Reklama

Reklama

Rodina Collinsových bojuje s podivným prokletím, které je po celé generace pronásleduje. Rozhodnou se přestěhovat z Anglie do Ameriky, kde chtějí začít nový život. O dvacet let později je jejich syn Barnabas mocným mužem, který vystavěl velké město a vybudoval panství Collinwood. Jeho báječný život končí v okamžiku, kdy zlomil srdce krásné čarodějce Angelique. Ta proklela jeho rod, zabila Barnabasovu lásku a jeho samotného proměnila v upíra. Poté jej nechala zaživa pohřbít v rakvi, kde byl uvězněn téměř dvě stě let. Když se konečně probudí, najde venku velmi odlišný svět roku 1972 a ve svém kdysi velkolepém sídle poslední zbytky rodu Collinsových. Barnabas je odhodlán vrátit své rodině zašlou slávu, kterou však maří při každé příležitosti jeho bývalá milenka. (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 356)

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 150 000 000 $ Otvárací Víkend: 29 685 274 $ (v 3 755 Kinách) Tržby USA: 79 727 149 $ Tržby Tržby ČR: 390 669 $ Tržby SR: 145 418 $ Celosvetovo: 236 527 149 $ Na Temné tiene som šiel len preto,lebo Diktátor sa nepremietal.Aj keď reakcie okolia neboli práve najlepšie,rozhodol som sa že to hlavne kvôli Burtonovi skúsim.Prvých 20 minút ok,zoznamovanie s postavami a navodzovanie atmosféry.Ale potom,jedna veľká nesúroda fraška ktorá iba miestami rozosmeje ,dialógy postáv boli zbytočné,do tmy volajúce a stále sa opakovali.SPOILER!Asi 6 alebo 7 krát,tam medzi sebou Johnny a Eva riešili a pýtali sa navzájom prečo Eva Johnnyho Barnabáša zakliala a prečo mu zničila život a podobné sračky,ktoré sa divák dozvedel hneď na začiatku a neboli potrebné pre zvyšný príbeh.Vizuál je krásny,Eva Green sexi a asi 5 krát sa zasmejete.Na to scenár je slabý,dialógy zbytočné a dej naťahovaní a predvídaťelný.Od Burton už nechcem nič vidieť a radšej zostanem pri starých dobrých klasikách z ranných 90.rokov. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Gratuluju Timu Burtonovi, že se mu opět podařilo natočit špatný film. Tentokrát se fakt snažil, co mu síly stačily. Kdepak temnota. Pod povrchem opět otravně rozjuchaná a rádoby stylová srágora v hlavní roli s omejkapovaným Džonym a v záloze s hereckou elitou, která pod Burtonovým vedením nemá co hrát. Paskvil, jehož jediným pozitivem je vcelku příjemný soundtrack. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl dvakrát za sebou, abych se mohl utvrdit v hodnocení. Takže si stojím za tim, že Tim Burton sice přijemným způsobem převedl několikaset hodinovou telenovelu do koukatelné filmové podoby, ale už ten jeho styl ztrácí kouzlo, které jsem na něm miloval. Možná jsem a něj ještě hodnej, ale nemohu mu upřít snahu pobavit diváky hororovými vtípky a odkazy, které pobaví jen znalé gothic stylu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Smutný film. Jakoby se někdo pokoušel napodobit Burtonův rukopis, ale vůbec ho nepochopil a pohořel ve všech směrech. Jenže bohužel to natočil Tim sám. Holt cílení na čím dál mladší a rodinné publikum si vybírá svou neblahou daň. Příběh nedává smysl, když už se nějaký objeví a herci de facto ani nemají co hrát. Aspoň, že ten soundtrack je stylový a Eva Green je překrásná. Nejhorší film Burtonovy kariéry, a to jsem viděl Planetu opic. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice jeden ze slabsich kousku Tima, ale rozhodne ne takova sracka, jak to podle hodnoceni vypada a jak jsem se bal. Jsou tu dva problemy, jednak pribeh by moh bejt alespon trochu komplikovanejsi a v nekterejch momentech promyslenejsi a hlavne Tim poradne nevedel, co chce vlastne natocit za zanr. Stridaj se tu tak sceny, ktery by obstali v lecjakym upirskym hororu se scenama s hipikama, uchylnou hudbou a prebarvenou stylizaci, misty to je uchylny, misty vtipny a misty proste nijaky. A tak trochu se to rozpada prave na tyhle jednotlivy sceny. Depp sice nesleze ze sceny a snazi se jak o zivot, ale jeho upir je hlavne divnej se svejma 200 let neaktualnima hlaskama a prekvapenym vyrazem na cokoliv modernejsiho. Nicmene semtam mu scenar do huby nejakou tu vychytanou hlasku strci. Ostatni herci jsou samozrejme proti borci Deppovi nevyrazny, ale uchylnej sluha Haley nebo super sexy Green jsou fajn. No ale jinak je Burton stale ve forme, takze perfektni stylizace, super triky i hudba a kdyby se trochu vypiloval scenar, byla by to pecka, ale i tak jsem spokojenej, par nudnejch mist se precka a zbytek je pohodova hororova komedie s par skvelejma momentama. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (48)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 79,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 245,5 mil. (NIRO)
  • Kostýmy a celý šatník Johnnyho Deppa (Barnabas) bol uložený vo výstavnej miestnosti v Santa Monice, kde sú uložene všetky kostýmy z každého filmu, v ktorom hral. Je to podmienka, ktorú má v každej zmluve. (LordCell)

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Reklama

Reklama