Reklama

Reklama

Rodina Collinsových bojuje s podivným prokletím, které je po celé generace pronásleduje. Rozhodnou se přestěhovat z Anglie do Ameriky, kde chtějí začít nový život. O dvacet let později je jejich syn Barnabas mocným mužem, který vystavěl velké město a vybudoval panství Collinwood. Jeho báječný život končí v okamžiku, kdy zlomil srdce krásné čarodějce Angelique. Ta proklela jeho rod, zabila Barnabasovu lásku a jeho samotného proměnila v upíra. Poté jej nechala zaživa pohřbít v rakvi, kde byl uvězněn téměř dvě stě let. Když se konečně probudí, najde venku velmi odlišný svět roku 1972 a ve svém kdysi velkolepém sídle poslední zbytky rodu Collinsových. Barnabas je odhodlán vrátit své rodině zašlou slávu, kterou však maří při každé příležitosti jeho bývalá milenka. (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 355)

verbal 

všechny recenze uživatele

Máte li doma ospalou díru, potažmo mrtvou nevěstu či snad příliš velkou rybu, musíte prostě mít k Timovým filmům hezký vztah. I mně se docela líbí. A tento nebyl výjimkou. Čaroskvostná výprava, galerie všemožných pochybných existencí a introvertních psychotiků, fantaskní kreaturivita a jako obvykle hluboká Deppka a Hele Banán, hrající jako o život! Hvězdu navíc si určitě zaslouží balzamovači Pfeiferky, kteří by svou dokonalou prací jednoho téměř zmátli tak, že by na ni v jejich čtyřiapadesáti klidně i vlezl. A na závěr jedna poznámka k žižkovským slintáčkům a skvělým maďarským spisovatelům: Evka Zelená je jako bloncka odporná jako prdel Víta Bárty a nezachrání to ani ty její katalogové, luxusní oje! Mějte trochu sebeúcty! ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších filmů Tima Burtona, jaký jsem viděla. Na to, že je film natočen podle sitcomu, zde humor prakticky žádný není a vážná rovina taky příliš nefunguje, celý film je strašně jednoduchý a nezáživný, což je hrozná škoda, protože tam byl velký potenciál. Dialogy úplně o ničem a skvělé herecké obsazení to nezachránilo. První půlhodina byla ale docela v pohodě (pořád je to Burton, na jehož vizuál se hezky dívá), jenže s přibývajícími minutami se film stával méně a méně snesitelnějším a o závěrečné čtvrthodině raději ani nemluvím. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Páteční večer se dá strávit různě. Já ten dnešní strávil v kině s nejnovějším filmem dvojice Burton a Depp a rozhodně jsem nelitoval. A jelikož jsem plný čerstvých dojmů, protože od mého návratu z kina ještě neuplynuly ani dvě hodiny, tak nevím, jestli můj komentář bude vůbec souvislý, ale pokusím se o to. Takže Temné stíny v tuto chvíli považuji za super odvaz a vůbec jsem nečekal, že se budu v kině tak často a tak hlasitě smát. Tahle fantasy komedie byla rozhodně okouzlující a má něco do sebe. Johnny Depp hraje svou postavu perfektně a má i pár skvělých hlášek a pár brilantních scének, jako například žhavý sex s Evou Green nebo zděšení, když vidí logo McDonalda a považuje ho za znamení ďábla. Filmu navíc pomáhají i vedlejší postavy, ať už to je přestárlá a velmi pomalá uklízečka, ochlasta v podání Jackieho Earla Haleyho nebo stále kocovinou trpící psychiatrička, kterou si s chutí zahrála Helena Bonham Carter. Celkově zkrátka film vnímám jako velice povedený a rozhodně ho chci minimálně ještě jednou vidět, ale to už si asi počkám až na jeho uvedení na HBO. Jediná má výtka tak směřuje k možná až příliš zdlouhavému ději, chvílemi mi to opravdu už připomínalo skoro nějakou telenovelu, a z toho důvodu také strhávám jednu hvězdu dolů, ale jinak pohoda a super zážitek. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ta Burtonova stylizace mi začíná vadit. Režírovat umí, ale všechno vypadá tak odtažitě. Depp hraje výborně, Eva Green démonicky krásná a zbytek rodiny drží standard. Atmosféra je hodně slušná, ale TEMNÉ STÍNY nevyužívají svůj potenciál, tam kde mají šlápnout na plyn se pro dobro velké rodiné legrace krotíme. Hudba let 70-tých skvělá, ale na Elfmana, který byl zase jednou ve formě nemá. "Milovat znamená se nikdy neomlouvat..." Nicméně, vězte, že je mi upřímně líto, že vás teď musím všechny zabít. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

S klidným svědomím můžu říct, že Temné stíny patří mezi filmy, které se mi od Tima Burtona líbily nejvíce. Možná dokonce se jedná o film, který se mi líbil úplně nejvíc. A je mi jedno, že to má tak málo procent:) Obsazení výborné, Eva Green je dokonalá, humorná stránka použita velmi vyváženě, aniž by působila trapně, spíše naopak, na mě působila až roztomile. A soundtrack skvělý, od Moody Blues až po Alice Coopera. V jakém jiném filmu uvidíte Johnnyho Deppa coby letitého upíra, který si čistí zuby před zrcadlem, v němž se dívá na svůj neviditelný odraz, dává si jointa uprostřed lesa s partou hippiesáků, poslouchá pecku Paranoid od Black Sabbath a dostane se na soukromou párty, kde vystupuje Alice Cooper? Jedině ve filmu Tima Burtona:) I really, really like this. Vlastně, když nad tím přemýšlím, se mi Temné stíny líbily mnohem více, než většina Burtonových filmů, které disponují lepším hodnocením. "Viděl jsi snad kdy takový majestát?" - "Každý den.", "David věří, že jeho matka trpí čímsi jako cyklickou nesmrtelností, neskutečné vskutku." :) ()

Galerie (123)

Zajímavosti (48)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 79,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 245,5 mil. (NIRO)
  • Když Barnabas (Johnny Depp) přechází s údivem jemu neznámý terén a klesá na kolena, aby se ho dotkl, je vidět koleno, které není namalované na bílo jako zbytek těla. (Michael2807)

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Reklama

Reklama