Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co je skutečnost a co mystifikace? To ví jen on sám - newyorský taxikář Jerry Fletcher. Je to podivín, který každému pasažérovi vypráví o nejrůznějších spiknutích, v jejichž pozadí stojí oni. Jde tím na nervy nejen lidem, kteří ho vidí poprvé v životě, ale také právničce Alici Suttonové, jež pracuje na ministerstvu spravedlnosti. Ta sice Jerryho důkazy shovívavě vyslechne, ale nevěří mu stejně jako nikdo z okolí. Jerry, který Alici tajně miluje, ve svém bytě zachovává dokonalou konspiraci. Přesto neunikne tajemnému doktoru Jonasovi. Je chycen, ale podaří se mu z uzavřených prostor psychiatrické kliniky utéct a konečně Alici přesvědčí, že není blázen, ale oběť podivných doktorových pokusů s lidskými mozky. Oni jsou velmi nebezpeční protivníci a dvojice na útěku se ocitá v ohrožení života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

tron 

všechny recenze uživatele

Každý film má právo byť „žánrovo roztatárený“, ale čo je veľa, to je veľa. Mdlá akcia strieda hlúpu paranoju a celkovo nepresvedčivej snímke definitívne láme väz až rušivo (!) slávne herecké obsadenie Gibson/Robertsová. Dokonca ani plešatý invalid Patrick Stewart nie je démonický. Smutne nevydarený film a jednoznačne najslabší spoločný počin dua Donner/Gibson (séria SMRTONOSNÁ ZBRAŇ a MAVERICK). ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Filmy o konspiračních teoriích mám moc rád a tenhle patří k těm lepším. Navíc je tady vynikající Mel Gibson v roli "roztržitého" taxikáře Jerryho. Donner SPIKNUTÍ vede jistou rukou, díky které se nebudete nudit. A jako bonus tu máme geniální scénu, kdy Jerry přivázaný ke kolečkovému křeslu prchá pryč z budovy. Na něco takového se prostě nezapomíná. ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Spiknutí, které se točí okolo taxikáře Jerryho Fletchera (Mel Gibson). A jemuž nikdo nevěří, stoupá a s přibývajícími minutami se napínavost děje stupňuje. Typicky natočený a režisérky - donnerovsky zvládnuté. Nemůžu si zrovna na nic stěžovat, jen že to mohlo být trošku kratší. Nečekaně kvalitní drama s dobrým obsazením, a ještě lepším koncem. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak už sprisahaneckú teóriu, tak potom radšej 'JFK', ale aj tak to má skvelé grády. Jemné romantické ladenie tomu dáva nečakaný šmrnc, ale najviac sa tešte na skvelý scenár, napätie a nemenej je tu aj skvelo natočená akcia s kopou nadsázky. Proste taký fajnovo stráviteľný filmový popcorn. 80%. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Film, na ktorom v plnej miere vidno herecke (ne)kvality Mela Gibona, avsak jeho velku charizmu, ktora paranoidnospikleneckemu Jerrymu dodava to, co v 21.storoci na Gibsonovych postavach vidiet len zriedka. Sprisahanie je klasicky thriller, kde tvorcom je sumafuk, ze to cele akosi nemal logiku, co je vlastne dominantnym rysom velkej vacsiny takychto filmov z 90.tych rokov. Hlavne, ze tam hra Gibson a Julia Roberts...celkom chapem, ze sa Donnerovi po tomto filme uz nejako velmi do tocenia noveho materialu nechcelo. Ked je raz latka vycerpana, len tazko sa to zmeni... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Číslo Jerryho taxíku je 1S48, číslo autobusu 1648 - odkaz na vedoucího komparzu Harryho Wowchuka, který se narodil 16. října 48 a pracoval s Donnerem a Silverem na třech filmech. (fannah)
  • Zhruba v čase 1:33:54 se v záběru ukáže dodávka s nápisem Hynek Enterprises, Inc. Je to odkaz na dr. Allena J. Hynka, astronoma a vědce, který byl poradcem Air Force v otázkách UFO mezi lety 1940 - 1960. (HyneX)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama