Reklama

Reklama

Rodina Collinsových bojuje s podivným prokletím, které je po celé generace pronásleduje. Rozhodnou se přestěhovat z Anglie do Ameriky, kde chtějí začít nový život. O dvacet let později je jejich syn Barnabas mocným mužem, který vystavěl velké město a vybudoval panství Collinwood. Jeho báječný život končí v okamžiku, kdy zlomil srdce krásné čarodějce Angelique. Ta proklela jeho rod, zabila Barnabasovu lásku a jeho samotného proměnila v upíra. Poté jej nechala zaživa pohřbít v rakvi, kde byl uvězněn téměř dvě stě let. Když se konečně probudí, najde venku velmi odlišný svět roku 1972 a ve svém kdysi velkolepém sídle poslední zbytky rodu Collinsových. Barnabas je odhodlán vrátit své rodině zašlou slávu, kterou však maří při každé příležitosti jeho bývalá milenka. (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 357)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $79,727,149Tržby Celosvetovo $238,727,149Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,929,861 //počet predaných kusov 357,391Tržby za predaj DVD v USA $12,280,645 //počet predaných kusov 859,704║ Už samotná ukážka naznačovala že to nebude žiadna veľká sláva, nuž Burton padol do nehorázne prázdnej rutiny, bez štipky lepšieho nápadu, nehorázna nuda a hlavne prevarený Johnny Deep, ktorý už fakt nemá čo ponúknuť, jeden z najhorších filmov roka, kde nie je čo chváliť. /35%/ ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ta Burtonova stylizace mi začíná vadit. Režírovat umí, ale všechno vypadá tak odtažitě. Depp hraje výborně, Eva Green démonicky krásná a zbytek rodiny drží standard. Atmosféra je hodně slušná, ale TEMNÉ STÍNY nevyužívají svůj potenciál, tam kde mají šlápnout na plyn se pro dobro velké rodiné legrace krotíme. Hudba let 70-tých skvělá, ale na Elfmana, který byl zase jednou ve formě nemá. "Milovat znamená se nikdy neomlouvat..." Nicméně, vězte, že je mi upřímně líto, že vás teď musím všechny zabít. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Je hrozná smůla, že ve chvíli, kdy většině diváků došla s Timem Burtonem trpělivost, přišly právě Dark Shadows. Mistra podivína mám totiž rád a příběh Barnabase Collinse mi přijde lepší než rychle vyprchávající Alenka i burtonovštější než hodně vydařený Sweeney Todd. Na Collinwoodu se totiž děje spousta vylomenin, u kterých žasnu nad režisérovou fantazií nebo se jen těžko bráním smíchu. Johnny Depp funguje jako netypický hlavní hrdina bez mrknutí oka a zbytek filmu si pro sebe i na menším prostoru krade pubertální princezna Chloe Moretz. Na vlnách Elfmanova soundtracku jsem tak doplul až na 90% s menší rezervou pro odstup a další projekci, která o pár let později potvrdila, že na rozbouřených útesech tehdy uvízla vzácně nedoceněná podívaná. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Hravější Tim Burton, jenž tentokrát rezignuje na temnotu a převážně se baví. Slepí fanoušci mu to budou vyčítat, místo aby ocenili jeho tradiční lásku ke kreaturám, které mají v jeho filmech vždy větší právo na štěstí, než obyčejní lidé. Ano, poslední třetina díky přehršli efektů a vizuálních atrakcí moc nefunguje. Osudová láska je nezajímavá holka, jíž by NIKDO nedal přednost před sexy dračicí Evou Green. Ale Depp je vynikající, atmosféra sedmdesátek výborná a fórů dostatek, aby vůbec nevadilo, že jich několik vyzní do ztracena. A kdyby mi někdo tvrdil, že tohle není Burton, pak se ptám: Co na to Beetlejuice? ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Johnny si prostě make-up neodpustí, Helena se od manžílka netrhne, Chloë se do dětských rolí nechce a Tim Burton je prostě sám sebou .. vždy Hammerově béčkový, temný a neuchopitelný. Tady si přece jen vzal dost velké sousto, protože v předloze seriálu o více jak šesti set dílech je přece jen o dost víc prostoru představit všechny ty rozmanité postavičky než v jeho dvouhodinovém filmu. Ale popral se s tím se ctí .. neurazil, pobavil. Jen už by to chtělo nějakou změnu, přece jen toho Deppova pitvoření začíná být příliš. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (48)

  • Eva Green (Angelique Bouchard) přiznala, že v některých scénách byl její obličej dotvořen až později pomocí zvláštních efektů, takže do konce postprodukce nevěděla, jak vůbec bude na plátně vypadat. (R´Hell)
  • Ve scéně, kdy se Barnabas (Johnny Depp) pokouší od Carolyn (Chloë Grace Moretz) zjistit informace o Vicky (Bella Heathcote), snaží se dokázat svoji znalost moderní hudby recitováním Shakespeara: „I'm picker, I'm grinner. I'm lover and I'm sinner. I play my music in the sun...“ Tuto větu ale slavný umělec zřejmě nikdy nenapsal a její původ tak je spíše z písně „The Joker“ od rockové skupiny Steve Miller Band z roku 1973. Film se přitom odehrává v roce 1972. (bali97)

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Reklama

Reklama