Reklama

Reklama

Film je natočen podle bestselleru o lásce, která přesahuje hranice času. Clare (Rachel McAdams) je zamilovaná do Henryho (Eric Bana) celý svůj život. Věří, že si jsou souzeni, ačkoli ví i to, že budou odloučeni, jen neví kdy: Henry je cestovatel časem – prokletí velmi vzácné genetické anomálie, která způsobuje, že se Henry skoro celý svůj život přesouvá v čase do budoucnosti a minulosti bez jakékoli kontroly. I navzdory tomu, že Henryho nedobrovolné cestování v čase je od sebe dělí, Clare se za každou cenu snaží vybudovat normální život se svou jedinou životní láskou. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (639)

Spooner 

všechny recenze uživatele

A pak, že už se dneska neumí točit zajímavě podané romanťárny. Nejdříve nám Joseph Gordon-Levitt svěžím a originálním způsobem popsal svých 500 dní se Summer a nyní nám Eric Bana v příjemném mixu sci-fi a romantiky předvádí, jaké to je být Zakletý v čase. A i přes ten zajímavý nápad jsem nečekal, že to bude až tak moc fungovat. Propojení sci-fi a romantiky se povedlo na výbornou, obojího je tam tak akorát a jedno bez druhého by na druhou stranu nemohlo fungovat. Při cestování v čase jsem se neztrácel a bylo mi jasné, kde se hlavní hrdina zrovna nachází. A pravidla této genetické poruchy byly popsány stručně,ale srozumitelně. Jenom to maskování Bany mohlo být provedeno lépe, protože mi skoro ve všech časových rovinách přišel stejně starej. Hlavní je tady ale přece jenom vztah mezi Banou a Rachel McAdams a zde to taky funguje skvěle. Chemie mezi nima je vynikající, oba podávají výborné výkony a věříte jim jak chvilky štěstí, tak krize. Jenom škoda, že třeba takový Ron Livingston jako nejlepší přítel nedostal moc prostoru, protože scény s ním byly vždycky docela srandovní. Celkově se jedná ale o velmi příjemné překvapení, u kterého probrečí nejedna něžná polovička na konci kapesník a chlapci se budou rádi piplat v té sci-fi rovince.80% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Bruce Joel Rubin / Predloha: Audrey Niffenegger | Hudba: Mychael Danna | Produkcia: Nick Wechsler | Distribúcia: New Line Cinema | Štúdio: Plan B Entertainment | Rozpočet: 39 miliónov $ | Tržby: 101,229,792 $ || Filmy s tematikou cestovania časom sú vo vätšine prípadov problematickým materiálom už zo základu, hlavne čo sa dejovej korektnosti a fyzikálnej skutočnosti týka. Divák ale už dnes zhltne tieto nedostatky mihnutím oka, čo ale nemôže stráviť je plytký dej a nezodpovedaná otázka: čo tým chcel autor povedať. Možno sa tu stretávame jednoducho s kusom masovej výroby na bežiacom pási, bez nijakých extra ambícií. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Do poslední chvíle jsem netušil, jestli se chci dívat právě na tenhle film a jestli bych raději neměl dát přednost něčemu jinému, přece jen výběr byl velmi bohatý. Nakonec jsem v sobotu večer zapnul HBO a byl jsem hodně zvědavý, co mě vlastně čeká. Že veškeré mé obavy byly liché se ukázalo téměř vzápětí, od začátku se jednalo o film, který mi maximálně sedl a který mě takovým nějakým zvláštním způsobem dokázal vtáhnout do děje, aniž bych v něm tápal. Vydržel jsem celý příběh s napětím sledovat až do konce a klidně se bez mučení přiznám, že na konci mě film dokázal i rozbrečet. Tohle byl zkrátka úžasný romantický příběh dvou lidí, jejichž láska nebyla vždy snadná a jejichž životní osudy byly tak trochu komplikované, ale kteří se i navzdory genetické anomálii, která způsobovala hlavnímu hrdinovi četné potíže, měli rádi a dokázali to vše zlé a špatné překonat a o to více si pak užívali to dobré. Ano, přiznávám, jsem nenapravitelný romantik a když vidím zajímavou, kvalitní a dobře natočenou romantickou podívanou, tak jde všechna přísnost stranou. Tenhle film si ode mne nezaslouží nic jiného než vynikajících pět hvězd, které mu tímto uděluji. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po čase som bol v tomto filme zakliaty v jeho časových paradoxoch. Romantická nostalgická dráma v spojení so sci-fi prvkom cestovania v čase možno funguje na papieri, na plátne ale pôsobí trochu vykonštruovane a umelo. Láska je večná, ani čas jej koncu nedokáže zabrániť. Fajn. V reáli by ale Bana dávno spáchal sebevraždu a neničil tak svojim handicapom životy sebe aj ostatným. Ja by som to tak asi vyriešil. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Jsem zmlsaný Banou v Kpomicích, kde předvedl fakt parádní show, možná proto jsem cítil takovou pachut topornosti (nejen) v jeho herectví. Od McAdams nečekám nic jiného než úsměv a její ostré rysy v tváři, o něčem jako "hraní" nemůže být ani řeč. To, že jsem celé cestování nechápal není úplně důležitý, nebylo by to poprvé, ale mám pocit, že se v tom ztrácejí samotní tvůrci, protože tolik nelogických pýčovin je proti přírodě. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (13)

  • Premiéra snímku byla původně plánována už na rok 2008, ale studio se rozhodlo pro dotáčky, avšak představitel jedné z hlavních rolí Eric Bana si mezitím nechal oholit hlavu kvůli účinkování v restartu flimové série Star Trek. Čekalo se tedy, až mu opět dorostou vlasy, posléze pak také na "správné" roční období - dokončovací práce se totiž týkaly scén v zimě. Producenti z New Line Cinema se ale k důvodu odložení premíéry nikdy oficiálně nevyjádřili. (curfew77)
  • Filmové zpracování celosvětově úspěšného stejnojmenného románu od Audrey Niffenegger. (Sofia)

Reklama

Reklama