Reklama

Reklama

Rodina Collinsových bojuje s podivným prokletím, které je po celé generace pronásleduje. Rozhodnou se přestěhovat z Anglie do Ameriky, kde chtějí začít nový život. O dvacet let později je jejich syn Barnabas mocným mužem, který vystavěl velké město a vybudoval panství Collinwood. Jeho báječný život končí v okamžiku, kdy zlomil srdce krásné čarodějce Angelique. Ta proklela jeho rod, zabila Barnabasovu lásku a jeho samotného proměnila v upíra. Poté jej nechala zaživa pohřbít v rakvi, kde byl uvězněn téměř dvě stě let. Když se konečně probudí, najde venku velmi odlišný svět roku 1972 a ve svém kdysi velkolepém sídle poslední zbytky rodu Collinsových. Barnabas je odhodlán vrátit své rodině zašlou slávu, kterou však maří při každé příležitosti jeho bývalá milenka. (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 357)

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Mala som pred týmto filmom mierne obavy,avšak po jeho zhliadnutí som si povedala ,,prečo nie?"Burtonov morbídny zmysel pre humor ma už nešokuje,vlastne sa u mňa za tie roky celkom slušne aklimatizoval.Oveľa viac ma prekvapila tučná Helena Bohnam Carter(fakt nechápem,kedy stihla tak strašne pribrať)a výnimočne nepekná Eva Green,ktorú som identifikovala až po hodine a aj to len vdaka jej typickému predkusu.Michelle Pfeiffer je stále prekrásna,ale jej herecký prejav na mňa pôsobí rovnako dekadentne,ako postava Elizabeth Collinsovej.Naopak,Johnny Depp je opäť absolútne dokonalý a nečudujem sa Timovi Burtonovi,že sa ho už roky drží ako blcha psačej kože.Len vdaka Deppovi a jeho upírikovi na pomilovanie sa tento film dá pozerať bez toho,aby človeka unudil k smrti svojou klišoidnosťou a gýčovosťou,tak typickou pre väčšinu Burtonovych filmov.Aj napriek počiatočným obavám,vyplývajúcich z nelichotivých recenzií hodnotím tento film na slušných 65%. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Green má (nielen) chválitebné kozy, Pfeiffer je po kolagénovej injekciíí, Depp nám herecky vädne a Burton tvorcovsky tiež. Už to nie je ona súdržná ríša plná potrhlých podivínov chŕliacich nemiestne hlášky, okultistických reálií navodzujúcich mrazivé chvenie a dokonca ani poriadny závan kedysi všadeprítomnej morbidity, ktorá sa u tohoto iluzionistu stala nepopierateľným "trademarkom" už na počiatku jeho pôsobenia. V "Dark shadows" odznievajú len zanedbateľné echá týchto pôvodných návykov, do polky nezáživný "introduction" vrátane bezpredmetného plkania (tzv. 70´s na silu), od polky niekoľko podarených výstrelkov do vzduchu (táborák, sex) a ďalej len demo verzia "Death becomes her." Požmurkáva sa na dejiny mysticizmu i society (vampíri, hippies, etc.) a rukami-nechtami sa vsugerováva "feeling" z "Corpse bride"-to mi príde milé, ale prosím pekne ako celok: plochá haravara s príchuťou telenovely. Vďaka za otvárací song "White satin" (dubstepová prerábka od Zeads Deadov u nás v izbe veselo vyhráva cca. 1x do týždňa), za precítený epilóg & "We'll see you next time Timy." ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Pro mě čistá ukázka, co je v Hollywoodu poslední roky čím dál víc špatně. A je mi líto Burtona, kterého jsem dosud měl rád hodně, kam až klesl. Měl jsem úplně stejný pocit jako kdysi z Lemony Snicketa -- naprostá režisérská bezradnost, co to žánrově vypráví. Proč je vedení gagů jako v komedii a předkládá nám věci, které nejsou ani trochu legrační? Nikoli jen formou, ale ani obsahem. Ale problém je ještě horší. Pokud dostanete na talíř směs několika věcí, které už jednou před recyklací prošly zažívacím ústrojím, tak ani spousty digitálních dochucovadel a luxusních hereckých voňavek neskryjí, že na něm máte ho...... dně hnusnou věc. O to hůř, že některé ingredience už před původním pozřením nebyly nějak slavné (hupírská romantika "kousneš mě, a já budu nesmrtelná, ale přijdu o duši", heršvec, to už někde bylo, ne? ... modří duchové s rozevlátými vlasy poletující po zámku... a vůbec tehle zámek s americkou rodinkou, depresivní dcerou a morbidním synkem, to je taky nějak... atd... no jako kdyby to aspoň byla parodie na způsob Vřískotu, dejme tomu, ale ani tahle rovina nebyla zvládnutá... btw. já vím, že tyhle věci "vznikly" po původním seriálu, ale podobnost je trochu moc přesná). Shrnuto, a to jsem ani nemusel argumentovat takovými podružnostmi jako logika děje a důvod umístění do 70. let (ani jeden pořádný vtip nebo odkaz nebo dějově funkční detail). 3/4 času pokleslá čelist, jestli se mi to nezdá. Ach jo, ach jo, upřímná slza v oku. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Je to Burton a zároveň není, jeho styl zbožňuju - žádné fóry vyvolávající salvy smíchu se nekonaly,ale rozhodně se nedá říct,že by to nebylo vtipné. Někdy možná až kýčovitě, ale bylo. Film se líbil i mým rodičům, a to už je dost co říct, protože o Burtonovi jinak smýšlí jako o magorovi, který točí pro další magory jako jsem já :) Sice hodnocení jinak tolik nehrotím, ale podcenění tak dobrého filmu nechápu (Dark Shadows jsou na úplně jiném levelu,než takové Stmívání,ale rozdíl v hodnocení tam tolik není!WTF?).Podle komentářů někdo očividně dost nepochopil tu nadsázku, s jakou se film divá na upíry a podobná zvěrstva. Jen proboha nekoukejte na ten obzvlášť nevyvedený dabing, v originále to má kouzlo:-). Mimochodem Johnny byl ve své roli úchvatný a Eva Green jakbysmet (blond jí navíc fakt sluší).Něco tak ujetého jsem přesně potřebovala . ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Johnny si prostě make-up neodpustí, Helena se od manžílka netrhne, Chloë se do dětských rolí nechce a Tim Burton je prostě sám sebou .. vždy Hammerově béčkový, temný a neuchopitelný. Tady si přece jen vzal dost velké sousto, protože v předloze seriálu o více jak šesti set dílech je přece jen o dost víc prostoru představit všechny ty rozmanité postavičky než v jeho dvouhodinovém filmu. Ale popral se s tím se ctí .. neurazil, pobavil. Jen už by to chtělo nějakou změnu, přece jen toho Deppova pitvoření začíná být příliš. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (48)

  • Eva Green (Angelique Bouchard) přiznala, že v některých scénách byl její obličej dotvořen až později pomocí zvláštních efektů, takže do konce postprodukce nevěděla, jak vůbec bude na plátně vypadat. (R´Hell)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 79,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 245,5 mil. (NIRO)

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Reklama

Reklama