Reklama

Reklama

Rodina Collinsových bojuje s podivným prokletím, které je po celé generace pronásleduje. Rozhodnou se přestěhovat z Anglie do Ameriky, kde chtějí začít nový život. O dvacet let později je jejich syn Barnabas mocným mužem, který vystavěl velké město a vybudoval panství Collinwood. Jeho báječný život končí v okamžiku, kdy zlomil srdce krásné čarodějce Angelique. Ta proklela jeho rod, zabila Barnabasovu lásku a jeho samotného proměnila v upíra. Poté jej nechala zaživa pohřbít v rakvi, kde byl uvězněn téměř dvě stě let. Když se konečně probudí, najde venku velmi odlišný svět roku 1972 a ve svém kdysi velkolepém sídle poslední zbytky rodu Collinsových. Barnabas je odhodlán vrátit své rodině zašlou slávu, kterou však maří při každé příležitosti jeho bývalá milenka. (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 356)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Johnny si prostě make-up neodpustí, Helena se od manžílka netrhne, Chloë se do dětských rolí nechce a Tim Burton je prostě sám sebou .. vždy Hammerově béčkový, temný a neuchopitelný. Tady si přece jen vzal dost velké sousto, protože v předloze seriálu o více jak šesti set dílech je přece jen o dost víc prostoru představit všechny ty rozmanité postavičky než v jeho dvouhodinovém filmu. Ale popral se s tím se ctí .. neurazil, pobavil. Jen už by to chtělo nějakou změnu, přece jen toho Deppova pitvoření začíná být příliš. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

(3x kino) Temné stíny, verze 2012, jsou naprostá lahoda. Přirozený vývoj spolupráce Burton/Elfman/Depp je na vlně oblíbeného fandomu, který započal v roce 1966, pokračoval jako daytime soapka pět let, načež navázaly dva filmy. Během dalších let došlo na několik nevydařených návratů, pouze revival série z roku 1991 se skutečně podařila. A nyní je tedy Barnabáš zpět a opět může ke svému příběhu připoutat novou generaci diváků. Krátký prolog z druhé poloviny 18. století je nádherně přímočarý a dekadentní, miluju tu výpravu a atmosféru. Ale co čert nechtěl, Barnabáš zpět v roce 1972 je ještě lepší než kdy dřív. Skvělý střet s post květinovou generací, dokonalé střety s Angelique (nenávistné i láskyplné), která se zatím z čarodějnice stala v několika generacích váženou občankou města. Johnny Depp si svého upíra maximálně užívá, Eva Green je maximální požitkářka v každém směru, Michelle Pfeiffer je stále velice sexy, kombinuje to nejlepší ze své Seliny Kyle a Lamie, Helena Bonham Carter má na to předvést upírku zase někdy příště, zatím to byla dokonalá studie násosky s titulem a syndromem Bathory, z dalších určitě potěšil Christopher Lee v maličké roli a fanoušky Alice Cooper. Speciální místo pak mají camea původních herců ze seriálu. Sedmdesátá léta jsou tu přesně taková, jaká si zaslouží být zaznamenána. Kombinace gothické komedie je žánr, který mi chyběl a přišel právě na čas. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

S klidným svědomím můžu říct, že Temné stíny patří mezi filmy, které se mi od Tima Burtona líbily nejvíce. Možná dokonce se jedná o film, který se mi líbil úplně nejvíc. A je mi jedno, že to má tak málo procent:) Obsazení výborné, Eva Green je dokonalá, humorná stránka použita velmi vyváženě, aniž by působila trapně, spíše naopak, na mě působila až roztomile. A soundtrack skvělý, od Moody Blues až po Alice Coopera. V jakém jiném filmu uvidíte Johnnyho Deppa coby letitého upíra, který si čistí zuby před zrcadlem, v němž se dívá na svůj neviditelný odraz, dává si jointa uprostřed lesa s partou hippiesáků, poslouchá pecku Paranoid od Black Sabbath a dostane se na soukromou párty, kde vystupuje Alice Cooper? Jedině ve filmu Tima Burtona:) I really, really like this. Vlastně, když nad tím přemýšlím, se mi Temné stíny líbily mnohem více, než většina Burtonových filmů, které disponují lepším hodnocením. "Viděl jsi snad kdy takový majestát?" - "Každý den.", "David věří, že jeho matka trpí čímsi jako cyklickou nesmrtelností, neskutečné vskutku." :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $79,727,149Tržby Celosvetovo $238,727,149Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,929,861 //počet predaných kusov 357,391Tržby za predaj DVD v USA $12,280,645 //počet predaných kusov 859,704║ Už samotná ukážka naznačovala že to nebude žiadna veľká sláva, nuž Burton padol do nehorázne prázdnej rutiny, bez štipky lepšieho nápadu, nehorázna nuda a hlavne prevarený Johnny Deep, ktorý už fakt nemá čo ponúknuť, jeden z najhorších filmov roka, kde nie je čo chváliť. /35%/ ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Green má (nielen) chválitebné kozy, Pfeiffer je po kolagénovej injekciíí, Depp nám herecky vädne a Burton tvorcovsky tiež. Už to nie je ona súdržná ríša plná potrhlých podivínov chŕliacich nemiestne hlášky, okultistických reálií navodzujúcich mrazivé chvenie a dokonca ani poriadny závan kedysi všadeprítomnej morbidity, ktorá sa u tohoto iluzionistu stala nepopierateľným "trademarkom" už na počiatku jeho pôsobenia. V "Dark shadows" odznievajú len zanedbateľné echá týchto pôvodných návykov, do polky nezáživný "introduction" vrátane bezpredmetného plkania (tzv. 70´s na silu), od polky niekoľko podarených výstrelkov do vzduchu (táborák, sex) a ďalej len demo verzia "Death becomes her." Požmurkáva sa na dejiny mysticizmu i society (vampíri, hippies, etc.) a rukami-nechtami sa vsugerováva "feeling" z "Corpse bride"-to mi príde milé, ale prosím pekne ako celok: plochá haravara s príchuťou telenovely. Vďaka za otvárací song "White satin" (dubstepová prerábka od Zeads Deadov u nás v izbe veselo vyhráva cca. 1x do týždňa), za precítený epilóg & "We'll see you next time Timy." ()

Galerie (123)

Zajímavosti (48)

  • Carolyn Stoddard (Chloë Grace Moretz) je již čtvrtým vlkodlakem ve franšíze Dark Shadows, ale první ženského pohlaví. (Cheeker)
  • Červený kabriolet Angelique Bouchard (Eva Green) je Plymouth Barracuda z roku 1970. (Saur.us)
  • Přestože je Barnabas (Johnny Depp) upír, objevuje se v některých scénách na slunci. (Pir.z.Ka)

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Reklama

Reklama