Reklama

Reklama

VOD (1)

Britt Reid je synem Jamese Reida, vydavatele novin Los Angeles Daily Sentinel. James jednoho dne zemře na alergickou reakci na včelí bodnutí. Po Jamesově pohřbu se Britt seznámí s mužem jménem Kato, což byl Jamesův zaměstnanec, automechanik a přítel, který ovládá bojové umění a učiní z něj svého asistenta. Britt a Kato se rychle stanou nejlepšími přáteli a společně se opijí. Oba se shodnou, že Jamese nenáviděli. Navštíví hřbitov, aby usekli hlavu Jamesově pamětní soše. To také udělají. Britt vidí, jak nějací zloději přepadnou muže se ženou. Když se je pokusí zastavit, zmlátí ho. Naštěstí ho Kato zahlédne a pomůže mu. Britt přesvědčí Kata, aby se z nich stali superhrdinové, kteří budou chránit město před zločinem. Britt si začne říkat Zelený sršeň. V boji se zločinem jim zdatně pomáhá i nově najatá sekretářka Lenore. Kato sestrojí auto vybavené několika kulomety a dalšími zbraněmi. Obrněnému autu začnou říkat Černá kráska a bojují s ním proti všem zločincům... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 059)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Zelený sršeň toho nasliboval hodně, ale jakmile došlo na lámání chleba, tak se z komediální oddychovky vyklubal film s trestuhodně nevyužitým potenciálem. Nejvíce to odnesl oscarový esesák Chris Weitz, jehož padouch s prošedivělým vousem se po vynikajícím intru pomalu transformuje do nevýrazného side-kicka, aby nakonec skončil jako parodie sebe sama. O dalším nesmyslném obsazení Cameron "Brrr" Diaz se raději ani nemá smysl rozepisovat. Ta ženská by se mnohem lépe hodila na roli Fredyho Kruegera, než sexuálního objektu pro oba hlavní hrdiny. Co naopak hraje Green Hornetovi do karet je sympatický Jay Chou a nápadité, byť ke konci už lehce okoukané, akční sekvence. 3D opět zbytečné (vlastně si vyjma Avatara a Trona nepamatuji snad jediný hraný film, kde by bylo k užitku). Chce to dvojku a to rychle. Jak stand-alone komiksárna to prozatím nemá šanci konkurovat například peckovnímu Kick-Assu. Kdo chce opravdu zelený nářez, tak si počká na Lanterna. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ďalšia "komiksovka", ktorá za môže zaradiť medzi tie lepšie a ktorá sa nehrá na viac ako je. Hlavný hrdinovia sú fajn rovnako ako herci, ktorý ich hrajú, akcie sú dobré rovnako ako nápaditosť či scenár a hudba je na tom rovnako ako moment prekvapenia či Cameron Diaz. Podľa traileru to nevyzeralo bohvie čo, ale nakoniec je to akčná oddychovka, ktorá so zloduchmi zametá celkom štýlovo. Po druhom zhliadnutí musím zvýšiť hodnotenie. 80% - 4* ()

Reklama

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Asi jsem byla na jiném filmu, než většina lidí zde. Já jsem si teda užila parádní akci v nadupaných kárách a zvolila si svého učitele bojových umění. Bože jak já bych chtěla aby mě učil :-) Šílený zelený sršeň je plný vtipů, hlášek a flashek ve tvaru suši. Hlavní postava je vyšinutý egocentrický boháč a hlavní záporák šílenec ze kterého nejde vůbec strach, pokud nepoužije svou dvoujhlavňovou pistoli. Dávám jasných pět a určitě se mi do paměti vryjou dvě nezapomenutelné scény: bitva v obývacím pokoji (fotbálek, buráky, brnění, plazma) a útok na záporáka z kolečkama od židle :-) ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Michel sa nám pokúša vsugerovať, že má to byť zábavnejší ako jeho retro predchodca z 69' - žiaľ, neni tomu docela tak. Seth si tým otravným oxidovaním s občasným zábleskom sympatie oproti heroickému, ladne priamočiaremu Van Williamsovi ani neškrtne a usilovný Jay síce robí asi najfešnejšie flat-white široko-ďaleko a udatne katuje zloduchov na počkanie, ale technike "Jeet Kune Do" v podaní elastického Bruca Lee sa nevyrovná ani keby traktory padali. Dobre, prestávam porovnávať a poďme na chvíľu k veci. Chémia medzi dvoma patrónmi stredne silná kde tu až mizivá, pričom viac oblaží hbitý Kato než sprostituovaný Britt Reid. Mini rolička Franca znamenitá, snaha Waltza o stvárnenie ďabnutého záporáka znesiteľná, Diaz pominuteľná. Skript neprimerane nerozhodný/nekompaktný, v určitých partoch jasne (nemiestne) persifluje starého seriálového parťáka, niekde (ku koncu) sa zas bere echt seriózne. Pozvoľne zintenzívňovaný syžet poskytuje niekoľko slušných momentiek, niekoľko hluchých miest a jedno rozbesnené finále. Gondry je stále hračička, v tálone má viacero vychytávok (parcelovanie, videoherný look, atď.) a blyšťavá režisérska stolička mu aj naďalej prináleží. Škoda, že mu do roboty kafrú podnikaví spolupracovníci (Rogenovci a kol.), ktorých by trebalo poriadne švacnuť po prstoch aby prestali strkať nos tam, kde nemajú. Napriek tomu výsledná fazóna zdraviu neuškodí a aj keď prejavuje známky otrokárskeho syndrómu, tak sivý deň v klídku spríjemní. Vskutku však, žiadna sláva. 2,5* ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslím ten komerční a vychvalovaný blivajz zvaný 3D, který je dnes pomalu každému filmu bez větší podstaty nucen, dostanu přestřelenou komedii, která s trochou nadhledu jednoduše pobaví. Nejlepší postavou je každopádně Kato (Chou), Chudnofsky (Waltz) a Franco ve své mini roli. Rogen z toho naopak dělá až moc velkou frašku, která to komiksové téma spíše pohřbívala a snímek pak připomíná parodii na komisaře Clouseaua. Postava sekretářky - důchodkyně (Diaz) filmu zase dodává nadbytečnou (sex)romantickou rovinu, která navíc stejně nikam nesměřuje. Možná je lepší, že to bylo celé pojaté jako komedie, protože Rogen by nikdy vážnou roli temného mstitele nezahrál nebo bych mu to prostě nikdy neuvěřil. Na Kick-Ass to sice nemá, ale i tak je to pohodová akční jízda, která má svoje silné momenty a zajímavě natočené scény. Jako komiksová adaptace to bude nejspíše epic fail, ale jako parodie na hrdiny to má občas dobrý koule. Díky úžasnému 3D crapu, který mě však s**l po celou dobu filmu, nakonec trochu ubírám a dávám zasloužených (6/10). Kato rulez, 3D sux! ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Producent Neal H. Moritz zbožňoval postavu Zeleného sršně (objevující se od 30. let v různých inkarnacích) už jako kluk a natočení hollywoodského ztvárnění jeho příběhu se pro něj stalo splněným snem. (Olík)
  • "Zelený sršeň" byl původně rozhlasový seriál, poprvé vysílaný roku 1936 a běžící až do roku 1952. Ve 40. letech bylo několik dílů seriálu upraveno do 100minutového představení, a několik epizod z televizního seriálu, jenž běžel v roce 1966, bylo spojeno ve dvojici 90minutových filmů. Přesto je tento snímek prvním původním ztvárněním příhod Zeleného sršně v Hollywoodu. (Caszidy)

Související novinky

Zeleného sršně čeká drsný reboot

Zeleného sršně čeká drsný reboot

16.11.2016

Michel Gondry (Věčný svit neposkvrněné mysli) se v roce 2011 poprvé a naposledy vrhnul na hollywoodský blockbuster. Jeho Green Hornet je celkem oblíbenou komedií, studio Sony ale doufalo v mnohem… (více)

Seth Rogen jako Drake ve filmovém Uncharted?

Seth Rogen jako Drake ve filmovém Uncharted?

03.07.2013

Tak to asi není představa, kterou by s producenty ze Sony a firmy Naughty Dog sdílelo mnoho fanoušků. Ti si v roli videoherního lovce pokladů Nathana Drakea odjakživa představovali Nathana Filliona.… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

23.02.2011

Michel Gondry, jeden z nejosobitějších současných režisérů, dokázal Zeleným sršněm, že dokáže svůj originální rukopis odstavit na vedlejší kolej a natočit zcela standardní „hollywood“. Máme jej ale… (více)

Reklama

Reklama