zákonem nevnucují, pane Sáňko! No, uvidíme za dvacet let, kam Evropa směřuje.(8.2.2010)
HarveyDent
Dokument, který drsnou PRAVDU ukazuje dost nešikovným způsobem.(21.3.2009)
Jastřabík
odpad!Zkreslený odpad. Nebezpečné, neboť autoři mají okoukané, jak se dělá aspoň trochu objektivní dokument. Strašné ...(23.3.2011)
- Niktoriusodpad!
Richie666