Reklama

Reklama

Prodaná nevěsta v Šárce

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2005, 34 min

Režie:

Jaroslav Bouma

Obsahy(1)

Dokument o jedinečném představení v bývalém přírodním divadle v pražské Šárce. Přírodní divadlo v Šárce založili v roce 1913 divadelní podnikatel Antonín Fencl, sólista opery Národního divadla v Praze Emil Pollert, dramatik a režisér Jaroslav Kvapil. V půvabné přírodní scenérii se hrály opery, operety i výpravná činoherní dramata se stovkami účinkujících a komparzistů až do roku 1922. První byla velkolepá inscenace Prodané nevěsty. Hlediště divadla bylo pro 10 000 sedících a asi 8 000 stojících diváků.
V rámci oslav Dne Prahy 6 v roce 2005 se tradice šáreckého divadla obnovila: 3. září tu byla znovu uvedena Prodaná nevěsta. Po velkém úspěchu viděli diváci Smetanovu operu i v dalším roce. Roku 2007 pak byla v Šárce vůbec poprvé uvedena Dvořákova Rusalka. Letošní 95. výročí otevření divadla v Šárce si připomeneme dokumentem o inscenaci Prodané nevěsty, která vrátila půvabnému areálu nový život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1)

butnot 

všechny recenze uživatele

Byl jsem tehdy v Divoké Šárce a nikdy na to nezapomenu. Byl to skutečně mimořádný zážitek - Prodaná nevěsta se velmi dobře hodila do přírodního divadla a pro mě bylo představení navíc zajímavé tím, že Mařenku ztvárnila Helena Kaupová, která je má nejoblíbenější operní sopranistka. ()

Reklama

Reklama