Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka

  • USA The Chronicles of Narnia: Voyage of the Dawn Treader (více)
Trailer 3

Vraťte se do světa zázraků a kouzel C.S. Lewise ve třetím pokračování oblíbené série mísící prvky fantasy a dobrodružství Letopisy Narnie. Jednoho dne Lucinku a Edmunda Pevensieovy společně s jejich bratrancem Eustacem spolkne obraz a přenese je zpátky do Narnie. Tady se všichni tři s králem Kaspianem a jeho urozeným myšákem Reepicheepem nalodí na velkolepou loď Jitřní poutník a vyplují na cestu k tajemným ostrovům. Odvážní mořeplavci se utkají s mystickými tvory a znovu se shledají se lvem Aslanem na misi, jejíž výsledek určí osud celé Narnie! (HBO GO)

(více)

Diskuze

remy

remy (hodnocení, recenze)

Docela bych rád uvítal čtyřku...bojím se, že pokud se jí někdy dočkám, tak to bude za hodně dlouho... :(

Ireth12

Ireth12 (hodnocení, recenze)

Zdravím. Ráda bych poukázala a vysvětlila chybu, která je sem vložená. Časový rozdíl mezi prvním a druhým a druhým a třetím dílem je výrazně odlišný, to je pravda, avšak v knihách je to vysvětleno tak, že v Narnii plyne čas naprosto odlišně než v našem a proto když u nás uplyne třeba ten rok, nemůžeš odhadnout, kolik let uplynulo v Narnii, protože je to pokaždé jinak. Takže pokud ta chyba lze nějak odstranit, tak o to prosím jakožto celkem dobrý znalec narnijské ságy.

hmyzovrah

hmyzovrah (hodnocení, recenze)

dalo se na to podivat, ale na jednicku, ci uzasnou dvojku to nemelo. dalsi dil bude natacet jine studio, su zvedavej co z toho udelaj..

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

Celkom seriózne fantasy. Dobrodružné a akčné. Mne sa zase tento diel páčil najviac. Prišlo mi to ako celkom slušná rozprávka. Po prvý krát ozajstné dobrodružstvo, hlavne vďaka lokáciám, ktoré hrdinovia navštívia. Kamera bola výborná, dlhšie zábery alebo prelety nad loďou. Príbeh s drakom sa mi tiež pozdával.

Tie diely predtým mi prišli ako také skôr detské.

Netreba mať priveľké nároky. V kategórii rozprávka+fantasy je to naozaj výborné. Aj akcia a boj mi prišiel celkom ok. Katolícke či nie, ide o zážitok. A to je video+audio. Odporúčam v HD, pretože to má jasný potenciál v obraze.

DannyBurino

DannyBurino (hodnocení, recenze)

Dobrý díl, ale trochu slabší, nevím proč možná je to tím že tam bylo méně bitek nebo co, já nevím, ale to neznamená že se mi ten díl nelíbí náhodou je dobrej.

Frenstat

Frenstat (hodnocení, recenze)

Když sem viděl v Kině poprvé ten díl tak se mi zdalo že Lucku už tu nehraje ta sama herečka co v 2 a 1.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

O trochu horšie ako prvé dva diely. Ale zase konečne už nebola tá stopáž taká dlhočizná. Plavba nie je zlá, ale vnútrozemská krajina mi "voňala" viac. Efekty a hudba boli bombastické, poučenia zase "silovejšie" (už mi to pripadalo ako nejaká propaganda :). Hodnotenie: 65%

Hopkins

Hopkins (hodnocení, recenze)

Yangus: Přečetl jsem už kde jaké fantasy... ale udělat z poslední narnie 2 díly  ? To by nezvladl  ani Copperfield.

 

Frenstat : Něco ? Já ty knížky přečetl všechny do jedné a né jednou ... respektuji tvůj názor ale naprosto s ním nesouhlasím to by si potřeboval prakticky jednu celou novou knihu , Lewisove knížky máš za pár hodin přečtené viz níže nebo v děbatě u jiného dílu Narnie, on není jako Tolkien on nevysvětluje ani Rowlingová ,která se piplá s charakterem postav dějem atd. on tm dává pouze morální poučení jako " nesežereš, dostaneš" :o) no dobře nebudu sem tahat cimrmana.  Materiál aby z toho mohl být dobrej film ANO aby z toho mohl být bezvadný konec ?  ANO ale dva díly z toho neuděláš aniž by si to úplně dopatlal. 

Frenstat

Frenstat (hodnocení, recenze)

Yangus: Mysliš  ? šlo by  to      akorat u te 2 časti by si museli podle sebe tam neco domyslet.

Yangus

Yangus (hodnocení, recenze)

Frenstat:  Jako Pottera že jo.  Nedělej si naděje ze 200 stran 2 filmy těžko uděláš. určitě ne u Narnie.

Frenstat

Frenstat (hodnocení, recenze)

Hopkins: Ne Vážně protože jestly by to byl zaver cele Serie Letopisu Narnie tak by to mohli rozdělit na 2 časti ale to je můj Nazor.

Hopkins

Hopkins (hodnocení, recenze)

Yangus: Přesně tak . Srovnávat Hobita s Narnii je jako srovnávat .............. Raději mlčím :o) 

Jsem pověstný určitýma výtkama vůči Lewisově tvorbě :o))))) 

Yangus

Yangus (hodnocení, recenze)

Frenstat:  rozdíl je v tom že u Hobita mají z čeho čerpat, jsou dodatky, celá historie atd.  Narnie nemá nic.

Frenstat

Frenstat (hodnocení, recenze)

Yangus: To máš pravdu aby film moh byt delši tak i kniha musi byt delši ale zas já si myslim že by to nevadilo, Napřiklad Knižka Hobit teš neni moc hruba a budou 3 časti.

Yangus

Yangus (hodnocení, recenze)

Já četl Skříň a pak čarodějův synovec, vyděl jsem staré filmy ale byli strašně chaoticky zkrácené hlavně první 2.  Plavba ušla a stříbrná židle už byla hezká, jetli ji natočí jsem zjedav kdo bude hrát toho negativního bahňáka.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Mě se třeba zase Plavba Jitřního Poutníka dost líbila, byl sem tuším v kině na 3D a jako pro mě báječně ztrávený čas, jen co je pravda. Aji bych se na to klidně zase podíval...

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

co si pamatuji, tak ty knihy zas tak strašné nebyly.. Taková Plavba byla přímo výborná, škoda, že ten film byl hrozný přebarvičkovaný televizní hnus

Yangus

Yangus (hodnocení, recenze)

Hopkins:  2 knihy jsem přečetl za odpoledne a to mě tak otrávilo že jsem už po dalších nepátral.

Hopkins

Hopkins (hodnocení, recenze)

Yangus: Ale nastatování imaginární bitvou kde umře polovina zvířat Narnie :o)

No souhlas knihu máš přečtenou za pár hodin ani ne... Takže souhlas .

Yangus

Yangus (hodnocení, recenze)

Frenstat:  to by musela být delší a obsáhlejší samotná kniha. Už druhý díl museli nastavovat aby tam něco bylo.

Frenstat

Frenstat (hodnocení, recenze)

Tenhle Díl hraje jen 108 min. Nic proti tomu němam ale mám rad jak sou filmy delší.

murthags

murthags (hodnocení, recenze)

dvojka se mi náhodou líbila, a hodně. Trojka...tak průměr :) ale průser nebyla

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Doufám, že už ne. Jednička byla hezká pohádka, dvojka neměla ani vznikat a trojka se ice trochu polepšila, ale ne natolik, aby to stálo za řeč. Tohle vzniklo snad jen kvůli 3D a jen díky tomu si to na sebe vydělalo a neskončilo to v mínusu jako druhý díl. Nechce se mi věřit, že by do tohoh někdo lil další peníze.

GreenArrow

GreenArrow (hodnocení, recenze)

totální filmovej průůůjem....velký zklamání.......Edmund a Lucka mi jako hlavní hrdinové neseděj....jen mě zajímá jestli bude dálší díl...nevíte to někdo pls?

terulka

terulka (hodnocení, recenze)

playkid: Tady někdo asi nepochopil příběh :) To je na tom filmu ta jedna z mnoha point, někteří odcházejí, jiní přicházejí...a navíc, jeden tam přece jen zůstal, Král Caspián - ála ten nejlepší :)))

mirliflore

mirliflore (hodnocení, recenze)

playkid: Když se ti nelíbí, že Petr a Zuzana se ve filmu skoro neobjevují, pak si stěžuj u jistého pana Lewise a ne u tvůrců tohoto filmu :-)
Akorát upozorňuju, že ten pán už je téměř 50 let po smrti...

 (hodnocení, recenze)

Bartyx: nejlepší je první a když tak už tak druhy díl je tež lepší než třetí protože tam bylo víc akce než ve třetím díle a natchlo mě to víc :)

 (hodnocení, recenze)

Dobře natočeny film ale hrdinove jsou o ničem nasadí tam už jen edmunda a lucku a dají tam k nim nějakeho kluka jako bratranka . a nakonci se dozvíte že lucka a edmund odešli protože jsou dospělí . tak už je oničem furt se tam mluví o čtyřech  králích a uz tam nezbyl ani jeden .

Bartyx

Bartyx (hodnocení, recenze)

Podle mého názoru nejlepší díl série. Docela mě to na odreagování bavilo.

Lazyt

Lazyt (hodnocení, recenze)

by mě zajímalo jakýma kamerama je to natáčeny, protože většina scén vypadá tak kvalitně jako by šlo o natáčení nějaké levné ruční kamery

terulka

terulka (hodnocení, recenze)

sot: já jsem to hledala na csfd.cz :)) možná chybná informace...každopádně četla jsem i o tom, že film už se tvoří

warner

warner (hodnocení, recenze)

Terulka: Na Narniaweb. com píší, že se teprve hledá někdo pro napsání scénáře, tak to bude spíš až 2013.

terulka

terulka (hodnocení, recenze)

Barka98: v kinech se objeví v průběhu roku 2012, takže předpokládám že už se jistě natáčí :)

NinadeL

NinadeL (hodnocení, recenze)

We're hearing unconfirmed reports that Walden may be aiming for a December 2013 release date for The Magician's Nephew. That would be the same time as The Hobbit Part 2.

Josei

Josei (hodnocení, recenze)

terulka: A nevíš kdy? Nebo spíš, jestli už se natáčí?

tom88

tom88 (hodnocení, recenze)

Konečne vychadza na DVD. Uz sa tesim a som zvedavy ci sa vysledok bude zhodovať s CSFD percentami.

Primus tesla

Primus tesla (hodnocení, recenze)

Narnii jsem četl už jako "dospělák" a křesťan. Odtud nejspíš pramení má slabost pro tuhle fantasy. Plava byla pro mě rozhodně tou nejpovedenější knihou celé série. Film mi narozdíl od prvního dílu přišel méně dětský a od druhého více vyvážený, ( děj, délka, akce, mluvící zvířata ) všechno ve vzájemně dobrém poměru. Oproti dvojce mi přišlo, že se ani nesnaží napodobovat pána prstenů. Co se týká křesťanského podtextu, ten mi v Poutníkovi, ale ani v předchozích dílech nepřišel nijak moc transparentní. Ba, řekl bych, že kdo nečetl předlohu (nebo není křesťan) těžko by v těch filmech křesťanský podtext hledal. (ale je to jen můj osobní názor a nikomu ho nevnucuji).

Gwaihir

Gwaihir (hodnocení, recenze)

Hm, rozhodně zajímavé, pokud jde o výběr knihy. Hlavně, že se vůbec bude pokračovat. :-)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Narnie dostane další šanci

Narnie dostane další šanci

02.05.2017

Z Letopisů Narnie měla být fantasy série konkurující Harrymu Potterovi, bohužel to ale nevyšlo. Studio Disney značku zařízlo poté, co měla dvojka málem poloviční výdělky, a prodalo práva 20th Century… (více)

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Reklama

Reklama