Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ghettem se šíří panika. Tajemný „Muž“ zásobuje místní sirotčinec heroinem a jím distribuovaný populární alkoholický nápoj způsobuje fatální vedlejší účinky. Poté, co „Muž“ vykoná pomstu na jednom ze svých dealerů, vstupuje na scénu bratr oběti, všemi obdivovaný a zároveň obávaný titulní hrdina. Na cestu za pomstou se vydává vybaven střelnými zbraněmi, nunčaky a neodolatelně břitkými hláškami. Tři desítky let po vzniku nejslavnějších blaxploitation filmů natočil Scott Sanders poctu žánru, jež je zároveň jeho mimořádně povedenou parodií. Tvůrci si utahují z nejednoho klišé, ovšem silný satirický podtón zaručuje, že o zábavu budou mít postaráno i ti, kterým tituly kultovních filmů Shaft nebo Sweet Sweetback’s Baadassss Song nic neříkají. V hlavní roli jednoho z největších diváckých hitů letošního festivalu Sundance se představí herec, scenárista a majitel černého pásu v sedmi bojových uměních Michael Jai White. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (306)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zpočátku sem s touhle parodií měl trošku problém,jelikož ani zdaleka nejsem blaxploitation fanouškem.Ovšem nakonec sem tomuhle ultramegaCOOL drsňákovi (jehož jméno je vlastně úplně běžné) přišel na chuť a velmi dobře sem se bavil.Některé scény (zejména luštění kódu v kavárně) mi přišly jako by je vytvořila legendární trojice ZAZ v dobách své největší slávy.Dynamite sice není po celou dobu třeskutě vtipný,tempo chvílemi kolísá,ale i tak je to to nejlepší co v parodickém žánru v poslední době vzniklo...80% ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Trošku ošoupané čtyři hvězdy, ke kterým mě nakonec přiměla nadupaná poslední půlhodinka. První dvě třetiny filmu si jen tak plynou a ukazujou, jakej je BD bourák - semtam vázne tempo, semtam dojde k pěkný bitce, ale stále tomu něco chybí. Až opravdu ta poslední třetina filmu je to, co jsem čekal od začátku do konce. Ale to nevadí, bavil jsem se i tak skoro celou dobu, takže nakonec ty 4 dám. PS: Jak už zde někdo napsal přede mnou, pointa je megalol. ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Jako pocta a další příspěvek do žánru více než zdařilé, jako samostatně fungující počin a nabušená parodie až mdlé. Fórků, žánrových zlepšováků a nekorektního utahování si z vlastních řad je totiž po úvodní dvacetiminutovce poskrovnu a absenci jakéhokoliv děje, kvůli čemuž film skončí stejně tak rychle jako začal, ani pekelně cool Michael Jai White (obdařen navíc bojovou průpravou, díky které film působí v akčních sekvencích oproti 99% blaxploitationů až přesvědčivě) před průměrem nespasí. (44. MFF KV - 5.7.08) ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Je to výborná porce humoru, smíchaná s akcí a s jednoduchým, ale stále napínavějším dějem.Scott Sanders dokázal, že jednou bude slavným režisérem.Film byl dělám ve stylu 70tých let.Režije a styl mi přišel trochu jako by to režíroval Tarantino nebo Rodrigez, ale to vůbec nevadí já mám jejich filmy rád a Černej dinamit je fakt pecka na kterou se vyplatí jít do kina.A bacha nikdy nepijte Sladový likér Anakonda- nebo se vám scvrknou penisy a budete z něj úplně úúúúúúúúúúúúúúúúúúú. Černý dynamite jak jsi to poznal? " Koblížky nikdy nenosí boty z krokodýla " ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Smála jsem se. Ale asi tak desetkrát méně než zbytek karlovarského Thermalu. Málo koukám na béčka, neujíždím na háčku a nedá se o mně říct, že bych blaxploitation žánr znala od A do Zet. Připadalo mi to jako černé Komando, ve kterém se míň melou protivníci a víc mele pantem. Ale za mimořádně encyklopedické rozluštění pointy palec mírně hore. 50 ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Malý prostetický penis, co má Gunsmoke po zákeřném drinku, je ve skutečnosti obarvený dětský dudlík. (JayZak)
  • Hlavním inspiračním zdrojem pro film byla píseň „Superbad“ od Jamese Browna. (nocojed)
  • James McManus kvôli natáčaniu tohto filmu cvičil denne šesť hodín s nunčakami. (beso74)

Související novinky

Reklama

Reklama