Reklama

Reklama

Temné patro

  • Finsko Dark Floors
Trailer
Finsko / Island, 2008, 84 min

Režie:

Pete Riski

Scénář:

Pekka Lehtosaari

Hudba:

Ville Riippa

Hrají:

William Hope, Leon Herbert, Ronald Pickup, Philip Bretherton, Noah Huntley, Dominique McElligott, Skye Bennett, Mr. Lordi, Kita, Amen, Ox, Awa, Jussi Haukkamaa (více)
(další profese)

Pouhých sedm pater může být tou nejhorší noční můrou
Otec se chce o svoji autistickou dceru postarat sám a násilím ji odvést z nemocnice. Při útěku ale zůstanou uvězněni spolu s dalšími šesti lidmi ve výtahu. Incident je však pouze začátkem té nejhorší noční můry. Když dveře výtahu po delší době dveře výtahu konečně otevřou, najdou jen strašidelně prázdné chodby několik zohavených těl. Je to práce netvorů z temné strany, kteří se právě pouští do děsivého útoku na své nové oběti. Začíná být jasné, že na malém autistickém děvčátku leží otázka přežití celé skupiny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (235)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatné, spíš naopak. Po formální stránce je film velice povedený, triky jsou uspokojivé, atmosféra místy (převážně zpočátku) opravdu dobrá a ani příběh mě vysloveně neurazil (najde se i několik zajímavých nápadů). Na čem však snímek hodně ztrácí, je nijaká hloubka postav, neboť všechny beze zbytku zapadnou do typových škatulek jako podivné děvče, nebojácný černoch, starostlivý otec atd. No a s tím se v dnešní době špičkový horor udělat nedá. Monstra se neobjevují moc často, většinou jsou pak důmyslně skryta ve tmě, takže budí docela respekt (vypadají jako z metalového videoklipu... nj Lordi). Dal bych čtyři hvězdy, nebýt podivného (a podivně zpracovaného) konce, po němž jsem byl chvíli trochu zaskočený... ale celkový dojem z filmu je rozhodně příznivý. 65% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €4,3miliónaTržby Celosvetovo $645,855▐ celkom slušné priamočiare béčko, ktoré ale ničím zvlášť nevynikne, masky príšer keď to človek neberie moc vážne újdu a pripomenú 80.roky /40%/ ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

BOŽE, to byla opravdu hovadina! Nemělo to ani hlavu ani patu. Filmy, kde nevíte, zda je to sen a nebo realita a vše se prolíná, tak to opravdu nemusím!!!!!!!! A tu malou zmrdku bych na místě přizabil."Dejte mi červenou tužku!" ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Prvních zhruba 40minut velice podařených, dobře navozená atmosféra, zajímavý příběh, béčkoví herci. Vizuální stránka nemocnice po „hell upgradu“ velice povedená a temně mrazivá. Monstra se objevovala zřídka, triky byly slabší – zvláště u duchů, kteří mi nepřišly vůbec strašidelní. Nejvíc celkový film zpackal nepovedený závěr a slabé vyvrcholení, taky navíc docela wtf? 6/10* ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Žánr hororu je mi blízký a v minulosti jsem shlédl řadu slavných i neznámých filmů této kategorie. Když si je člověk po letech pustí znovu, často žasne nad tím, jak zoufale špatné jsou to filmy, a když vymaže faktor nostalgie, zbydou řemeslně k uzoufání trapné kousky, které můžou vzbudit maximálně tak shovívavý úsměv. U převážné většiny dnešních hororů je mé hodnocení kritičtější, než je u fanoušků žánru zvykem. V případě Temného patra jsem byl příjemně překvapený, i když rozhodně nejde o film, který by žánr nějakým zásadním způsobem inovoval a patřil k jeho současným vrcholům. Jde jenom o poctivě natočený žánrový kousek, který využívá postavy malé autistické dívky, kdy se ve filmu odrážejí její úzkostné stavy a představy. Děj se neodvíjí v duchu nějaké logiky, protože noční můra žádnou logiku nemá. V převážné většině své stopáže si snímek udržuje atmosféru, kterou vytváří opuštěné chodby nemocniční budovy, pohyb kamery, která si pohrává se záběry stále zchátralejších interiérů, a zlověstné zvuky, které mohou předznamenávat cokoliv. Snímek navíc pracuje se zajímavou časovou smyčkou. Film je silný tam, kde si hraje s náznaky a předtuchou něčeho hrozivého, upadá v momentech, kdy zlo dostává hmatatelnou podobu a zjevují se bubáci v podobě členů známé finské hudební skupiny Lordi. Film je obsazený sice neznámými herci, ale jejich výkony odpovídají dané kategorii filmů a rozhodně mě neurážejí. Celkový dojem: 55 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hledají ti lidé pokladnu za účelem uhrazení regulačního poplatku? Či bloudí v časové smyčce předpeklí (říkejme jí třeba „Silent Hospital“), aby na ně čas od času vybafl nějaký uvřískaný duch, Pučmeloud, či metalista? A není to jedno, když si člověk po chvíli musí vrazit mezí víčka červenou tužku? Abych řekl pravdu, víc by mě vyděsilo, kdyby se po chodbách Bulovky producírovali nenamaskovaní členové kapely Kroky Františka Janečka.. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Přestože mám Lordi rád, jelikož to umí pořádně nakopnout v tomhle 'hororu' musím být nekompromisní. Prakticky to byla jen bída s nouzí. Jen se to táhlo a příběh nikde. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po filme "Temné poschodie" som siahol predovšetkým preto, že je to snímok z finsko-islandskej produkcie. S takouto kombináciou som sa ešte nestretol. Tiež ma zaujalo aj to, že je to horror. Som náruživým fanúšikom tohoto filmového žánru. Tak som sa usadil do kresla a s radosťou si to pustil. Trocha ma prekvapilo, keď som zistil, že je to netradičná, béčková exhibícia fínskej heavy metalovej hudobnej skupiny Lordi. Jej členovia (Ox, Kita, Awa, Amen, Mr.Lordi) tu stvárnili monštrá z temnej strany, ktoré rozpútali masaker v jednej nemocnici. Ku tomuto filmu sa môžem v stručnosti vyjadriť rovnako ako aj ku hudbe kapely Lordi. Nič moc! ** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Nářéééz to až takovej nebyl i když jistá rafinovanost obalu se DVD edici nedá upřít. Dark Floors připomíná jeden velkej slepenec… nevyděsí… ale ani neuspí(zvlášť půlnoční projekce). LORDÍ smečka nastupuje-je-je-jééé…. a testuje co vydržíme. Tak i malá mrška co prorokuje svýma malůvkama(ta červená tomu mohla dodat šmrnc). Osazenstvo je klasicky rozmanité: somrák Tobias se konečně dobře vyspí. Fotřík trhá rekordy – jak jinak – v záchraně svojí otravné pusinky. Zdravotní sestřička opatruje svou svěřenkyni, až do roztrhání těla. Ochranka – je to vaše práce, tak nás z toho dostaňte!! – taky nezáhálel, jen ten mimoň s medvídkama bez ustání slintal svý moudra – spim a vy se mi jen zdáte – A čím níž tihle božani sestupují, tím dosud vlažnější atmosféra začne viditelnějc probublávat, až se jako nepříjemnej škraloup vyloupne hrozivý netvor Temnoty..... A chci a chci… Chci ječícího ducha, ten je fakt vostrééééj!!! ()

petero 

všechny recenze uživatele

Bafajúci fínski metalisti naženú strach jedine tak päťročnému dieťaťu. Atmosféra nie je zlá, dokonca to má aj fajn rozbeh, ale nejako to prestalo gradovať a pointa filmu ostala mierne povediac zahalená rúškom tajomstva, čo výsledné hodnotenie nijak nepozdvihlo, keďže človek očakáva čo sa z toho vykľuje a ono nič. Strašiace prízraky v chodbách to tu už bolo nespočetne krát a hlavne lepšie (Silent Hill, Fragile, Botched) ale i ďaleko horšie (Death Tunnel). ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Náhodná sestava lidiček versus metalisti v maskách. Největší potíž tkví v tom, že pokud jste úspěšným hardrockerem a váš kostým je profláklej na všech frontách, těžko budete budit hrůzu ve filmu, v němž použijete identickou image - kór když je všechno ostatní hrubý žánrový klišé. Nebrat. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak ona to nakonec byla reklama na skupinu Lordi :D Říkal jsem si, že ty masky jsou jak z maškarního plesu, že by postavy z pekla, nebo odkud vlastně byly, nebyly oblečené do metalových hadrů. Nebýt toho, mohlo to být lepší. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem nevěděl co na to říct. Tyhle filmy mám rád a začátek byl dost dobrý. Nemocnice, velké chodby, zastavující výtah, to vše je dobrá hororová atmosféra. Ta pro mně ale skončila, když se objevil první Bubák, protože toho by se leklo leda opravdu malé dítě. Film jsem se ale dokoukal v pohodě, občas tu probleskla znovu i ta ponurá atmosféra, takže ač jsem váhal, nakonec pro mně za 3 hvězdy. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Špatná napodobenina Silent Hillu, jejíž některé části mají atmosféru, čímž to dotáhla alespoň na ty dvě hvězdy... Ať žije Silent Hill !!! ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

30% - Čekal jsem ledacos, ale fakt, že se z pěkně rozjetého, atmosférického začátku vyklube taková neskutečná imbecilita, to opravdu ne. Lordi sice hezky zpívaj a na koncertě jsou jejich kostýmy super, ale jako hlavní záporáci hororu? Dělaj si srandu? Vždyť byli k smíchu! Nakonec jsem doufal v alespoň nějaké trochu smysluplné vysvětlení těch všech záhadnejch postav, událostí, činů, které před nás po celý film tvůrci vhazovali, ale to se taky nekonalo, takže jsem byl při závěrečných titulcích z toho, co jsem právě viděl, dost rozladěnej. Vyhněte se obloukem... ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Finští LORDI jsou doma zřejmě opravdu hvězdy. Celej tenhle kousek je jedno velké PR, které slouží jen k tomu, aby se jednotliví členové mohli chlubit, kdo z nich má hezčí plastovou tlamu....Děj je slabej a chutnej jako odvar z Rudého Práva. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Co je platný překrásný vizuál, velmi podobný Silent Hill a to včetně měnění bílé reality za černou temnotu, když to ostatní je odpadní. Levné digitalní trikové monstra jsou spíše k smíchu než k podušení. Chybí naprosto tempo a to se přitom pořád něco děje. Jenže pomaloučku, polehoučku. Tak to vypadá když břídil kopíruje mnohem zručnějšího filmaře. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Poměrně pozoruhodné dílko. Do děje vás to vtáhne slušně, ubíhá to také obstojně, konec je i přes indicie překvapivý, ale celé to působí dost prázdně a nesourodě, takže posléze máte pocit ztraceného času. Celkem škoda, ale přece jen dvě hvězdy dávám už skoro utrpení.....a je tam Predátor! 60% ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Slátanina v hezkém kabátku opuštěné strašidelné nemocnice. Škoda, že tam vlastně vůbec nestraší, jen se tam občas producírují ohavní členové jedné z nejhorších kapel na světě. ()

Reklama

Reklama