Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ghettem se šíří panika. Tajemný „Muž“ zásobuje místní sirotčinec heroinem a jím distribuovaný populární alkoholický nápoj způsobuje fatální vedlejší účinky. Poté, co „Muž“ vykoná pomstu na jednom ze svých dealerů, vstupuje na scénu bratr oběti, všemi obdivovaný a zároveň obávaný titulní hrdina. Na cestu za pomstou se vydává vybaven střelnými zbraněmi, nunčaky a neodolatelně břitkými hláškami. Tři desítky let po vzniku nejslavnějších blaxploitation filmů natočil Scott Sanders poctu žánru, jež je zároveň jeho mimořádně povedenou parodií. Tvůrci si utahují z nejednoho klišé, ovšem silný satirický podtón zaručuje, že o zábavu budou mít postaráno i ti, kterým tituly kultovních filmů Shaft nebo Sweet Sweetback’s Baadassss Song nic neříkají. V hlavní roli jednoho z největších diváckých hitů letošního festivalu Sundance se představí herec, scenárista a majitel černého pásu v sedmi bojových uměních Michael Jai White. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (306)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Na rozmezí 3-4 hvězdy, ale vzhledem k tomu, že je to věnovaný blaxploitation filmům, na který se rád podívám, ale žádnej me nikdy tak nechytne..tak je to dost dobrá ujetost. Chyběl mi tu ale např. Fred Wiliamson, kterej by byl ve svém živlu. Každopádně sem tam nějaká vtipná scéna, akce jak namrdano, vizual chválím snad nejvíc a celkově to bylo přehnaný jak Macheta, takže za me palec nahoru. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Bavil som sa viac, než som predpokladal. Lenže na druhý deň už som si nedokázal spomenúť na jediný gag či hlášku. V pamäti zostala len štýlová atmosféra, šialený záverečný súboj a MJW, ktorý si úlohu maximálne vychutnal. A ešte totálne zmätený scenár, v ktorom sa postavy objavovali a mizli celkom náhodne (ale to bol možno zámer). ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem si před pár lety v kině neskutečně užil. Výborná parodie na blaxploitation movies, která si dělá srandu nejen z tohoto specifického žánru, ale obecně i ze starších kriminálních thrillerů ve stylu "Drsný Harry" apod. Nemusíte být filmoví znalci, abyste si to užili, ale přece jen docela pomůže, když jste nějaké blaxploitation už viděli. Jinak vám nemusí dojít, proč je všechno tak stylizované a že to vše, co sledujete, vlastně nakonec není ani tak moc přehnané. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

"Blaxploitation" vždy nabaží moju b-čkovú bokovku rokov sedemdesiatich. Kde sú tie časy keď sa Pam Grier oháňala so žiletkami vo vlasoch alebo s luparou v ruke klopala na dvere priekupníkov heroinu? Poviem Vám, v masovom zatratení, avšak mojich brakových memoárov sa to netýka. Exemplárov sú desiatky a každý kto mi vracia tento "black pack" cirkus do pozoru čo by len v pár žánrových segmentoch má u mňa bezvýznamné plus a priviera moje malé utopické okienko. Scot Sanders si látku naštudoval ako spoľahlivý jedničkár, ale byť za katedrou, tak si naňho posvietim. "Black Dynamite" sa totiž z časti riadi vetou "mnoho kriku pre nič" a tým pádom je len prázdnou poštovou obálkou s fešným nostalgickým výzorom. Je to viac KARIKATÚRA než POCTA a to dusí môj otáčkomer. A aj keď nadšené ohlasy boli len omylným predbiehaním, pripomeňme si toto. "Kung-fu ass kicker" je muskulatúrnym černošským hybridom, ktorého nemotorne rúcajúce renomé a bratské "PIMP" konexie sú argumentom silného kalibru, zborovo si preto zakričme: "Dynamite, Dynamite". ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ani Jim Brown jako Bond by nedokázal tak krásně zlikvidovat doktora, který nebyl Who. Sanders vytvořil naprosto dokonalou sedmdesátkovou atmosféru, nenapadá mě nic, co bych jí mohla vytknout. Scénář má několik geniálních míst, naprosto nejbáječnější je debata Dynamita s bratry o starověkých dějinách. I díky vynikajícímu Jai Whiteovi se jedná o jednu z nejlepších parodií na akční snímky. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • James McManus kvôli natáčaniu tohto filmu cvičil denne šesť hodín s nunčakami. (beso74)
  • Malý prostetický penis, co má Gunsmoke po zákeřném drinku, je ve skutečnosti obarvený dětský dudlík. (JayZak)
  • Hlavním inspiračním zdrojem pro film byla píseň „Superbad“ od Jamese Browna. (nocojed)

Související novinky

Reklama

Reklama