Reklama

Reklama

Film je natočen podle bestselleru o lásce, která přesahuje hranice času. Clare (Rachel McAdams) je zamilovaná do Henryho (Eric Bana) celý svůj život. Věří, že si jsou souzeni, ačkoli ví i to, že budou odloučeni, jen neví kdy: Henry je cestovatel časem – prokletí velmi vzácné genetické anomálie, která způsobuje, že se Henry skoro celý svůj život přesouvá v čase do budoucnosti a minulosti bez jakékoli kontroly. I navzdory tomu, že Henryho nedobrovolné cestování v čase je od sebe dělí, Clare se za každou cenu snaží vybudovat normální život se svou jedinou životní láskou. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (639)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Originální a zajímavou atmosférou prodchnutá romantika, jejíž hlavní devíza jí zároveň totálně podráží nohy. Ono totiž jakmile se někde začne cestovat časem, přestává veškerá sranda a scénárista musí začít sakra přemýšlet. A to se nestalo, ba ani nemohlo, snímek, kde hlavní hrdina žije ve své době, ale téměř neustále mizí a objevuje se na místech a v dobách různých jiných minulých i budoucích a to vždy v blízkosti svých blízkých, totiž dokonale promyslet z hlediska teorie chaosu opravdu nelze. Jde ale především o přístup k onomu jevu cestování v čase. To, že snímek naprosto ignoruje byť jen minimální vědecká vysvětlení toho, že člověk si jen tak sem tam poskakuje časoprostorem (jediná zmínka o původu onoho „onemocnění“ je, že je to genetické), budiž, je to romantika, nechtěli z toho dělat sci-fi. To, že všechny zúčastněné to nechává chladné a chovají se jako kdyby hlavní hrdina necestoval časem, ale měl střevní potíže a čas od času musel urychleně a bez varování „zmizet“, to už působí docela úsměvně. Ovšem pravá sekyra do zad příchází právě v samotném cestování v čase, nad kterým pokud se jen maličko zamyslíte, najdete v něm víc logických chyb a nedotažeností než ve všech timetraveling filmech co jsem viděl dohromady („zkoušel jsem zabránit smrti matky, ale nejde to, stejně se to stane“ – tím končí veškeré vysvětlování toho, jaké má hlavní hrdina na svých výletech možnosti osudových zásahů) . Čili z romantického hlediska výborné, neotřelé a svěží, mezi Banou a McAdams to funguje (ačkoliv takový vztah by těžko vydržel) . Chraň vás ale Alláh nad tím přemýšlet a hledat nějaké souvislosti a teorie. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Což o to, Zakletý v čase je kultivovaný slušně natočený film, který kombinuje milostný příběh se scifi tématikou, jenže abych pravdu řekl, nějak jsem se během jeho sledování nudil a i když mu nemůžu nic zásadního vytknout, jako scifi to je logicky nedotažené a celkově mi to přijde opravdu nevýrazné. Chybí výraznější zápletka a napětí. Je to ideální film pro romantický večer v kině, kdy se zamilovaný párek věnuje především sám sobě a film vnímá jen jako kulisu pro své setkání. Celkový dojem: 45 %. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Muž kvůli genetické poruše skáče v čase okolo zásadních míst/osob svého života a žena, která ho miluje a je mu manželkou v každém okamžiku. Jednoduché, ale zároveň velmi silné schéma. Příjemně civilní sci-fi romantický příběh, který má sílu a velmi dobré herce. Pár velmi zajímavých záběrů, kamerových toulek a jednoduchá příběhová osa potěší diváka. Je dobré vědět, že někdo umí spojit sci-fi a romantiku natolik šikovně, že obojího je ve filmu akorát a nic nepřebývá. Emoční síla samotného příběhu by možná mohla být hlubší, ale při zpětném zamyšlení je to jedna velká krása i tragédie zároveň, stejně jako každá velká a skutečná láska. PS: Rachel McAdams to hrozně sluší. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Sice nevím, co Clare na Henrym tak viděla, hlavně když měl tu nejhorší vlastnost, co muž má a to kdykoliv a nečekaně zmizet a vrátit se, no prostě někdy :o) Ale nemůžu si pomoc, Rachel si umí vybírat, nejdřív si mě dokázala získat v Zápisníku lásky a teď v tomhle. Problém je v tom, že v Zápisníku lásky byl ještě k sežrání Gosling, tady žeru jenom ji, pánové prominou. Cestování vem čert, nejdřív jsem to chtěla pochopit a v horším případě ubírat hvězdy, ale kašlu na to, jediné za co beru hvězdu je to, že ty nudle na rukávě si musím vyprat sama!! ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Bruce Joel Rubin / Predloha: Audrey Niffenegger | Hudba: Mychael Danna | Produkcia: Nick Wechsler | Distribúcia: New Line Cinema | Štúdio: Plan B Entertainment | Rozpočet: 39 miliónov $ | Tržby: 101,229,792 $ || Filmy s tematikou cestovania časom sú vo vätšine prípadov problematickým materiálom už zo základu, hlavne čo sa dejovej korektnosti a fyzikálnej skutočnosti týka. Divák ale už dnes zhltne tieto nedostatky mihnutím oka, čo ale nemôže stráviť je plytký dej a nezodpovedaná otázka: čo tým chcel autor povedať. Možno sa tu stretávame jednoducho s kusom masovej výroby na bežiacom pási, bez nijakých extra ambícií. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (13)

  • Brazílsky distribútor v internetovej reklame na film nesprávne uviedol, že ho režíroval Brad Pitt, ktorý ho však iba produkoval. (misterz)
  • Spolumajitelem filmových práv k literární předloze z pera spisovatelky Audrey Niffenegger byla jeden čas (dokonce ještě před tím, než byla kniha vůbec vydána) i producentská společnost Plan B Entertainment, vlastněná Bradem Pittem a Jennifer Aniston. (curfew77)

Reklama

Reklama