Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka

  • USA The Chronicles of Narnia: Voyage of the Dawn Treader (více)
Trailer 2

Vraťte se do světa zázraků a kouzel C.S. Lewise ve třetím pokračování oblíbené série mísící prvky fantasy a dobrodružství Letopisy Narnie. Jednoho dne Lucinku a Edmunda Pevensieovy společně s jejich bratrancem Eustacem spolkne obraz a přenese je zpátky do Narnie. Tady se všichni tři s králem Kaspianem a jeho urozeným myšákem Reepicheepem nalodí na velkolepou loď Jitřní poutník a vyplují na cestu k tajemným ostrovům. Odvážní mořeplavci se utkají s mystickými tvory a znovu se shledají se lvem Aslanem na misi, jejíž výsledek určí osud celé Narnie! (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (527)

somnar 

všechny recenze uživatele

Z nové Narnie jsem si odnesl především zjištění, že Hollywood už musí roubovat populární souboj vědy (Eustác) a víry (Aslan) i na dětské pohádky. Tahle pohádka je sice sterilní až běda (navíc s okázale digitálními kulisami kopírujícími Disneyho Alenku v říši divů, Disneyho Prince z Persie a Disneyho Piráty z Karibiku - pak už jsem jen čekal, kdy Jitřní poutník začne brázdit Tronův disneyovský kyberprostor), v rámci narnijských nudných báchorek ale stojí asi nejvýše. Což ale není výhra. Vůbec. Kaspian byl infantilní a vyprázdněný, Poutník je pak možná vyspělejší, jakékoliv další pozitivum by ale člověk nenašel ani lupou. Hlavní konflikt je vycucaný z prstu, dějové peripetie jsou nepříjemně nesmyslné a repetitivní (ostrov-ostrov-ostrov se zlotřilou zelenou mlhou?), děcka navzájem soutěží v otravnosti a jako velkorozpočtový trikový velkofilm to nestrhne snad ani na minutu… Narnie už asi jiná nebude. Nudí na souši, nudí i na vodě. Uložit k ledu, prosím. Pozn.: Navždy. 50% ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí předchozích dvou dílů jsem toho moc od třetího neočekával. A to se také stalo. Třetí díl se nese v klidném pohádkovém duchu bez složitých zápletek. Nečetl jsem předlohu, takže nedokážu posoudit věrnost filmové adaptace, ale příběh me bohužel ničím nezaujal a ani ničím přijemně nepřekvapil. Věřím, že pokud bych byl desetiletý capart, tak určitě budu z Plavby Jitřního poutníka nadšen a nejpíš pro tento druh obecenstva byl film vytvořen. Třetí Narnie si určitě zaslouží plus za efekty, drak se mi obzvlášť líbil. Krom toho nic dechberoucího, jen taková rodinná oddechovka. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…A TAM SEDM MEČŮ POLOŽÍŠ NA ASLANŮV STŮL. ALE POZOR! BUDETE ZKOUŠENI.....“/// Ble, ble, ble… šup (teda žbluňk) a jsme v Narnii, kde je mír (pro milovníky statistik – už 3 roky). Zatímco mluvící krysa mi připadá normální, se zbraněmi v rukách dětí se stále nemohu smířit (nejsem pacifista!!!). Prostě s nima vypadaj divně. (A vlastně i bez nich....) Z pohledu 11ti letého dítěte je to napínavé dobrodružství s troškou vtipu, ale extra nadšení nepřevládá. Tahle fantasy série v naší rodině moc hlasů nepobere. TO JE NAPOSLEDY CO TU JSME, ŽE ANO? Ne? Ano? Prosím - ANO! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci vidět bojovat draka s vodním hadem. 2.) Chci adoptovat nesympatický děti (beze zbraně). 3.) Ještě pořád si myslím, že Aslan je princ, bydlící s čarodějnicí ve skříni (a kterýmu uplavala loď). /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Ať již divák zná nebo nezná Lewisovu knihu, která posloužila filmu za volnou předlohu, bude rozhodně překvapen, že Lucinka a Edmund se ve svém nejnovějším dobrodružství musí postavit..... zelené mlze! Kromě toho je do filmu oproti knize přidána zcela nesmyslná linka s hledáním mečů sedmi ztracených lordů, které jedině mohou zastavit ono zlo za zelenou mlhou. Celý tento pokus o přeměnu poklidné duchovní poutě za nalezením kraje světa a Boha v akční hollywoodsky typizovanou zábavou bohužel nedává smysl. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Do třetice všeho zlého, aniž bych musel přihlížet k tomu, jak se tvůrci ztrapňují adaptačními nápady pro ztvárnění těch asi sedmi stran, které jsem z předlohy přečetl, nebo k dalšímu vstupnímu obohacení látky o netušené motivy (tentokrát Edmund snažící se narukovat do armády). Utěšuje mě vědomí, že za nějakých dvacet let bude tento film jasným "must see" pro každého milovníka béčkového fantasy. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • Mezi prvním a druhým filmem uplynulo v Narnii 1 300 let a sourozenci Pevensieovi zestárli o jediný rok. Mezi druhým a třetím dílem však uplynulo 14 let, avšak sourozenecké duo bylo opět o jediný rok starší. (pirate)
  • Třetí díl ságy při rozpočtu 50 milionů amerických dolarů první víkend moc nezazářil, když vydělal „jen“ 24 milionů. Nakonec v Severní Americe utržil 104 miliony. Zbytek světa byl štědřejší a tak si snímek celosvětově přišel na 400,6 milionu dolarů. (pavlikv)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Narnie dostane další šanci

Narnie dostane další šanci

02.05.2017

Z Letopisů Narnie měla být fantasy série konkurující Harrymu Potterovi, bohužel to ale nevyšlo. Studio Disney značku zařízlo poté, co měla dvojka málem poloviční výdělky, a prodalo práva 20th Century… (více)

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Reklama

Reklama