Reklama

Reklama

Film je natočen podle bestselleru o lásce, která přesahuje hranice času. Clare (Rachel McAdams) je zamilovaná do Henryho (Eric Bana) celý svůj život. Věří, že si jsou souzeni, ačkoli ví i to, že budou odloučeni, jen neví kdy: Henry je cestovatel časem – prokletí velmi vzácné genetické anomálie, která způsobuje, že se Henry skoro celý svůj život přesouvá v čase do budoucnosti a minulosti bez jakékoli kontroly. I navzdory tomu, že Henryho nedobrovolné cestování v čase je od sebe dělí, Clare se za každou cenu snaží vybudovat normální život se svou jedinou životní láskou. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (639)

k212 

všechny recenze uživatele

Utrpné ... na značně vyšší úrovni než knižní předloha (bestseller - asi nepobírám mainstream knihy, ale alespoň je to čtitelné v originále :), režijně unylé až odfláknuté, maximálně přeslazené, bez herecké šťávy, jediné, co zůstává je nápaditá dějová konstrukce. Bohužel to klasifikuji jako promarněný filmový čas. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Těžký hodnotit, na jednu stranu hezký, na druhou stranu místy trochu rozvláčný. Resp. takhle – do děje film uvede během pár sekund, chvíli probíhá romantika, ale pak začnete postrádat cíl, uniká vám pointa, a to je hlavní problém. Jakmile ji chytnete, tak je to ok, ale to mezidobí kazí zážitek. Ale líbilo se mi (kromě Rachel), jak asi ve dvou třech prvcích dokázaly originálně využít cestování v čase. # [monitor, 5.1] # příběh *** | hudba *** | humor – | napětí – | akce – | pustil bych si znovu *** ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $39miliónovTržby USA $63,414,846Tržby Celosvetovo $101,344,412Tržby za predaj DVD v USA $22,058,380 //počet predaných kusov 1,503,832║ Robert Schwentke mal pri podávaní príbehu zvoliť iný prístup, takto sme hodení hneď do ohňa a potom sa cítime rovanko ako utrápený cestovateľ Eric Bana, postupom času si ale človek v deji nájde svoje miesto a začne tú takzvanú rozháranosť vnímať ináč a vžiť sa do postáv. Určite by sa s tým ale dalo troška pohrať tak aby z toho bola ešte intenzívnejšia dráma než v konečnom výsledku je, herci fajn ale nie úplne využitý. A myslím si že pre Schwentkeho sú takéto zauzlené dejové línie a výstavba charakterov taká Španielska dedina, on na to nemá, čo potvrdil aj v Letovom pláne, akcia mi ako tak ide ale práca s postavami, hmmm. /60%/ ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Originální a zajímavou atmosférou prodchnutá romantika, jejíž hlavní devíza jí zároveň totálně podráží nohy. Ono totiž jakmile se někde začne cestovat časem, přestává veškerá sranda a scénárista musí začít sakra přemýšlet. A to se nestalo, ba ani nemohlo, snímek, kde hlavní hrdina žije ve své době, ale téměř neustále mizí a objevuje se na místech a v dobách různých jiných minulých i budoucích a to vždy v blízkosti svých blízkých, totiž dokonale promyslet z hlediska teorie chaosu opravdu nelze. Jde ale především o přístup k onomu jevu cestování v čase. To, že snímek naprosto ignoruje byť jen minimální vědecká vysvětlení toho, že člověk si jen tak sem tam poskakuje časoprostorem (jediná zmínka o původu onoho „onemocnění“ je, že je to genetické), budiž, je to romantika, nechtěli z toho dělat sci-fi. To, že všechny zúčastněné to nechává chladné a chovají se jako kdyby hlavní hrdina necestoval časem, ale měl střevní potíže a čas od času musel urychleně a bez varování „zmizet“, to už působí docela úsměvně. Ovšem pravá sekyra do zad příchází právě v samotném cestování v čase, nad kterým pokud se jen maličko zamyslíte, najdete v něm víc logických chyb a nedotažeností než ve všech timetraveling filmech co jsem viděl dohromady („zkoušel jsem zabránit smrti matky, ale nejde to, stejně se to stane“ – tím končí veškeré vysvětlování toho, jaké má hlavní hrdina na svých výletech možnosti osudových zásahů) . Čili z romantického hlediska výborné, neotřelé a svěží, mezi Banou a McAdams to funguje (ačkoliv takový vztah by těžko vydržel) . Chraň vás ale Alláh nad tím přemýšlet a hledat nějaké souvislosti a teorie. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný film s trochu neoriginálnym spracovaním a ešte menej originálnym námetom. Neškodná filmová hračka s podtónom sci-fíčka, ktorému sa nikdy nevyhýbam, len mi tu chýbala dôkladnejšia obsahová štruktúra príčin a hlbších následkov na život postáv i ľudí žijúcich medzi nimi. Nechcem túto drámu porovnávať s intelektuálnou snímkou Dvanásť opíc alebo inými, ale Schwentke si mohol prihrať oveľa cieľavedomejšieho scenáristu s túžbou vytvoriť sofistikovanejší a duchaplnejší príbeh. Inak herci sú fajn a film ani chvíľu nenudí. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (13)

  • Filmové zpracování celosvětově úspěšného stejnojmenného románu od Audrey Niffenegger. (Sofia)
  • Spolumajitelem filmových práv k literární předloze z pera spisovatelky Audrey Niffenegger byla jeden čas (dokonce ještě před tím, než byla kniha vůbec vydána) i producentská společnost Plan B Entertainment, vlastněná Bradem Pittem a Jennifer Aniston. (curfew77)

Reklama

Reklama