Reklama

Reklama

Rodina Collinsových bojuje s podivným prokletím, které je po celé generace pronásleduje. Rozhodnou se přestěhovat z Anglie do Ameriky, kde chtějí začít nový život. O dvacet let později je jejich syn Barnabas mocným mužem, který vystavěl velké město a vybudoval panství Collinwood. Jeho báječný život končí v okamžiku, kdy zlomil srdce krásné čarodějce Angelique. Ta proklela jeho rod, zabila Barnabasovu lásku a jeho samotného proměnila v upíra. Poté jej nechala zaživa pohřbít v rakvi, kde byl uvězněn téměř dvě stě let. Když se konečně probudí, najde venku velmi odlišný svět roku 1972 a ve svém kdysi velkolepém sídle poslední zbytky rodu Collinsových. Barnabas je odhodlán vrátit své rodině zašlou slávu, kterou však maří při každé příležitosti jeho bývalá milenka. (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 355)

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Warner Bros. // Počet premietajúcich kín v USA: 3,755 // Otvárací Víkend USA: $29,685,274 // Pár vecí ma tu pekne sralo, ako napr. maska, meno, kostým a celá charizma Johnnyho Deppa, úplná katastrofa. To že svoju rolu zahral na výbornú na tom samozrejme nič nemení. Ďalej, na komediálny žáner bolo vo filme príliš málo vtipných scén a textov, ktoré by mi vedeli vyčarovať úsmev na tvári. Čo sa dá však na druhú stranu vyzdvihnúť je soundtrack, výprava a atmosféra, to však jednoducho nestačí.... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Stará známá parta opět pohromadě a připravili si pro nás remake jakéhosi starého seriálu, kterému však Burton, jak u něj zvykem, vtisknul punc své trochy výstřednosti. Tentokrát se však bohužel nejedná o nic světoborného. Problém ale nevidím v Deppovi, u kterého jsem špatný výkon ještě neviděl, ale spíš obecná nezajímavost námětu na celovečerák. Občas mě něčím zabavil, ale občas jsem se zas nudil. Je to divné, ale to by nevadilo, kdyby to bylo trošku zábavnější a kdyby to prostě a jednoduše odsýpalo...55% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Těch 105 mega z rozpočtu je patrných v každém záběru. Stylizace, dechberoucí atmosféra, kulisy, efekty, kostýmy... úchvatné. Je to, jako by se člověk koukal na animák - tolik barviček a piplátek se dá vidět snad opravdu jen v PIXARovských veledílech. A ve filmografii Tima Burtona. Pak už je jedno, že celý děj je v podstatě o ničem, protože celé ty dvě hodiny jsou nabité na první pohled patrnou elektrizující životností, která prýští z plátna každou vteřinu. Tak pozor, abyste náhodou nemrkli. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Prakticky nehodnotitelný film. Bod zvratu, na který se Burton tímto filmem již definitivně dostal, mě zahrnuje pocity nevědomosti, co je opravdu ironie, satira, parodie a co je myšleno zcela vážně. Tady se smývají rozdíly mezi stylem a nevkusem... Proto na mě působí Temné stíny jako extrémně nevyrovnaná všehochuť, kterou si Burton namíchal ze všeho (prvky, styly, humor, herci), co miluje do podoby, která se stala jemu natolik typickou, až vám každý moment filmu přijde jako "už někdy viděný". Tím nemyslím nápadně podobné rány z brokovnice směrem na Evu Green, které ve mě evokovaly pohled na Sarah Connor v druhém Terminátorovi, ale... Vrchol nebo dno, možná obojí, ale rozhodně zvrácená zábava, která s mým vynikajícím doprovodem pozvedla nedělní odpoledne mezi vrchol týdne:). Btw: rozpočet 150 milionů? To si nechali ten hrad rodu Collinsů fakt postavit? PS: kde vzala Eva Green najednou prsa?:) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Technicky neuvěřitelně vypiplaná, praštěná a svým způsobem hříšně svůdná až sexy blbinka, která je bohužel NAPROSTO ZBABRANÁ, pokud jde o cokoliv, co souvisí s příběhem... K čemu je pak platné, že herci jsou bez výjimky výteční, když to všechno stejně nakonec zase skončí u rozbouřeného příboje tříštícího se o skaliska... ()

Galerie (123)

Zajímavosti (48)

  • Tim Burton prozradil, že konec filmu je nedořečený záměrně a jedná se o parodii na soap operu, která ovšem nemá vést k pokračování. (R´Hell)
  • Johnny Depp (Barnabas) se podílel na produkci snímku prostřednictvím své společnosti Infinitum Nihil. (DivX)
  • Ve chvíli, kdy se Michelle Pfeiffer (Elizabeth Collins Stoddard) dozvěděla, že Tim Burton chystá filmovou adaptaci seriálu Dark Shadows (od r. 1966), okamžitě mu zavolala, jestli by pro ni neměl nějakou roli. (R´Hell)

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Reklama

Reklama