Plakáty
tombac
Lézt do starých dřevěných baráků, ve kterých v minulosti došlo k brutálním vraždám, to si v horroru koleduje o pěkný průser. Podle posteru by člověk soudil, že na naši hrdinku s digitální kamerou v třesoucí se ruce budou vylézat zpráchnivělé zombies, leč v Thajsku mají velkou tradici duchařské příběhy a většina thajských horrorů nějakého bafajícího bubáka obsahuje, v čemž ani The House není výjimkou. Přejete si černé siluety postav nebo rozkládající se dlouhovlasou ženštinu blijící tmavý humus? Máte je mít. V dnešní době pouzí strašáci na navození strachu nestačí. Ideálně by měli předvést nějakou nechutnou fičuru (kupř. po schodech se plazící krkající Kayako). V tom The House přichází zkrátka. Staví sice na prolínání realit, kdy má hrdinka před očima vrahovo nechutné konání, vidí postavy čmárající krví na zeď a další anomálie, jenže absentují v něm okamžiky, ze kterých by člověku naskakovala kopřivka či alespoň se mu vryly do paměti. Vrcholem zde budiž pitoreskní vykročení duchovy nohy zpoza dřevěného trámu. The House má solidní audiovizuál, což není v případě thajských horrorů pravidlem, a několik "čtyřhvězdičkových" atmosférických pasáží, ale konec konců se jedná pouze o průměrnou asijskou duchařinu s příměsí melodramatu a některými poněkud rušivými digitálními triky.(15.6.2008)
maddy
Tento horor som si pustil bez akejkoľvek predchádzajúcej informácie o ňom, vôbec som nevedel do čoho idem a nakoniec ma neuveritelne prekvapil. Nachádzam len samé superlatívy. Príbeh bol zaujímavý - niečo na spôsob The Amityville Horror krížené s ducharinou, o prekvapivé zvraty nebola núdza, atmosféra hustla každou minútou, strašidelné scény fungovali na výbornú, herecké výkony v rámci žánru tiež skvelé (najviac s veľmi sympatickou hlavnou hrdinkou .-), malo to aj výborné audiovizuálne prevedenie, ktoré nepôsobilo prehnane ako vo väčšine dnešných thajských hororoch (napr. z posledných, čo som videl - The Spiritual World alebo Video Clip). Pre mňa jeden z najlepších thajských horor, aké som videl. Len sa divím, že tento režisér pred týmto filmom natočil takú priemernosť akou je The Victim.(8.7.2008)
Midnite
Zo začiatku celkom zaujímavé a napínavé, avšak iba do prvej štvrtiny.. potom sa to všetko opakuje a nastáva nuda spojená s nechápaním deja..(7.11.2008)
foundation
Nakoniec iba slabší priemer, alebo skôr mierny podpriemer. Dobrý atmosférický začiatok potom postupne začínajú nahrádzať úplne zbytočné pasáže slúžiace výhradne k potiahnutiu stopáže do veľmi nezdravej dĺžky. Miestami to má skvelú aj keď dosť samoúčelne vyrobenú atmosféru a nejakej poriadnej ľakačky som sa tiež nedočkal. Scenár veľmi slabý, triky televízne a pointa na záver sa tiež nekoná. No skrátka na môj vkus to malo až priveľa vaty a primálo nejakého podstatného deja. V tomto prípade by som ani neodporúčal pozerať. Možno jedine notorickým fanúšikom ducharín.(14.3.2011)
Bezdík
Tak jsem si říkal že tento thajský hororový kousek nevypadá vůbec špatně a že by jeho zkouknutí mohlo stát za to, ale opět jsem se velice mýlil. Bohužel nejde o nic jiného než o nudnou extrémně nezajímavou rádoby duchařinu, která jen vykrádá vynikající japonské duchařské kulty ze začátku jednadvacátého století. Tento film a několik jeho bratříčků nejsou žádné horory, ale jen pouhé parodie na jejich starší japonské předchůdce. Neříkám že jsem po celou dobu tohoto filmu spal občas se totiž thajským filmařům povedl nějaký ten zajímavý duchařský prvek, ale pak byl okamžitě shozen nějakou trapárnou. Řekněte mi kdo se může bát špatně udělané digitální černé siluety, kdo se může bát samo se objevujícího krvavého písma na stěně a nebo jakéhosi divného zombíka ze kterého kape nějaký zelený sliz. Kde jsou ty časy, kdy duchařské horory stavěly na pomalé, ale děsivé atmosféře. Kde jsou ty časy kdy duchařské horory stavěly na nevysvětlitelných jevech tajemných postavách a na děsivé hudbě, která dokáže ze židle zvednout nejednoho hororového nadšence. Tyto časy skončili a točí se už jen pouhé parodie, které tyto kulty tak maximálně uráží. Tento film absolutně nemohl ničím zaujmout. Bát se nemůžete, napětí se nekonalo, na dobrou hudbu zapomeňte a příběh byl také otřesný. Ze všeho nejhorší bylo že film stavěl převážně na příběhu, ale když byl příběh naprostá katastrofa, tak mi řekněte co se z toho může vyklubat. Tohle se Thajcům nepovedlo při filmu se může bát tak maximálně duchařský začátečník, který hororů moc nevyděl, ale pokud se řadíte mezi ostřílené duchařské fanoušky, tak se opravdu bát nemůžete. Jde o pouhou podprůměrnou záležitost, jejíž zkouknutí opravdu nestojí za to.(28.1.2012)
kittyMITTY
Začátek docela slibný, ale konec neskutečně patetický. Blekoty o zradě a nekončící lásce a smutku a pomstě a furt dokola...Jedním slovem - nuda.(7.10.2011)