Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co je skutečnost a co mystifikace? To ví jen on sám - newyorský taxikář Jerry Fletcher. Je to podivín, který každému pasažérovi vypráví o nejrůznějších spiknutích, v jejichž pozadí stojí oni. Jde tím na nervy nejen lidem, kteří ho vidí poprvé v životě, ale také právničce Alici Suttonové, jež pracuje na ministerstvu spravedlnosti. Ta sice Jerryho důkazy shovívavě vyslechne, ale nevěří mu stejně jako nikdo z okolí. Jerry, který Alici tajně miluje, ve svém bytě zachovává dokonalou konspiraci. Přesto neunikne tajemnému doktoru Jonasovi. Je chycen, ale podaří se mu z uzavřených prostor psychiatrické kliniky utéct a konečně Alici přesvědčí, že není blázen, ale oběť podivných doktorových pokusů s lidskými mozky. Oni jsou velmi nebezpeční protivníci a dvojice na útěku se ocitá v ohrožení života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

nash. 

všechny recenze uživatele

Když jsem to kdysi viděl poprvé docela mě to nebavilo a Gibson mi silně lezl na nervy.. Kupodivu, když jsem to teď viděl po letech znovu, líbilo se mi to velmi (přestože mi i tentokrát Gibson lehounce na nervy brnkal). Možná jsem měl víc klidu si ho pořádně vychutnant, možná stoupl v mých očích ve srovnání s tím co se teď točí za blitky a prodává jako ačkové thrillery. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Trochu těžkopádný až humpolácky působící snímek je na parodii moc vážný, ale na vážně míněný akční thriller příliš nedůvěryhodný._____ 1) 41letý Mel Gibson měl svá nejlepší mladá léta za sebou a na rozdíl od prvních Smrtonosných pastí tu nikterak sexy nevypadal._____ 2) Do tenat skutečného tajného programu CIA MK Ultra bych se tedy nerad dostal. Program byl ukončen po dvaceti létech v roce 1973 a informace o něm byly odtajněny v roce 1977._____ 3) Co si z filmu odnáším? Jak je důležité zapamatovat si řadu 4-23-12 - kombinaci pro kafe. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Mají ho za blázna, ale jen do té doby, než kolem něho začnou hladově kroužit federálové. Protože tenhle rozplétač zamotaných konspiračních teorií leccos ví. A postupně začne vytahovat i stále jasnější důkazy. Legendární Richard Donner se znovu sešel s Melem Gibsonem a dokonale namíchali několik žánrů. Chvíli je to tak díky nim zábavné, pak napínavé, následně špionážní, jindy zase docela romantické. Scénář je překombinovaný, ale pořád ještě snesitelný, paranoidní Gibson dokazuje, že tehdy herecky bodoval (škoda, že dnes -2015- je v branži prakticky odepsaný), rozplétání pravdy má své momenty, ale určitě se to dalo víc prostříhat. Julia Roberts zase dokazuje (ač neměla tak vděčnou úlohu a její part není tak dramaticky bohatý), že nehledá postavy, které se jen romanticky peleší s nějakým hezounem, ale ráda zkouší nejrůznější žánrové polohy. V roli nebojácné advokátky ministerstva spravedlnosti působí znovu velmi žensky a ve svých názorech neotřesitelně, ač to na ní se svými verzemi zkouší vícero mužů (samozřejmě včetně Gibsona). A Donner nad vším pečlivě dohlíží, tentokrát za velmi solidní podpory (v té době Bayova) kameramana Johna Schwarztmana. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto paranoidnímu thrilleru, který se díky ne náhodným konspiračním teoriím hlavního hrdiny stáva chvílemi i docela zábavnou komedií, zcela kraluje výkon Mela Gibsona, který opět dokazuje, že umí hrát a to dokonce moc dobře (a nemusí mít v ruce meč nebo pistoli - i když ta se také na okamžik mihne). Patrick Steward jako hlavní záporák také stojí za to. Moc zajímavý mix zábavy a napětí. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Amatérský splétač složitých konspiračních teorií Jerry Fletcher pocítil násilí páchané na své osobě a pochopil, že se minimálně jednou trefil do černého. Jenže Jerryho práce byla vždy spíše kvantitativní, takže nemá nejmenší tušení, který z jeho pověstných blábolů se skutečně stal. Pátrání po pravdě není zdaleka tak zábavné a napínavé, jak by mohlo být, ale nudou jsem při sledování tohoto snímku rozhodně netrpěl. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Zhruba v čase 1:33:54 se v záběru ukáže dodávka s nápisem Hynek Enterprises, Inc. Je to odkaz na dr. Allena J. Hynka, astronoma a vědce, který byl poradcem Air Force v otázkách UFO mezi lety 1940 - 1960. (HyneX)
  • Doktor, který pustil Alici dovnitř za Jerrym je Donal Gibson, mladší bratr Mela. (fannah)
  • Číslo Jerryho taxíku je 1S48, číslo autobusu 1648 - odkaz na vedoucího komparzu Harryho Wowchuka, který se narodil 16. října 48 a pracoval s Donnerem a Silverem na třech filmech. (fannah)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama