Reklama

Reklama

Rodina Collinsových bojuje s podivným prokletím, které je po celé generace pronásleduje. Rozhodnou se přestěhovat z Anglie do Ameriky, kde chtějí začít nový život. O dvacet let později je jejich syn Barnabas mocným mužem, který vystavěl velké město a vybudoval panství Collinwood. Jeho báječný život končí v okamžiku, kdy zlomil srdce krásné čarodějce Angelique. Ta proklela jeho rod, zabila Barnabasovu lásku a jeho samotného proměnila v upíra. Poté jej nechala zaživa pohřbít v rakvi, kde byl uvězněn téměř dvě stě let. Když se konečně probudí, najde venku velmi odlišný svět roku 1972 a ve svém kdysi velkolepém sídle poslední zbytky rodu Collinsových. Barnabas je odhodlán vrátit své rodině zašlou slávu, kterou však maří při každé příležitosti jeho bývalá milenka. (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 357)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Těch 105 mega z rozpočtu je patrných v každém záběru. Stylizace, dechberoucí atmosféra, kulisy, efekty, kostýmy... úchvatné. Je to, jako by se člověk koukal na animák - tolik barviček a piplátek se dá vidět snad opravdu jen v PIXARovských veledílech. A ve filmografii Tima Burtona. Pak už je jedno, že celý děj je v podstatě o ničem, protože celé ty dvě hodiny jsou nabité na první pohled patrnou elektrizující životností, která prýští z plátna každou vteřinu. Tak pozor, abyste náhodou nemrkli. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších filmů Tima Burtona, jaký jsem viděla. Na to, že je film natočen podle sitcomu, zde humor prakticky žádný není a vážná rovina taky příliš nefunguje, celý film je strašně jednoduchý a nezáživný, což je hrozná škoda, protože tam byl velký potenciál. Dialogy úplně o ničem a skvělé herecké obsazení to nezachránilo. První půlhodina byla ale docela v pohodě (pořád je to Burton, na jehož vizuál se hezky dívá), jenže s přibývajícími minutami se film stával méně a méně snesitelnějším a o závěrečné čtvrthodině raději ani nemluvím. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě překvapil, jak krásně balancuje mezi komedií a v některých pasážích poměrně temnou fantasy podívanou. Jistě, pokud si při filmu vzpomenete na tohle video, tak se jen tak nepřestanete smát, ale možná vás dokonalá Eva Green přivede na zcela jiné myšlenky…. Dark Shadows rozhodně není "Best of Burton" a ani se k tomu neblíží, ale rozhodně to neurazí, sem tam i slušně pobaví (McDonald, sex mezi Johnnym a Evou) a rozhodně zabaví na celé dvě hodiny. A to není zas tak málo… Jo, a abych nezapomněl, Michelle Pfeiffer nám ukazuje, jak se stárne s grácií. 80 %. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že ta nuda na začátku byla schválně, aby to pak dostalo ty správný grády, ale ten kýbl další nudy, co následoval, byl k posrání. Takový paskvil! Šlendrián scénáristický, ta šmíra upatlaná, prach a bída. Hnus. Co k sakru tam dělaly všechny ty postavy? Motaly se, motaly. Ale málo! Dramatično se jim polámalo. Strýko Fester se snažil, ale málo! Čarodějné nalíčení se polámalo. Vlkodlačí týnejdžerka - mám fakt problém to vůbec vyslovit - a všude kolem samá deus ex machina. Ten scénárista se snad z těch Adamsovic spratků na prázdninách v Bradavicích asi úplně pomátl. Nic nefungovalo. Strašně se to vleklo a kde mělo být nějaké drama, stalo se jen velké zív. Nepochopeno. Vůbec. Pracuji na důsledném zapomenutí. Snad ne druhý díl? To je vtip. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že ačkoliv v posledních letech tvorbu Tima Burtona obcházím obloukem a od Sweeney Todda jsem žádný z jeho filmů neviděl, přičemž nemám chuť na tom něco měnit, "Dark Shadows" se mi líbily... Filmu dle mého výrazně pomáhá, že se odehrává v 70. letech minulého století, které měly styl samy o sobě, natož pokud do nich zasadíte typicky burtonovsky ujeté postavy. Scénář "Temných stínů" sice v mnoha ohledech pokulhává, zejména v práci s milostnou linkou mezi Barnabášem a Vicky, kdy se dlouho nic neděje, načež znenadání Vicky osudově padne upírovi k nohám - ale není třeba se tím příliš trápit, ona stejně Vicky/Josette nemá moc co nabídnout. Mnohem zajímavěji působí zbylé osazenstvo panství, prim samozřejmě hraje skoro k nepoznání nalíčený Johnny Depp a čarodějná Eva Green (která vypadá skvěle i jako blondýna!), jejich společné scény mají potřebnou energii a oba herci v nich sympaticky a zcela v rámci příběhu přehrávají, čímž jen posilují hravost celých "Temných stínů". Jsou to totiž hlavně drobné detaily, vtípky a černohumorné scénky, ne soudržnost celého filmu, které vyzdvihují "Temné stíny" ke čtyřhvězdičkovému hodnocení. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (48)

  • Angelique (Eva Green) při polibku zanechá otisk rtěnky na tváři Barnabase (Johnny Depp), který v dalších záběrech mizí a znovu se objevuje. (Sufferer)

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Reklama

Reklama