Reklama

Reklama

Rodina Collinsových bojuje s podivným prokletím, které je po celé generace pronásleduje. Rozhodnou se přestěhovat z Anglie do Ameriky, kde chtějí začít nový život. O dvacet let později je jejich syn Barnabas mocným mužem, který vystavěl velké město a vybudoval panství Collinwood. Jeho báječný život končí v okamžiku, kdy zlomil srdce krásné čarodějce Angelique. Ta proklela jeho rod, zabila Barnabasovu lásku a jeho samotného proměnila v upíra. Poté jej nechala zaživa pohřbít v rakvi, kde byl uvězněn téměř dvě stě let. Když se konečně probudí, najde venku velmi odlišný svět roku 1972 a ve svém kdysi velkolepém sídle poslední zbytky rodu Collinsových. Barnabas je odhodlán vrátit své rodině zašlou slávu, kterou však maří při každé příležitosti jeho bývalá milenka. (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 355)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér Tim Burton a herec Johnny Depp mi už nejeden krát pripravili silný, strhujúci, fascinujúci divácky zážitok. "Nožnicovoruký Edward", "Ospalá diera", "Charlie a továreň na čokoládu", "Sweeney Todd" to sú tituly, ktoré sa mi asi nikdy neomrzia . Ich dlhoročná spolupráca je dokonalou symbiózou, ktorá vždy bravúrne funguje. Tak tomu je aj v prípade nevšedného vampire snímku "Temné tiene". Jedinečná režisérska poetika Tima Burtona a bezhraničná herecká genialita Johnnyho Deppa ma znova uchvátila a plne pohltila. ***** ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDYŽ TĚ NEMŮŽU MÍT...ZNIČÍM TEBE A CELOU TVOU RODINU“...... /// Jmenuje se Barnabáš Collins a byl odsouzen k temnotě. Navěky. Teď je zpátky, aby vybojoval bitvu za rodinnej podnik, za lásku.... a Tim Burton recykluje, recykluje a recykluje a vono – podle vočekávání – nic. Snad ani ta temná není tak temná. Chápu, že to má bejt jakási pocta (jakýmu si) seriálu. Příběh se hezky rozběhne, jeden čeká, jak vyběhne nad průměr, čeká, čeká – a zase nic. Ani ten humor není co bejval. Snad jen ,,TA“ Alice. (Nebo ty spoďáry...). Takže co? Poplatnost době mě nebere, seriál neznám, spoustu fórů jsem nepobral (jako že mi nepřišly ftipný...), výborný obsazení nemá co hrát.... naštěstí Eva Green má solidně našlápnuto stát se (doufám) stabilním přírůstkem v Burtonově panoptiku a třeba si Alice Cooper zvedne prodejnost svých nočních můr. Rutinní robota. Fanda ani fanda nemaj důvod k oslavě. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Protože mám nakoukáno. 2.) Chcu (konečně) vidět pořádnej sex. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Hravější Tim Burton, jenž tentokrát rezignuje na temnotu a převážně se baví. Slepí fanoušci mu to budou vyčítat, místo aby ocenili jeho tradiční lásku ke kreaturám, které mají v jeho filmech vždy větší právo na štěstí, než obyčejní lidé. Ano, poslední třetina díky přehršli efektů a vizuálních atrakcí moc nefunguje. Osudová láska je nezajímavá holka, jíž by NIKDO nedal přednost před sexy dračicí Evou Green. Ale Depp je vynikající, atmosféra sedmdesátek výborná a fórů dostatek, aby vůbec nevadilo, že jich několik vyzní do ztracena. A kdyby mi někdo tvrdil, že tohle není Burton, pak se ptám: Co na to Beetlejuice? ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek Tima Burtona a ani Johnyho Deppa. Ale jakmile jsem zde na to narazil, věděl jsem, že tohle se mi líbit bude. Pustili jsme si to s přítelkyní v den našeho prvního výročí a oba jsme byli nadšeni. Úžasné zpracování, celou dobu jsem byl napjatej a nespustil z toho oči. Komediální scény krásně propleteny fantasy scénou, zpracování upíra přesně dle mých představ. Nádherný film. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl dvakrát za sebou, abych se mohl utvrdit v hodnocení. Takže si stojím za tim, že Tim Burton sice přijemným způsobem převedl několikaset hodinovou telenovelu do koukatelné filmové podoby, ale už ten jeho styl ztrácí kouzlo, které jsem na něm miloval. Možná jsem a něj ještě hodnej, ale nemohu mu upřít snahu pobavit diváky hororovými vtípky a odkazy, které pobaví jen znalé gothic stylu. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (48)

  • Aby maskér Joel Harlow vytvořil křídově bílou pleť Barnabase Collinse (Johnny Depp), musel nanést herci na pleť několik vrstev speciálního líčidla. (R´Hell)
  • Během pikantní scény mezi Angelique Bouchard (Eva Green) a Barnabasem Collinsem (Johnny Depp) museli herci spolupracovat s kaskadéry, protože lítali přivázaní na provazech. Eva Green navíc špatně snáší výšky. (R´Hell)
  • Johnny Depp (Barnabas) kvůli roli zhubl na 63,5 kg. Jeho dieta obsahovala zelený čaj a ovoce s nízkým obsahem cukru. (Mablis)

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Reklama

Reklama