Reklama

Reklama

Rodina Collinsových bojuje s podivným prokletím, které je po celé generace pronásleduje. Rozhodnou se přestěhovat z Anglie do Ameriky, kde chtějí začít nový život. O dvacet let později je jejich syn Barnabas mocným mužem, který vystavěl velké město a vybudoval panství Collinwood. Jeho báječný život končí v okamžiku, kdy zlomil srdce krásné čarodějce Angelique. Ta proklela jeho rod, zabila Barnabasovu lásku a jeho samotného proměnila v upíra. Poté jej nechala zaživa pohřbít v rakvi, kde byl uvězněn téměř dvě stě let. Když se konečně probudí, najde venku velmi odlišný svět roku 1972 a ve svém kdysi velkolepém sídle poslední zbytky rodu Collinsových. Barnabas je odhodlán vrátit své rodině zašlou slávu, kterou však maří při každé příležitosti jeho bývalá milenka. (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 357)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Green má (nielen) chválitebné kozy, Pfeiffer je po kolagénovej injekciíí, Depp nám herecky vädne a Burton tvorcovsky tiež. Už to nie je ona súdržná ríša plná potrhlých podivínov chŕliacich nemiestne hlášky, okultistických reálií navodzujúcich mrazivé chvenie a dokonca ani poriadny závan kedysi všadeprítomnej morbidity, ktorá sa u tohoto iluzionistu stala nepopierateľným "trademarkom" už na počiatku jeho pôsobenia. V "Dark shadows" odznievajú len zanedbateľné echá týchto pôvodných návykov, do polky nezáživný "introduction" vrátane bezpredmetného plkania (tzv. 70´s na silu), od polky niekoľko podarených výstrelkov do vzduchu (táborák, sex) a ďalej len demo verzia "Death becomes her." Požmurkáva sa na dejiny mysticizmu i society (vampíri, hippies, etc.) a rukami-nechtami sa vsugerováva "feeling" z "Corpse bride"-to mi príde milé, ale prosím pekne ako celok: plochá haravara s príchuťou telenovely. Vďaka za otvárací song "White satin" (dubstepová prerábka od Zeads Deadov u nás v izbe veselo vyhráva cca. 1x do týždňa), za precítený epilóg & "We'll see you next time Timy." ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Co si budem povídat, je to úplně o hovně. Jenže Johnny Depp je opět zábavný a jeho archaická mluva a jemný humor mě rozesmívali. Jeho starej upír v nový době je prostě fakt vtipnej, i když ten film na to moc nesází, což je škoda a šlo by udělat mnohem víc gagů. Humor je někdy opravdu moc černý a třeba vyústění seance s hipíky jde až do wtf rozměrů. Nuda to nebyla, ale nějaká super zábava taky ne. A Eva Green konečně jednou není koště. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Výborný Johnny Depp, ultrasupersexymegahot Eva Green a húf bezvýznamných vedľajších postavičiek v sérii solídne zábavných skečov, pospájaných nie veľmi dobre premysleným "príbehom". Burtonovská atmosféra tam je, aj kombinácia melodrámy a morbídnej komédie funguje dobre, ale šmrnc starých majstrových kusov jednoducho chýba. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se, bavil, ale bohužel ne pořád. K tomu, co se dělo mezi prologem a koncem plesu, na němž vystupovala jakási Alice Cooper (nejšerednější žena, jakou jsem kdy viděl:) ), nemám jedinou výhradu. Film se odehrává v sympatickém polotemnu, humor v mém případě na úrodnou půdu padal (hlavně bonmoty sluhy Jackieho Earla Haleyho), Deppova kreace upíra obezřetně poznávajícího nový svět mě bavila (Mefistofeles!) náramně... A přitom všem to ještě stíhalo být napínavé a poutavé. Tak kde se stala chyba? Rozhodně v poslední třetině. Jakmile došlo na vyřizování účtů, lynčování rozlíceným davem a (sice) efektní finále, v němž se například z jedné postavy zcela nesmyslně stal vlkodlak, zíval jsem. Škoda, škoda, škoda. Nebudu kvůli tomu ovšem láteřit, že by Tim Burton byl vyčpělý a tak dále... On při čarování s atmosférou odvedl dobrou práci - jen měl bedlivě dohlížet nad scénáristou, který se očividně utrhl ze řetězu jen proto, aby film na poslední chvíli digitálně využil štědrý warnerbrosácký rozpočet. Nebo že by ho někdo zhypnotizoval? ()

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 150 000 000 $ Otvárací Víkend: 29 685 274 $ (v 3 755 Kinách) Tržby USA: 79 727 149 $ Tržby Tržby ČR: 390 669 $ Tržby SR: 145 418 $ Celosvetovo: 236 527 149 $ Na Temné tiene som šiel len preto,lebo Diktátor sa nepremietal.Aj keď reakcie okolia neboli práve najlepšie,rozhodol som sa že to hlavne kvôli Burtonovi skúsim.Prvých 20 minút ok,zoznamovanie s postavami a navodzovanie atmosféry.Ale potom,jedna veľká nesúroda fraška ktorá iba miestami rozosmeje ,dialógy postáv boli zbytočné,do tmy volajúce a stále sa opakovali.SPOILER!Asi 6 alebo 7 krát,tam medzi sebou Johnny a Eva riešili a pýtali sa navzájom prečo Eva Johnnyho Barnabáša zakliala a prečo mu zničila život a podobné sračky,ktoré sa divák dozvedel hneď na začiatku a neboli potrebné pre zvyšný príbeh.Vizuál je krásny,Eva Green sexi a asi 5 krát sa zasmejete.Na to scenár je slabý,dialógy zbytočné a dej naťahovaní a predvídaťelný.Od Burton už nechcem nič vidieť a radšej zostanem pri starých dobrých klasikách z ranných 90.rokov. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (48)

  • Tim Burton prozradil, že konec filmu je nedořečený záměrně a jedná se o parodii na soap operu, která ovšem nemá vést k pokračování. (R´Hell)
  • Během pikantní scény mezi Angelique Bouchard (Eva Green) a Barnabasem Collinsem (Johnny Depp) museli herci spolupracovat s kaskadéry, protože lítali přivázaní na provazech. Eva Green navíc špatně snáší výšky. (R´Hell)

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Reklama

Reklama