Reklama

Reklama

Rodina Collinsových bojuje s podivným prokletím, které je po celé generace pronásleduje. Rozhodnou se přestěhovat z Anglie do Ameriky, kde chtějí začít nový život. O dvacet let později je jejich syn Barnabas mocným mužem, který vystavěl velké město a vybudoval panství Collinwood. Jeho báječný život končí v okamžiku, kdy zlomil srdce krásné čarodějce Angelique. Ta proklela jeho rod, zabila Barnabasovu lásku a jeho samotného proměnila v upíra. Poté jej nechala zaživa pohřbít v rakvi, kde byl uvězněn téměř dvě stě let. Když se konečně probudí, najde venku velmi odlišný svět roku 1972 a ve svém kdysi velkolepém sídle poslední zbytky rodu Collinsových. Barnabas je odhodlán vrátit své rodině zašlou slávu, kterou však maří při každé příležitosti jeho bývalá milenka. (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 357)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

(3x kino) Temné stíny, verze 2012, jsou naprostá lahoda. Přirozený vývoj spolupráce Burton/Elfman/Depp je na vlně oblíbeného fandomu, který započal v roce 1966, pokračoval jako daytime soapka pět let, načež navázaly dva filmy. Během dalších let došlo na několik nevydařených návratů, pouze revival série z roku 1991 se skutečně podařila. A nyní je tedy Barnabáš zpět a opět může ke svému příběhu připoutat novou generaci diváků. Krátký prolog z druhé poloviny 18. století je nádherně přímočarý a dekadentní, miluju tu výpravu a atmosféru. Ale co čert nechtěl, Barnabáš zpět v roce 1972 je ještě lepší než kdy dřív. Skvělý střet s post květinovou generací, dokonalé střety s Angelique (nenávistné i láskyplné), která se zatím z čarodějnice stala v několika generacích váženou občankou města. Johnny Depp si svého upíra maximálně užívá, Eva Green je maximální požitkářka v každém směru, Michelle Pfeiffer je stále velice sexy, kombinuje to nejlepší ze své Seliny Kyle a Lamie, Helena Bonham Carter má na to předvést upírku zase někdy příště, zatím to byla dokonalá studie násosky s titulem a syndromem Bathory, z dalších určitě potěšil Christopher Lee v maličké roli a fanoušky Alice Cooper. Speciální místo pak mají camea původních herců ze seriálu. Sedmdesátá léta jsou tu přesně taková, jaká si zaslouží být zaznamenána. Kombinace gothické komedie je žánr, který mi chyběl a přišel právě na čas. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Co si budem povídat, je to úplně o hovně. Jenže Johnny Depp je opět zábavný a jeho archaická mluva a jemný humor mě rozesmívali. Jeho starej upír v nový době je prostě fakt vtipnej, i když ten film na to moc nesází, což je škoda a šlo by udělat mnohem víc gagů. Humor je někdy opravdu moc černý a třeba vyústění seance s hipíky jde až do wtf rozměrů. Nuda to nebyla, ale nějaká super zábava taky ne. A Eva Green konečně jednou není koště. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Warner Bros. // Počet premietajúcich kín v USA: 3,755 // Otvárací Víkend USA: $29,685,274 // Pár vecí ma tu pekne sralo, ako napr. maska, meno, kostým a celá charizma Johnnyho Deppa, úplná katastrofa. To že svoju rolu zahral na výbornú na tom samozrejme nič nemení. Ďalej, na komediálny žáner bolo vo filme príliš málo vtipných scén a textov, ktoré by mi vedeli vyčarovať úsmev na tvári. Čo sa dá však na druhú stranu vyzdvihnúť je soundtrack, výprava a atmosféra, to však jednoducho nestačí.... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice jeden ze slabsich kousku Tima, ale rozhodne ne takova sracka, jak to podle hodnoceni vypada a jak jsem se bal. Jsou tu dva problemy, jednak pribeh by moh bejt alespon trochu komplikovanejsi a v nekterejch momentech promyslenejsi a hlavne Tim poradne nevedel, co chce vlastne natocit za zanr. Stridaj se tu tak sceny, ktery by obstali v lecjakym upirskym hororu se scenama s hipikama, uchylnou hudbou a prebarvenou stylizaci, misty to je uchylny, misty vtipny a misty proste nijaky. A tak trochu se to rozpada prave na tyhle jednotlivy sceny. Depp sice nesleze ze sceny a snazi se jak o zivot, ale jeho upir je hlavne divnej se svejma 200 let neaktualnima hlaskama a prekvapenym vyrazem na cokoliv modernejsiho. Nicmene semtam mu scenar do huby nejakou tu vychytanou hlasku strci. Ostatni herci jsou samozrejme proti borci Deppovi nevyrazny, ale uchylnej sluha Haley nebo super sexy Green jsou fajn. No ale jinak je Burton stale ve forme, takze perfektni stylizace, super triky i hudba a kdyby se trochu vypiloval scenar, byla by to pecka, ale i tak jsem spokojenej, par nudnejch mist se precka a zbytek je pohodova hororova komedie s par skvelejma momentama. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se, bavil, ale bohužel ne pořád. K tomu, co se dělo mezi prologem a koncem plesu, na němž vystupovala jakási Alice Cooper (nejšerednější žena, jakou jsem kdy viděl:) ), nemám jedinou výhradu. Film se odehrává v sympatickém polotemnu, humor v mém případě na úrodnou půdu padal (hlavně bonmoty sluhy Jackieho Earla Haleyho), Deppova kreace upíra obezřetně poznávajícího nový svět mě bavila (Mefistofeles!) náramně... A přitom všem to ještě stíhalo být napínavé a poutavé. Tak kde se stala chyba? Rozhodně v poslední třetině. Jakmile došlo na vyřizování účtů, lynčování rozlíceným davem a (sice) efektní finále, v němž se například z jedné postavy zcela nesmyslně stal vlkodlak, zíval jsem. Škoda, škoda, škoda. Nebudu kvůli tomu ovšem láteřit, že by Tim Burton byl vyčpělý a tak dále... On při čarování s atmosférou odvedl dobrou práci - jen měl bedlivě dohlížet nad scénáristou, který se očividně utrhl ze řetězu jen proto, aby film na poslední chvíli digitálně využil štědrý warnerbrosácký rozpočet. Nebo že by ho někdo zhypnotizoval? ()

Galerie (123)

Zajímavosti (48)

  • Scéna na „Vdovském vrchu“ byla točena před zeleným plátnem. (Jackie21099)

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Reklama

Reklama