Reklama

Reklama

Film je natočen podle bestselleru o lásce, která přesahuje hranice času. Clare (Rachel McAdams) je zamilovaná do Henryho (Eric Bana) celý svůj život. Věří, že si jsou souzeni, ačkoli ví i to, že budou odloučeni, jen neví kdy: Henry je cestovatel časem – prokletí velmi vzácné genetické anomálie, která způsobuje, že se Henry skoro celý svůj život přesouvá v čase do budoucnosti a minulosti bez jakékoli kontroly. I navzdory tomu, že Henryho nedobrovolné cestování v čase je od sebe dělí, Clare se za každou cenu snaží vybudovat normální život se svou jedinou životní láskou. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (639)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tento sci-fi prvek mě skoro vždy dokáže zaujmout, ale v tomto případě je to naopak. Celé je to zmatečně natočené, téma cestování časem je tu spíš otravné, jednotlivé části na sebe divně navazují a celkově mě to prostě moc nezaujalo. Naprosto přesně vyjádřil veškeré mé pocity z tohoto filmu ve svém komentáři foundation! 50% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nevyužitý potenciál. Mohlo to byť celkom zaujímavé, spojenie romantickej drámy s mojim obľúbeným sci-fi prvkom cestovania v čase ma riadne navnadilo. Ale už po pár minútach som sa nestačil diviť pomerne vysokému hodnoteniu tu na čsfd. Samotné cestovanie v čase bolo zmätočné, nelogické, neúčelové a halabala odbité. Dej plytký a nudný, zaľúbenci sa po rokoch stretnú len aby potom žienka mohla pokorne vyplakávať a čakať na muža, ktorý si zatiaľ poletuje niekde v červej diere. Jeho jedinou starosťou je po každom "cestovaní" nájsť, ale častejšie ukradnúť šaty a zmiznúť späť ku žienke. Na konci prišlo niečo málo emócií, ale to už film nezachránilo. Jediné hodné uznania je Eric Bana, ktorý podal dobrý herecký výkon. Ale čudujem sa mu, že súhlasil s účinkovaním vo filme s tak hlúpym scenárom. Film ako taký patrí do smetného koša. 35/100 ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Originální a zajímavou atmosférou prodchnutá romantika, jejíž hlavní devíza jí zároveň totálně podráží nohy. Ono totiž jakmile se někde začne cestovat časem, přestává veškerá sranda a scénárista musí začít sakra přemýšlet. A to se nestalo, ba ani nemohlo, snímek, kde hlavní hrdina žije ve své době, ale téměř neustále mizí a objevuje se na místech a v dobách různých jiných minulých i budoucích a to vždy v blízkosti svých blízkých, totiž dokonale promyslet z hlediska teorie chaosu opravdu nelze. Jde ale především o přístup k onomu jevu cestování v čase. To, že snímek naprosto ignoruje byť jen minimální vědecká vysvětlení toho, že člověk si jen tak sem tam poskakuje časoprostorem (jediná zmínka o původu onoho „onemocnění“ je, že je to genetické), budiž, je to romantika, nechtěli z toho dělat sci-fi. To, že všechny zúčastněné to nechává chladné a chovají se jako kdyby hlavní hrdina necestoval časem, ale měl střevní potíže a čas od času musel urychleně a bez varování „zmizet“, to už působí docela úsměvně. Ovšem pravá sekyra do zad příchází právě v samotném cestování v čase, nad kterým pokud se jen maličko zamyslíte, najdete v něm víc logických chyb a nedotažeností než ve všech timetraveling filmech co jsem viděl dohromady („zkoušel jsem zabránit smrti matky, ale nejde to, stejně se to stane“ – tím končí veškeré vysvětlování toho, jaké má hlavní hrdina na svých výletech možnosti osudových zásahů) . Čili z romantického hlediska výborné, neotřelé a svěží, mezi Banou a McAdams to funguje (ačkoliv takový vztah by těžko vydržel) . Chraň vás ale Alláh nad tím přemýšlet a hledat nějaké souvislosti a teorie. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

A pak, že už se dneska neumí točit zajímavě podané romanťárny. Nejdříve nám Joseph Gordon-Levitt svěžím a originálním způsobem popsal svých 500 dní se Summer a nyní nám Eric Bana v příjemném mixu sci-fi a romantiky předvádí, jaké to je být Zakletý v čase. A i přes ten zajímavý nápad jsem nečekal, že to bude až tak moc fungovat. Propojení sci-fi a romantiky se povedlo na výbornou, obojího je tam tak akorát a jedno bez druhého by na druhou stranu nemohlo fungovat. Při cestování v čase jsem se neztrácel a bylo mi jasné, kde se hlavní hrdina zrovna nachází. A pravidla této genetické poruchy byly popsány stručně,ale srozumitelně. Jenom to maskování Bany mohlo být provedeno lépe, protože mi skoro ve všech časových rovinách přišel stejně starej. Hlavní je tady ale přece jenom vztah mezi Banou a Rachel McAdams a zde to taky funguje skvěle. Chemie mezi nima je vynikající, oba podávají výborné výkony a věříte jim jak chvilky štěstí, tak krize. Jenom škoda, že třeba takový Ron Livingston jako nejlepší přítel nedostal moc prostoru, protože scény s ním byly vždycky docela srandovní. Celkově se jedná ale o velmi příjemné překvapení, u kterého probrečí nejedna něžná polovička na konci kapesník a chlapci se budou rádi piplat v té sci-fi rovince.80% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak to byl letos můj zřejmě jeden z prvních sci-fi filmů, které jsem měla možnost vidět. Myslím si, že by vůbec nebylo na škodu nejdřív si přečíst knihu. Jinak se vám totiž může stát, tak jako mně, že se budete pohybovat v čase oproti Henrymu značně nepřehledně a nejistě. Film splnil má očekávání a navíc jsem byla spokojená, že té sladké romantiky tam až tolik nebylo a smutku a určité hořkosti přiměřeně k dané zápletce. Rachel Mc Adams byla jak jinak nejen krásná a Clare zahrála opravdu rozkošně. Eric Bana se ale nedal zahanbit a v závěru filmu ukázal, že v něm přece jenom něco charismatického dříme. Suma sumárum : Clare přece jen ti tak přelétavého manžela (i když nedobrovolně) vůbec nezávidím. Takže lepší trojka. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (13)

  • Spolumajitelem filmových práv k literární předloze z pera spisovatelky Audrey Niffenegger byla jeden čas (dokonce ještě před tím, než byla kniha vůbec vydána) i producentská společnost Plan B Entertainment, vlastněná Bradem Pittem a Jennifer Aniston. (curfew77)
  • Filmové zpracování celosvětově úspěšného stejnojmenného románu od Audrey Niffenegger. (Sofia)

Reklama

Reklama