Reklama

Reklama

Rodina Collinsových bojuje s podivným prokletím, které je po celé generace pronásleduje. Rozhodnou se přestěhovat z Anglie do Ameriky, kde chtějí začít nový život. O dvacet let později je jejich syn Barnabas mocným mužem, který vystavěl velké město a vybudoval panství Collinwood. Jeho báječný život končí v okamžiku, kdy zlomil srdce krásné čarodějce Angelique. Ta proklela jeho rod, zabila Barnabasovu lásku a jeho samotného proměnila v upíra. Poté jej nechala zaživa pohřbít v rakvi, kde byl uvězněn téměř dvě stě let. Když se konečně probudí, najde venku velmi odlišný svět roku 1972 a ve svém kdysi velkolepém sídle poslední zbytky rodu Collinsových. Barnabas je odhodlán vrátit své rodině zašlou slávu, kterou však maří při každé příležitosti jeho bývalá milenka. (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 355)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl dvakrát za sebou, abych se mohl utvrdit v hodnocení. Takže si stojím za tim, že Tim Burton sice přijemným způsobem převedl několikaset hodinovou telenovelu do koukatelné filmové podoby, ale už ten jeho styl ztrácí kouzlo, které jsem na něm miloval. Možná jsem a něj ještě hodnej, ale nemohu mu upřít snahu pobavit diváky hororovými vtípky a odkazy, které pobaví jen znalé gothic stylu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Burton se při natáčení téhle parodie na gotické horory zřejmě dobře bavil, já při jejím sledování moc ne. Scénář se rozpadá (postavy na dlouho mizí) a chybí mu drajv, vizuál je umělý a deppovské šaškování mě nebere. Eva Green samozřejmě sexy, ale víc mě zaujala Michelle Pfeiffer, která bohužel neměla co hrát. Zlatá Ospalá díra. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Největší problém filmu je, že jsou dva. Vlastně tři. Jako nejhorší vidím fakt, že to žánrově je všechno a nic. Barnabasovo vraždění hipízáků mi vtipný nepřišlo. Sympatizoval by někdo s Ichabodem, kdyby si uprostřed filmu zabil pár vesničanů, protože například "slyší hlasy" nebo tak podobně? Divák pak neví, na co se naladit, tak se nenaladí na nic. Dál - vtipy. Co to bylo za vtipy? Kdy přesně měly bejt vtipný? A měly vůbec bejt vtipný? A byly to vlastně vtipy? Celkem se povedly tak tři. Pak tu máme herce. Všichni přehrávaj. Možná, že v Burtnovkách herci prostě tak trochu přehrávaj, ale tady přehrávaj moc a leze to na nervy, hlavně pak u Chloe Moretz a Evy Green. Nevadila mi pouze Michelle Pfeiffer. Teď vedlejší nedostatky, jako například profláklý Burtnovský schémata a šablony, který se tady nijak neosvěžujou nebo inovujou, ale jsou furt stejný. Dokonce snad i ten kluk, co hrál Barnabasovo mladší já, vypadal jako dvojník mladšího já Ichaboda Cranea. To bylo schválně? A průhledná Bella Heathcote taky nic moc. Zmiňovat známou věc, že polovina nakousnutejch témat nebo postav není vůbec vysvětlená, už je možná zbytečný. A ještě ke všemu je to celý děsně nudný. Snad se Burton ještě časem zvetí... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Páteční večer se dá strávit různě. Já ten dnešní strávil v kině s nejnovějším filmem dvojice Burton a Depp a rozhodně jsem nelitoval. A jelikož jsem plný čerstvých dojmů, protože od mého návratu z kina ještě neuplynuly ani dvě hodiny, tak nevím, jestli můj komentář bude vůbec souvislý, ale pokusím se o to. Takže Temné stíny v tuto chvíli považuji za super odvaz a vůbec jsem nečekal, že se budu v kině tak často a tak hlasitě smát. Tahle fantasy komedie byla rozhodně okouzlující a má něco do sebe. Johnny Depp hraje svou postavu perfektně a má i pár skvělých hlášek a pár brilantních scének, jako například žhavý sex s Evou Green nebo zděšení, když vidí logo McDonalda a považuje ho za znamení ďábla. Filmu navíc pomáhají i vedlejší postavy, ať už to je přestárlá a velmi pomalá uklízečka, ochlasta v podání Jackieho Earla Haleyho nebo stále kocovinou trpící psychiatrička, kterou si s chutí zahrála Helena Bonham Carter. Celkově zkrátka film vnímám jako velice povedený a rozhodně ho chci minimálně ještě jednou vidět, ale to už si asi počkám až na jeho uvedení na HBO. Jediná má výtka tak směřuje k možná až příliš zdlouhavému ději, chvílemi mi to opravdu už připomínalo skoro nějakou telenovelu, a z toho důvodu také strhávám jednu hvězdu dolů, ale jinak pohoda a super zážitek. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Dokud Burton pouze exhibuje se svými klasickými trademarky (Johnny, Helena, bizarní vizuál i humor), tak se ještě dá mluvit o slušném průměru. Ovšem jakmile rozjede směšné akční finále, které je navíc absolutně ochuzené o nějaké emoce, tak se definitivně potvrzuje fakt, že jeho návrat do první ligy se znovu odkládá. Od ještě většího průseru ho zachraňuje především ďábelská Eva Green, která je i jako blondýna neskutečně sexy. Tento ojedinělý přírodní úkaz jsem si dovolil označit jako Paradox Evy Green. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (48)

  • Červený kabriolet Angelique Bouchard (Eva Green) je Plymouth Barracuda z roku 1970. (Saur.us)
  • Kostýmy a celý šatník Johnnyho Deppa (Barnabas) bol uložený vo výstavnej miestnosti v Santa Monice, kde sú uložene všetky kostýmy z každého filmu, v ktorom hral. Je to podmienka, ktorú má v každej zmluve. (LordCell)
  • Snímek byl do kin distribuován pod krycím názvem Night Moves. (R´Hell)

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Reklama

Reklama