Reklama

Reklama

Rodina Collinsových bojuje s podivným prokletím, které je po celé generace pronásleduje. Rozhodnou se přestěhovat z Anglie do Ameriky, kde chtějí začít nový život. O dvacet let později je jejich syn Barnabas mocným mužem, který vystavěl velké město a vybudoval panství Collinwood. Jeho báječný život končí v okamžiku, kdy zlomil srdce krásné čarodějce Angelique. Ta proklela jeho rod, zabila Barnabasovu lásku a jeho samotného proměnila v upíra. Poté jej nechala zaživa pohřbít v rakvi, kde byl uvězněn téměř dvě stě let. Když se konečně probudí, najde venku velmi odlišný svět roku 1972 a ve svém kdysi velkolepém sídle poslední zbytky rodu Collinsových. Barnabas je odhodlán vrátit své rodině zašlou slávu, kterou však maří při každé příležitosti jeho bývalá milenka. (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 357)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

(3x kino) Temné stíny, verze 2012, jsou naprostá lahoda. Přirozený vývoj spolupráce Burton/Elfman/Depp je na vlně oblíbeného fandomu, který započal v roce 1966, pokračoval jako daytime soapka pět let, načež navázaly dva filmy. Během dalších let došlo na několik nevydařených návratů, pouze revival série z roku 1991 se skutečně podařila. A nyní je tedy Barnabáš zpět a opět může ke svému příběhu připoutat novou generaci diváků. Krátký prolog z druhé poloviny 18. století je nádherně přímočarý a dekadentní, miluju tu výpravu a atmosféru. Ale co čert nechtěl, Barnabáš zpět v roce 1972 je ještě lepší než kdy dřív. Skvělý střet s post květinovou generací, dokonalé střety s Angelique (nenávistné i láskyplné), která se zatím z čarodějnice stala v několika generacích váženou občankou města. Johnny Depp si svého upíra maximálně užívá, Eva Green je maximální požitkářka v každém směru, Michelle Pfeiffer je stále velice sexy, kombinuje to nejlepší ze své Seliny Kyle a Lamie, Helena Bonham Carter má na to předvést upírku zase někdy příště, zatím to byla dokonalá studie násosky s titulem a syndromem Bathory, z dalších určitě potěšil Christopher Lee v maličké roli a fanoušky Alice Cooper. Speciální místo pak mají camea původních herců ze seriálu. Sedmdesátá léta jsou tu přesně taková, jaká si zaslouží být zaznamenána. Kombinace gothické komedie je žánr, který mi chyběl a přišel právě na čas. ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Mala som pred týmto filmom mierne obavy,avšak po jeho zhliadnutí som si povedala ,,prečo nie?"Burtonov morbídny zmysel pre humor ma už nešokuje,vlastne sa u mňa za tie roky celkom slušne aklimatizoval.Oveľa viac ma prekvapila tučná Helena Bohnam Carter(fakt nechápem,kedy stihla tak strašne pribrať)a výnimočne nepekná Eva Green,ktorú som identifikovala až po hodine a aj to len vdaka jej typickému predkusu.Michelle Pfeiffer je stále prekrásna,ale jej herecký prejav na mňa pôsobí rovnako dekadentne,ako postava Elizabeth Collinsovej.Naopak,Johnny Depp je opäť absolútne dokonalý a nečudujem sa Timovi Burtonovi,že sa ho už roky drží ako blcha psačej kože.Len vdaka Deppovi a jeho upírikovi na pomilovanie sa tento film dá pozerať bez toho,aby človeka unudil k smrti svojou klišoidnosťou a gýčovosťou,tak typickou pre väčšinu Burtonovych filmov.Aj napriek počiatočným obavám,vyplývajúcich z nelichotivých recenzií hodnotím tento film na slušných 65%. ()

Reklama

MMR 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek Tima Burtona a ani Johnyho Deppa. Ale jakmile jsem zde na to narazil, věděl jsem, že tohle se mi líbit bude. Pustili jsme si to s přítelkyní v den našeho prvního výročí a oba jsme byli nadšeni. Úžasné zpracování, celou dobu jsem byl napjatej a nespustil z toho oči. Komediální scény krásně propleteny fantasy scénou, zpracování upíra přesně dle mých představ. Nádherný film. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Největší problém filmu je, že jsou dva. Vlastně tři. Jako nejhorší vidím fakt, že to žánrově je všechno a nic. Barnabasovo vraždění hipízáků mi vtipný nepřišlo. Sympatizoval by někdo s Ichabodem, kdyby si uprostřed filmu zabil pár vesničanů, protože například "slyší hlasy" nebo tak podobně? Divák pak neví, na co se naladit, tak se nenaladí na nic. Dál - vtipy. Co to bylo za vtipy? Kdy přesně měly bejt vtipný? A měly vůbec bejt vtipný? A byly to vlastně vtipy? Celkem se povedly tak tři. Pak tu máme herce. Všichni přehrávaj. Možná, že v Burtnovkách herci prostě tak trochu přehrávaj, ale tady přehrávaj moc a leze to na nervy, hlavně pak u Chloe Moretz a Evy Green. Nevadila mi pouze Michelle Pfeiffer. Teď vedlejší nedostatky, jako například profláklý Burtnovský schémata a šablony, který se tady nijak neosvěžujou nebo inovujou, ale jsou furt stejný. Dokonce snad i ten kluk, co hrál Barnabasovo mladší já, vypadal jako dvojník mladšího já Ichaboda Cranea. To bylo schválně? A průhledná Bella Heathcote taky nic moc. Zmiňovat známou věc, že polovina nakousnutejch témat nebo postav není vůbec vysvětlená, už je možná zbytečný. A ještě ke všemu je to celý děsně nudný. Snad se Burton ještě časem zvetí... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nejblbější a nejnudnější film Tima Burtona a to říkám jako jeho velký obdivovatel. Takže si to shrňme. Typický Burtonův poťouchlý humor? Nekoná se. Vyhlášená burtonovská bizarní vizuální stylizace? Zde neexistuje. Vždy tak výrazná Elfmanova hudba? Nezaslechl jsem. Pohlcující děj? Prosím, jaký děj (zíív)? Tak kčertu, aspoň nějaké dílčí libůstky, třeba Barnabasova konfrontace s moderní dobou? Trestuhodně nevyužita. Ať mě prokousnou Barnabasovy špičáky, jestli si vymýšlím, ale tohle byly mé dvě nejdelší hodiny v kině za poslední léta. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (48)

  • Ve scéně, kdy se Barnabas (Johnny Depp) pokouší od Carolyn (Chloë Grace Moretz) zjistit informace o Vicky (Bella Heathcote), snaží se dokázat svoji znalost moderní hudby recitováním Shakespeara: „I'm picker, I'm grinner. I'm lover and I'm sinner. I play my music in the sun...“ Tuto větu ale slavný umělec zřejmě nikdy nenapsal a její původ tak je spíše z písně „The Joker“ od rockové skupiny Steve Miller Band z roku 1973. Film se přitom odehrává v roce 1972. (bali97)

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Reklama

Reklama