Reklama

Reklama

VOD (1)

George Simmons je prototypem úspěšného muže, který má vše, po čem touží. Jako klubový komik sklízí nemalé ovace obecenstva a jeho vystoupení nabývají na obrovské popularitě. Georgeův bezstarostný život se změní v okamžiku, kdy se dozví o své nevyléčitelné nemoci. Podle lékařů mu nezbývá ani rok života. V klubu se seznámí s amatérským komikem Irou, kterého si najme jako osobního asistenta a nabídne mu, aby mu se svými vtipy na představeních dělal předskokana. George bývá často podrážděný a necítí se dobře. Ira si myslí, že by měl o svém zdravotním stavu říct i ostatním lidem, což udělá a je překvapen rozdílnými reakcemi svého okolí. Krátce nato George zjistí, že díky experimentální léčbě jeho nemoc ustupuje. Navíc se do jeho života vrátí bývalá přítelkyně a on začne zvažovat, co je pro něj důležité a co dává jeho životu skutečný smysl. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (435)

predators 

všechny recenze uživatele

...nechci se chlubit, ale myslím si, že rozumím srandě. Funny People jsem ale nerozumněl vůbec! Ani jedno vystoupení, jediný záběr, žádná rozumná věta nevedla k tomu, abych se trochu zasmál. Je fakt, že od Setha Rogena nic jiného, než koule, péro, shit, ass a suck, čekat nemůžu, ale že k něčemu podobnému klesne i Adam Sandler, to už je i na mě moc! Byl bullshit, celý film a funny people vůbec nebyli funny :-) 20% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael Andrews: 1. Great Day - Paul McCartney [2:08] ,2. Wires - Coconut Records [2:26] ,3. All The King's Horses - Robert Plant/The Strange Sensation [4:19] ,4. Carolina In My Mind - James Taylor [4:58] ,5. Keep Me In Your Heart - Warren Zevon [3:27] ,6. Real Love - Adam Sandler [4:56] ,7. We - Neil Diamond [4:11] ,8. Jesus, Etc. - Wilco [4:01] ,9. George Simmons Soon Will Be Gone - Adam Sandler [2:15] ,10. I Am Young - Coconut Records [3:07] ,11. Memory - Maude Apatow [3:53] ,12. Numb As A Statue - Warren Zevon [4:07] ,13. Photograph - Ringo Starr [3:58] ,14. Watching The Wheels - John Lennon [3:06], ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Každého někdy opustí humor. Hůře, pokud se rozesmáváním druhých živíte. Opravdu bych nečekal, že zrovna Judd Apatow natočí smutný film o lidech, kteří za své poslání berou být vtipnými. Přirozeně nechybí vtipy na téma „když penis potkal vagínu“, camea známých, třebaže ne u nás, osob (tentokrát zejména stand-up komiků) a jen s malým pochopením napsané ženské postavy, které jsou přesně takové, jaké by je Apatow ve svém ideálním světě chtěl mít – tzn.: smějí se sexistickým vtipům a rády souloží. Jádro příběhu tvoří dva muži, Sandler a Rogen. Dobří komici, přesvědčiví také ve vážnější poloze. Rád jsem s nimi trávil čas a ani mi moc nevadilo, když jen žvanili do větru. Zdálo se, že film řeší i závažnější otázky a není v tom zcela nemotorný. Právě naopak, pár scén, kdy Apatow upozadí potřebu předvádět, jak umí být vtipný, mne… ano, skoro dojalo. Až ve druhé polovině, kdy nepřichází žádný zásadní obrat, pouze pár drobných ani-ne-překvapení, začíná být toho žvanění, jež by svým významem mělo spadat spíše mezi vystřižené scény na DVD (kterých je i tak přes hodinu), nad míru. Řeší se víceméně stále totéž a nic nového nepřináší ani postava Erica Bany, připsána nejspíš proto, že je pan režisér/scénárista fanouškem Hulka. Jestli chce Apatow dokázat, že zvládne více než „jen“ hodně vydařenou komedii, bude muset být příště nelítostnější při střihu. Už na základě tohoto nezdravě ambiciózního pokusu věřím, že dokáže natočit stejně vyvážený mix komedie a dramatu jako Woody Allen ve svých nejlepších letech. 75% Zajímavé komentáře: JFL, genetique, Traffic ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Judd Apatow ohromně filmařsky vyzrál a je radost sledovat, jak dokáže existenciální drama vycpat fóry o koulích, aniž by to působilo nepatřičně nebo lacině. Funny People jsou pro mě jedním z nejpříjemnějších překvapení roku, protože dokazují, že i současný král hrubozrné komedie dokáže točit citlivě, nevtíravě a vůbec v mnoha směrech jinak, než byste po jeho předchozích filmech čekali. V tomhle světě bych dokázal strávit i víc než dvě a půl hodiny. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Judd Apatow se vrací a zase to bere trošku z jiného soudku a tentokrát už ne moc komediálně. Což v tomhle případě není vůbec na škodu, protože Apatow umí napsat postavy, kterým člověk věří každý jejich slovo a prostě diváka zajímá, jak to s nima dopadne. Příběh je taky výborně napsanej, každá postava tady má svůj příběh a vůbec se to pod tím návalem příběhů a situací film nerozpadá na jednotlivé scénky. Drží to pohromadě jako celek a je to nádherně civilně natočený. I když ne, že by se Apatow vzdal svých prasáren to určitě ne, ale nejsou tam nijak násilně přidaný takže to působí zcela přirozeně. A vtipný situace jsou opravdu vtipný. Herci jsou taky prvotřídní Adamem Sandlerem počínaje, kterýmu tyhle role neskutečně sednou a Ericem Banou konče, který si svojí roli neskutečně užívá. Jenom škoda, že to Apatow vždycky přežene s tou stopáží, protože dvě a půl hodinky je na podobný typ filmu opravdu moc a tempo filmu taky není jedno z nejrychlejších. Jinak ale spokojenost a Apatow zase jednou dokázal, že umí skvěle pobavit i oslovit. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (16)

  • Všetky filmy George Simmonsa použité vo filme sú nepravé, špeciálne natočené pre tento film. (Flipper)
  • Leslie Mann hraje matku svých skutečných dcer Maude Apatow a Iris Apatow (otec Judd Apatow), stejně jako v Knocked Up (2007). (TomikZlesa)

Reklama

Reklama