Reklama

Reklama

Rodina Collinsových bojuje s podivným prokletím, které je po celé generace pronásleduje. Rozhodnou se přestěhovat z Anglie do Ameriky, kde chtějí začít nový život. O dvacet let později je jejich syn Barnabas mocným mužem, který vystavěl velké město a vybudoval panství Collinwood. Jeho báječný život končí v okamžiku, kdy zlomil srdce krásné čarodějce Angelique. Ta proklela jeho rod, zabila Barnabasovu lásku a jeho samotného proměnila v upíra. Poté jej nechala zaživa pohřbít v rakvi, kde byl uvězněn téměř dvě stě let. Když se konečně probudí, najde venku velmi odlišný svět roku 1972 a ve svém kdysi velkolepém sídle poslední zbytky rodu Collinsových. Barnabas je odhodlán vrátit své rodině zašlou slávu, kterou však maří při každé příležitosti jeho bývalá milenka. (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 357)

sud 

všechny recenze uživatele

Já bych to neviděl zase tak černě, vlastně modře :-). Ospalá díra či Karlík a továrna na čokoládu hrají sice s vyššími kartami, ale jinak jsou Temné stíny Burtnovkou se vším (no, možná trochu ředěným) všudy. Strašidelná atmosféra (prolog z minulosti nemá chybu), černý humor (scéna s hippiekama) i bizarní postavičky tu jsou. Johnny Depp hraje svůj (vysoký) standart, Michelle Pfeiffer to jde stejně skvěle jako za starých (mladých) časů a Eva Green je prostě Eva Green. Její obvyklé obsazování do záporných postav je příčinou toho, že se pak hůře fandí těm kladným, zvláště když je na druhém břehu poměrně unylá Bella Heathcote. 85%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDYŽ TĚ NEMŮŽU MÍT...ZNIČÍM TEBE A CELOU TVOU RODINU“...... /// Jmenuje se Barnabáš Collins a byl odsouzen k temnotě. Navěky. Teď je zpátky, aby vybojoval bitvu za rodinnej podnik, za lásku.... a Tim Burton recykluje, recykluje a recykluje a vono – podle vočekávání – nic. Snad ani ta temná není tak temná. Chápu, že to má bejt jakási pocta (jakýmu si) seriálu. Příběh se hezky rozběhne, jeden čeká, jak vyběhne nad průměr, čeká, čeká – a zase nic. Ani ten humor není co bejval. Snad jen ,,TA“ Alice. (Nebo ty spoďáry...). Takže co? Poplatnost době mě nebere, seriál neznám, spoustu fórů jsem nepobral (jako že mi nepřišly ftipný...), výborný obsazení nemá co hrát.... naštěstí Eva Green má solidně našlápnuto stát se (doufám) stabilním přírůstkem v Burtonově panoptiku a třeba si Alice Cooper zvedne prodejnost svých nočních můr. Rutinní robota. Fanda ani fanda nemaj důvod k oslavě. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Protože mám nakoukáno. 2.) Chcu (konečně) vidět pořádnej sex. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Dokud Burton pouze exhibuje se svými klasickými trademarky (Johnny, Helena, bizarní vizuál i humor), tak se ještě dá mluvit o slušném průměru. Ovšem jakmile rozjede směšné akční finále, které je navíc absolutně ochuzené o nějaké emoce, tak se definitivně potvrzuje fakt, že jeho návrat do první ligy se znovu odkládá. Od ještě většího průseru ho zachraňuje především ďábelská Eva Green, která je i jako blondýna neskutečně sexy. Tento ojedinělý přírodní úkaz jsem si dovolil označit jako Paradox Evy Green. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pamatuju doby, kdy mě Tim Burton dokázal chytit za srdce a očarovat filmem, který měl jen zlomek rozpočtu Temných stínů. Něco je zkrátka špatně, jakkoliv americké studio poskytlo známému režisérovi exkluzivní podmínky a na plátně se vyskytuje množství špičkových hvězd včetně Burtonových oblíbenců Johnnyho Deppa a expartnerky Heleny Bonham Carter. Potenciál by tu byl, ale s výjimkou sex-appealem nabité Evy Green nic nefunguje tak, jak bych si představoval. Mimochodem, řadím se k těm mužům, kteří by na pozici hlavního hrdiny dali bez váhání přednost démonické čarodějce před nanicovatou Bellou. Celkový dojem: 55 %. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě překvapil, jak krásně balancuje mezi komedií a v některých pasážích poměrně temnou fantasy podívanou. Jistě, pokud si při filmu vzpomenete na tohle video, tak se jen tak nepřestanete smát, ale možná vás dokonalá Eva Green přivede na zcela jiné myšlenky…. Dark Shadows rozhodně není "Best of Burton" a ani se k tomu neblíží, ale rozhodně to neurazí, sem tam i slušně pobaví (McDonald, sex mezi Johnnym a Evou) a rozhodně zabaví na celé dvě hodiny. A to není zas tak málo… Jo, a abych nezapomněl, Michelle Pfeiffer nám ukazuje, jak se stárne s grácií. 80 %. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (48)

  • Ve chvíli, kdy se Michelle Pfeiffer (Elizabeth Collins Stoddard) dozvěděla, že Tim Burton chystá filmovou adaptaci seriálu Dark Shadows (od r. 1966), okamžitě mu zavolala, jestli by pro ni neměl nějakou roli. (R´Hell)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 79,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 245,5 mil. (NIRO)

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Reklama

Reklama