Reklama

Reklama

Sim Salabim

  • USA Presto
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Fantasy
USA, 2008, 5 min

Důstojnost. Vyrovnanost. Záhadnost. Nic jiného ani od skvělého jevištního kouzelníka Presta žijícího na přelomu století neočekáváme. Když ale Presto už poněkolikáté zapomene nakrmit svého králíčka z klobouku, začnou se dít vskutku velmi zábavné, záludné, ale i nebezpečné věci, které by nikdo nečekal! Sledujte čím dál vyhrocenější rošťárny úžasného Presta, jeho králíka Aleca, a staňte se svědky toho, co se stane na jevišti, když ego kouzelnické hvězdy vyprovokuje jeho zanedbávaného parťáka k důmyslné pomstě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (253)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mám rád animované grotesky a tohle je jedna z nich. Je to snímeček, který těží z jednoho skvělého nápadu. A naprosto to stačí. To, že je stopáž na ten jeden nápad přece jen docela dlouhá, to je jedna věc, ale jednotlivé eskapády, kterých jste zde svědky, vám jasně dají najevo, že tohle točil někdo, kdo má fantazii, a kdo se dokázal poprat s tím, že dělá film od Pixaru. Výborné, s nápadem, jen trochu přetažené a místy možná i trochu obyčejné. Nepřítomnost mluvení je ale rozhodně plusem. Odkazuje to na krásu klasických němých grotesek. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, docela jsem se bavil...takový trochu Tom a Jerry nebo Zajíc a Vlk posunutý někam jinam, do jiného prostředí :)) Předešlé srovnání je skutečně z mojí strany nadsazené, ovšem v mnohém mi to připomnělo "pošťuchování" našich dětských hrdinů :) Rozdíl je v tom, že Presto je zajícův páníček ;) ()

Reklama

Maica 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený krátký film. Hladový kouzelníkův králík, který se za každou cenu snaží dostat k vytoužené mrkvičce. Jednoduchý námět ze kterého se tvůrcům podařilo "vytřískat" opravdu hodně. Dost se povedl trik s přemisťovacím kloboukem. Moc se mi líbila animace, jen to bylo trošku brutální, ale to do animovaných filmů celkem patří. Moc pěkné. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Z dielne Pixar asi najzábavnejší krátkometrážny film čo som videl, kúzelníkov mám od filmu Dokonalý trik čoraz radšej, aj keď tento príbeh bol stvorený len čisto pre zábavu, má veľa čo ponúknuť, vrátane prvotriednej animácie. Kúzelník vs králik veru zabavili a moc. /95%/ __Tento krátkometrážny film "Presto" sa dá vzhliadnúť na DVD disku k rozprávke WALL-e. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Kouzelník chtěl diváky uchvátit tradičním kouskem tahání králíka z klobouku, ale hladový dvojitozubec, kterému byla před představením odepřena výstavní mrkev, začal stávkovat a zcela ledabyle odebral umělci důstojnost i psychiké zdraví. Noviny se sice po představení předháněly v superlativech, ale oslavovaný umělec už jen těžko sebere někdy odvahu k publikem očekávané repríze. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Postavičky Statler a Waldorf z filmu The Muppets (2011) sa objavia na jednom z balkónov. Rovnako si je možné všimnúť jedného z čašníkov z filmu Ratatouille (2007). Je členom kapely aká začne hrať, po tom čo Presto dostane elektrický šok. (LuiCJ)
  • Celé jméno kouzelníka - Presto DiGiotagione - je narážka na slovo "eskamotér," což znamená také kejklíř (kouzelník). Jméno králíka - Alec Azam - je narážkou na magické slovo "alakazam." (HellFire)

Reklama

Reklama