Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co je skutečnost a co mystifikace? To ví jen on sám - newyorský taxikář Jerry Fletcher. Je to podivín, který každému pasažérovi vypráví o nejrůznějších spiknutích, v jejichž pozadí stojí oni. Jde tím na nervy nejen lidem, kteří ho vidí poprvé v životě, ale také právničce Alici Suttonové, jež pracuje na ministerstvu spravedlnosti. Ta sice Jerryho důkazy shovívavě vyslechne, ale nevěří mu stejně jako nikdo z okolí. Jerry, který Alici tajně miluje, ve svém bytě zachovává dokonalou konspiraci. Přesto neunikne tajemnému doktoru Jonasovi. Je chycen, ale podaří se mu z uzavřených prostor psychiatrické kliniky utéct a konečně Alici přesvědčí, že není blázen, ale oběť podivných doktorových pokusů s lidskými mozky. Oni jsou velmi nebezpeční protivníci a dvojice na útěku se ocitá v ohrožení života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (300)

golfista 

všechny recenze uživatele

Výborný scénář (můj oblíbený Brian Helgeland), standartně výborná Donnerova režie a dvě velké hvězdy. Mohlo z toho vzniknout něco špatnýho ? Nemohlo ! Jenom ten konec mohl být trošilinku .........., ale Julia Roberts (které to obzvlášť slušelo) a především Mel Gibson (který byl velmi opravdově paranoidní) to zase lehce vytáhli na pět * :-) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť výjimečný, ale "worth seeing" thriller s kvalitním paranoikem Gibsonem a odporným záporákem Patrickem Stewartem. Už ani nevím kdo řekl, že paranoia je jediný racionální přístup ke spiknutí světa;) BTW music by Carter Burwell, takže i v téhle oblasti je to nadprůměr. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Standartní thriller se zajímavě budovanou zápletkou. Mel Gibson a Julia Roberts už zažili lepší filmy, nicméně to, co je u nich horší film, stále ještě u jiných znamená dobrou úroveň. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $75,982,834Tržby Celosvetovo $136,982,834║ Tak po dlhšom čase som sa k tomuto špionážnemu počinu od Richarda Donnera vrátil s musím povedať, že lepšie som spraviť nemohol. Z prvotného priemerného hodnotenia musím zmeniť svoj postoj na najvyššie, lebo takto kvalitne skonštruovaná špionážna dráma sa len tak nevidí, jedine ma napadá Scottov Verejný nepriateľ(95%). V podstate po celý čas nám príbeh ponúka strhujúce teórie a tým nám nedovolí spustiť zrak s prezentovaných obrázkov a to dej nepotrebuje ani nejakú bombastickú akciu, čo by zbytočne premrštila dej do banálnosti. Mel Gibson a Julia Roberts predvádzajú bravúrnu súhru aká sa len môže od takýchto mien očakávať, z ich vystúpenia sú cítiť emócie, napätie a nehovoriac už o strachu. "Donner keď má chuť do točenia a k tomu dobrý scenár, tak to je badateľne cítiť, čoho je dôkazom aj tento jeho počin!" ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Film, který míchá žánry, ale podle mě zdařile (na rozdíl od většiny filmů, které se o to pokouší). Vedle akce je tu i pár poměrně dost děsivých scén se Stewartem, je tu motiv milostný, ale především se dost scén nese v komickém duchu. Gibson tu hraje fantasticky, Robertsová zdařile sekunduje. A je tu skvělá hudba. Je ovšem pravda, že až při druhém zhlédnutí jsem pochopil, proč Gibson pořád kupuje Kdo chytá v žitě a dodnes jsem nepochopil, co je myšleno tím zemětřesením v Turecku a americkým prezidentem. Ale stejně jsem se skvěle bavil. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Geniálně jednoduchý a jednoduše geniální námět za milión, ze kterého šlo vytřískat tolik dobrého... Šlo, ale bohužel k tomu nedošlo. Navíc kredit sráží i délka a otřesný závěr, kdy se to rázem bere vážně a působí to spíše jako parodie sebe sama. Každopádně ze spolupráce Donnera s Gibsonem vzešel nejeden dobrý film a i Spiknutí se k nim zařadí. A to i navzdory tomu, že je tentokrát je to pouze dobré a nikoli výtečné. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Něco takhle napínavýho vidíte párkrát za život a to do toho počítám když vaše babička hledá brejle. Super, super super a Mel Gibson se role zhostil opravdu velice grandiózně. Stejně tak Patrick "Picard" Stewart. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Každý film má právo byť „žánrovo roztatárený“, ale čo je veľa, to je veľa. Mdlá akcia strieda hlúpu paranoju a celkovo nepresvedčivej snímke definitívne láme väz až rušivo (!) slávne herecké obsadenie Gibson/Robertsová. Dokonca ani plešatý invalid Patrick Stewart nie je démonický. Smutne nevydarený film a jednoznačne najslabší spoločný počin dua Donner/Gibson (séria SMRTONOSNÁ ZBRAŇ a MAVERICK). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak nevim, mam z toho takovej rozporuplnej dojem. Samozrejme Mel Gibson je fakt vybornej a Julia Roberts s Patrikem Stewartem se taky snazi, ale prave vykon Gibsona je nejvetsi problem. Na jednu stranu prakticky bezchybne zahral silence, kterej se vseho boji, jenze ja si nemoh pomoct a prislo mi to neuveritelne vtipny. Ukousnutej nos, Gibson vsechno sleduje atd., proste mi to prislo jako komedie. Navic ta thrillerova zapletka se rozjede az tak v polovine filmu. Mozna kdyby nebyl Gibsonuv vykon tak komickej, tak bych sel s hodnocenim vejs, ale proste nemuzu dat vic hvezdicek, kdyz jsem po celou dobu filmu nebyl vubec napnutej a to bych od thrilleru ocekaval nejvic. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Brian Helgeland je výborný scénárista-což už dokázal nejednou- ale v Odplatě a Spiknutí mu to šlo nejlíp! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nemůžu si vzpomenout, jakou kombinaci má kafe. Nechceš džus?" Ale, Jerry. Vždyť je to 4-23-12. To dá rozum. Taky mám kafe zamčený v ledničce na kód, tři tajný únikový cesty z domu a všechny neexistující odnože tajnejch služeb za zadkem. Asi proto konspiračnímu paranoikovi Jerrymu tak fandím a takyse s ním bavím. Jen bych potřeboval několik životů na to, abych prověřil všechny konspirace, který v tomto snímku nakousl. Protože na každým šprochu ... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Určitě nadprůměrný film, hlavně kvůli hereckýmu obsazení, který je hodně kvalitní. Mel Gibson je na tom tak, že kde hraje tak je prostě skvělej a tohle neni výjimka, dokonale zahrál někoho kdo se bojí všeho a všude vidí spiknutí, ale i Julia Roberts je dobrá, ale na Mela nemá. Děj je taky na dobrý úrovní a konec je dokonalej. Je to jeden z těch filmů na který se vždycky rád kouknu ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavná komedie, která nedá divákovi šanci vydechnout. Zábavný začátek, který nás seznámí s postavami a jejich životy, je tak jediná chvíle, kde se skoro nic neděje, pak nás autoři hodí rovnou do vody a je jen na nás, jak rychle se zorientujeme. Slušný scénář nám nedává žádné jistoty, vlastně nic nevíme a jen se snažíme dozvědět se, o co tu sakra vlastně jde. Julia Roberts je skvostná a začíná mi být líto, že posledí dobou si vybírá jinak tématicky zaměřené snímky, tahle role jí prostě sedla. Ze začátku jsem spíš obdivoval Mela Gibsona, ale jeho role mi po chvíli připadala otravná, takového ubožáka jen tak nikde nevidíme. 70% [TOP 19/12 73%] ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak už sprisahaneckú teóriu, tak potom radšej 'JFK', ale aj tak to má skvelé grády. Jemné romantické ladenie tomu dáva nečakaný šmrnc, ale najviac sa tešte na skvelý scenár, napätie a nemenej je tu aj skvelo natočená akcia s kopou nadsázky. Proste taký fajnovo stráviteľný filmový popcorn. 80%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Filmy o konspiračních teoriích mám moc rád a tenhle patří k těm lepším. Navíc je tady vynikající Mel Gibson v roli "roztržitého" taxikáře Jerryho. Donner SPIKNUTÍ vede jistou rukou, díky které se nebudete nudit. A jako bonus tu máme geniální scénu, kdy Jerry přivázaný ke kolečkovému křeslu prchá pryč z budovy. Na něco takového se prostě nezapomíná. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Od Donnera celkom nečakaná vec. Predsa len duo Gilbson-Donner evokuje niečo iné než politický triller. Pravdu povediac sa mi film na prvý krát nepáčil (možno práve pre tie mylné očakávania) zato na druhý krát to bolo celkom pošušňáníčko. Len sa treba pekelne sústrediť. Petku nedám lebo, predsa len to nieje môj štýl. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Donnerovi se povedlo velmi dobře namíchat žánry. Trocha slušně psychologie, několik akčnějších scén, několik zábavných momentek a hlavně výborná chemie mezi hlavními hvězdami. Je to těžko zařaditelný hybrid, ale nejde mu upřít smysl pro originalitu a psychopat Gibson zahrál bravurně. Rozhodně stojí za vidění, dneska už v podstatě klasika. Společně s Nepřítelem státu vynikající špionážní film. Narozdíl od filmu Tonnyho Scotta nepůsobí zdaleka tak hi-tech. Někomu sedne jedno, někomu to druhé. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný thriller s vkusným romantickým nádechem, standartně skvělým Melem Gibsonem a nadprůměrnou Julií Roberts (a to ji nemusím). Ale po všech stránkách to není nic víc, než lepší průměr. 60%. ()

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama