Reklama

Reklama

Rodina Collinsových bojuje s podivným prokletím, které je po celé generace pronásleduje. Rozhodnou se přestěhovat z Anglie do Ameriky, kde chtějí začít nový život. O dvacet let později je jejich syn Barnabas mocným mužem, který vystavěl velké město a vybudoval panství Collinwood. Jeho báječný život končí v okamžiku, kdy zlomil srdce krásné čarodějce Angelique. Ta proklela jeho rod, zabila Barnabasovu lásku a jeho samotného proměnila v upíra. Poté jej nechala zaživa pohřbít v rakvi, kde byl uvězněn téměř dvě stě let. Když se konečně probudí, najde venku velmi odlišný svět roku 1972 a ve svém kdysi velkolepém sídle poslední zbytky rodu Collinsových. Barnabas je odhodlán vrátit své rodině zašlou slávu, kterou však maří při každé příležitosti jeho bývalá milenka. (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 355)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice jeden ze slabsich kousku Tima, ale rozhodne ne takova sracka, jak to podle hodnoceni vypada a jak jsem se bal. Jsou tu dva problemy, jednak pribeh by moh bejt alespon trochu komplikovanejsi a v nekterejch momentech promyslenejsi a hlavne Tim poradne nevedel, co chce vlastne natocit za zanr. Stridaj se tu tak sceny, ktery by obstali v lecjakym upirskym hororu se scenama s hipikama, uchylnou hudbou a prebarvenou stylizaci, misty to je uchylny, misty vtipny a misty proste nijaky. A tak trochu se to rozpada prave na tyhle jednotlivy sceny. Depp sice nesleze ze sceny a snazi se jak o zivot, ale jeho upir je hlavne divnej se svejma 200 let neaktualnima hlaskama a prekvapenym vyrazem na cokoliv modernejsiho. Nicmene semtam mu scenar do huby nejakou tu vychytanou hlasku strci. Ostatni herci jsou samozrejme proti borci Deppovi nevyrazny, ale uchylnej sluha Haley nebo super sexy Green jsou fajn. No ale jinak je Burton stale ve forme, takze perfektni stylizace, super triky i hudba a kdyby se trochu vypiloval scenar, byla by to pecka, ale i tak jsem spokojenej, par nudnejch mist se precka a zbytek je pohodova hororova komedie s par skvelejma momentama. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších filmů Tima Burtona, jaký jsem viděla. Na to, že je film natočen podle sitcomu, zde humor prakticky žádný není a vážná rovina taky příliš nefunguje, celý film je strašně jednoduchý a nezáživný, což je hrozná škoda, protože tam byl velký potenciál. Dialogy úplně o ničem a skvělé herecké obsazení to nezachránilo. První půlhodina byla ale docela v pohodě (pořád je to Burton, na jehož vizuál se hezky dívá), jenže s přibývajícími minutami se film stával méně a méně snesitelnějším a o závěrečné čtvrthodině raději ani nemluvím. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Dokud Burton pouze exhibuje se svými klasickými trademarky (Johnny, Helena, bizarní vizuál i humor), tak se ještě dá mluvit o slušném průměru. Ovšem jakmile rozjede směšné akční finále, které je navíc absolutně ochuzené o nějaké emoce, tak se definitivně potvrzuje fakt, že jeho návrat do první ligy se znovu odkládá. Od ještě většího průseru ho zachraňuje především ďábelská Eva Green, která je i jako blondýna neskutečně sexy. Tento ojedinělý přírodní úkaz jsem si dovolil označit jako Paradox Evy Green. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Prakticky nehodnotitelný film. Bod zvratu, na který se Burton tímto filmem již definitivně dostal, mě zahrnuje pocity nevědomosti, co je opravdu ironie, satira, parodie a co je myšleno zcela vážně. Tady se smývají rozdíly mezi stylem a nevkusem... Proto na mě působí Temné stíny jako extrémně nevyrovnaná všehochuť, kterou si Burton namíchal ze všeho (prvky, styly, humor, herci), co miluje do podoby, která se stala jemu natolik typickou, až vám každý moment filmu přijde jako "už někdy viděný". Tím nemyslím nápadně podobné rány z brokovnice směrem na Evu Green, které ve mě evokovaly pohled na Sarah Connor v druhém Terminátorovi, ale... Vrchol nebo dno, možná obojí, ale rozhodně zvrácená zábava, která s mým vynikajícím doprovodem pozvedla nedělní odpoledne mezi vrchol týdne:). Btw: rozpočet 150 milionů? To si nechali ten hrad rodu Collinsů fakt postavit? PS: kde vzala Eva Green najednou prsa?:) ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se ve svém muzeu ztratil sám Tim Burton. Burtonova fantasy o čarodějnici, tak mocné, že nejprve musí dělat uklízečku, aby pak mohla obchodovat s rybami, a která ve svém okolí dokáže svést prakticky cokoliv. Proto se asi zamiluje do toho nejméně přitažlivého muže na světě a miluje ho i po 200 letech. V mezidobí jen nejspíš obchoduje s těmi rybami. On jí nechce, ale spí s ní a nenávist vyjadřuje jen slovně, protože nemůže hýbat silně nalíčeným obličejem - s tímhle nedostatkem má ale zřejmě problém většina osazenstva. Jakmile z děje vypadnou opilé eskapády jedné z postav, jde to s příběhem z kopce a Eva Green to na svých bujných ňadrech celé sama neutáhne. Poslední třetina je prakticky snahou o vybruslení ze scénáristické polízanice, kdy sice každý vyjeví své tajemství, ale v tak prapodivné koláži, že to předešlým zážitkům urazí hlavu a zbude tu jen zmateně pobíhající pata. Jsou stíny a STÍNY, zatímco Burton se těch svých už zřejmě dávno zbavil, servíruje divákům nové chmury, z nichž se noční můry teprve zrodí. Na konci jsem se skutečně cítil tak, jakoby mi někdo ukradl Vánoce. Love This! NEVER! ()

Galerie (123)

Zajímavosti (48)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 79,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 245,5 mil. (NIRO)

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Reklama

Reklama