Reklama

Reklama

Rodina Collinsových bojuje s podivným prokletím, které je po celé generace pronásleduje. Rozhodnou se přestěhovat z Anglie do Ameriky, kde chtějí začít nový život. O dvacet let později je jejich syn Barnabas mocným mužem, který vystavěl velké město a vybudoval panství Collinwood. Jeho báječný život končí v okamžiku, kdy zlomil srdce krásné čarodějce Angelique. Ta proklela jeho rod, zabila Barnabasovu lásku a jeho samotného proměnila v upíra. Poté jej nechala zaživa pohřbít v rakvi, kde byl uvězněn téměř dvě stě let. Když se konečně probudí, najde venku velmi odlišný svět roku 1972 a ve svém kdysi velkolepém sídle poslední zbytky rodu Collinsových. Barnabas je odhodlán vrátit své rodině zašlou slávu, kterou však maří při každé příležitosti jeho bývalá milenka. (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 356)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice jeden ze slabsich kousku Tima, ale rozhodne ne takova sracka, jak to podle hodnoceni vypada a jak jsem se bal. Jsou tu dva problemy, jednak pribeh by moh bejt alespon trochu komplikovanejsi a v nekterejch momentech promyslenejsi a hlavne Tim poradne nevedel, co chce vlastne natocit za zanr. Stridaj se tu tak sceny, ktery by obstali v lecjakym upirskym hororu se scenama s hipikama, uchylnou hudbou a prebarvenou stylizaci, misty to je uchylny, misty vtipny a misty proste nijaky. A tak trochu se to rozpada prave na tyhle jednotlivy sceny. Depp sice nesleze ze sceny a snazi se jak o zivot, ale jeho upir je hlavne divnej se svejma 200 let neaktualnima hlaskama a prekvapenym vyrazem na cokoliv modernejsiho. Nicmene semtam mu scenar do huby nejakou tu vychytanou hlasku strci. Ostatni herci jsou samozrejme proti borci Deppovi nevyrazny, ale uchylnej sluha Haley nebo super sexy Green jsou fajn. No ale jinak je Burton stale ve forme, takze perfektni stylizace, super triky i hudba a kdyby se trochu vypiloval scenar, byla by to pecka, ale i tak jsem spokojenej, par nudnejch mist se precka a zbytek je pohodova hororova komedie s par skvelejma momentama. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Já bych to neviděl zase tak černě, vlastně modře :-). Ospalá díra či Karlík a továrna na čokoládu hrají sice s vyššími kartami, ale jinak jsou Temné stíny Burtnovkou se vším (no, možná trochu ředěným) všudy. Strašidelná atmosféra (prolog z minulosti nemá chybu), černý humor (scéna s hippiekama) i bizarní postavičky tu jsou. Johnny Depp hraje svůj (vysoký) standart, Michelle Pfeiffer to jde stejně skvěle jako za starých (mladých) časů a Eva Green je prostě Eva Green. Její obvyklé obsazování do záporných postav je příčinou toho, že se pak hůře fandí těm kladným, zvláště když je na druhém břehu poměrně unylá Bella Heathcote. 85%. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že ta nuda na začátku byla schválně, aby to pak dostalo ty správný grády, ale ten kýbl další nudy, co následoval, byl k posrání. Takový paskvil! Šlendrián scénáristický, ta šmíra upatlaná, prach a bída. Hnus. Co k sakru tam dělaly všechny ty postavy? Motaly se, motaly. Ale málo! Dramatično se jim polámalo. Strýko Fester se snažil, ale málo! Čarodějné nalíčení se polámalo. Vlkodlačí týnejdžerka - mám fakt problém to vůbec vyslovit - a všude kolem samá deus ex machina. Ten scénárista se snad z těch Adamsovic spratků na prázdninách v Bradavicích asi úplně pomátl. Nic nefungovalo. Strašně se to vleklo a kde mělo být nějaké drama, stalo se jen velké zív. Nepochopeno. Vůbec. Pracuji na důsledném zapomenutí. Snad ne druhý díl? To je vtip. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Smutný film. Jakoby se někdo pokoušel napodobit Burtonův rukopis, ale vůbec ho nepochopil a pohořel ve všech směrech. Jenže bohužel to natočil Tim sám. Holt cílení na čím dál mladší a rodinné publikum si vybírá svou neblahou daň. Příběh nedává smysl, když už se nějaký objeví a herci de facto ani nemají co hrát. Aspoň, že ten soundtrack je stylový a Eva Green je překrásná. Nejhorší film Burtonovy kariéry, a to jsem viděl Planetu opic. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nejblbější a nejnudnější film Tima Burtona a to říkám jako jeho velký obdivovatel. Takže si to shrňme. Typický Burtonův poťouchlý humor? Nekoná se. Vyhlášená burtonovská bizarní vizuální stylizace? Zde neexistuje. Vždy tak výrazná Elfmanova hudba? Nezaslechl jsem. Pohlcující děj? Prosím, jaký děj (zíív)? Tak kčertu, aspoň nějaké dílčí libůstky, třeba Barnabasova konfrontace s moderní dobou? Trestuhodně nevyužita. Ať mě prokousnou Barnabasovy špičáky, jestli si vymýšlím, ale tohle byly mé dvě nejdelší hodiny v kině za poslední léta. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (48)

  • Johnny Depp (Barnabas) koupil po smrti Bely Lugosiho, představitele Drákuly ve stejnojmenném filmu z roku 1931, jeho dům v Las Vegas, v němž si nechal vybudovat upíří místnost, kde nechybí ani upírské masky, kápě, tesáky, špičáky, plakáty slavných upírských filmů a také vzácná kopie románu „Drákula“. Dům jej stál okolo 2,3 milionů amerických dolarů a přezdívá se mu Hrad. (Timy68)
  • Ve chvíli, kdy se Michelle Pfeiffer (Elizabeth Collins Stoddard) dozvěděla, že Tim Burton chystá filmovou adaptaci seriálu Dark Shadows (od r. 1966), okamžitě mu zavolala, jestli by pro ni neměl nějakou roli. (R´Hell)
  • Když Barnabas (Johnny Depp) přechází s údivem jemu neznámý terén a klesá na kolena, aby se ho dotkl, je vidět koleno, které není namalované na bílo jako zbytek těla. (Michael2807)

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Reklama

Reklama