Reklama

Reklama

VOD (1)

Britt Reid je synem Jamese Reida, vydavatele novin Los Angeles Daily Sentinel. James jednoho dne zemře na alergickou reakci na včelí bodnutí. Po Jamesově pohřbu se Britt seznámí s mužem jménem Kato, což byl Jamesův zaměstnanec, automechanik a přítel, který ovládá bojové umění a učiní z něj svého asistenta. Britt a Kato se rychle stanou nejlepšími přáteli a společně se opijí. Oba se shodnou, že Jamese nenáviděli. Navštíví hřbitov, aby usekli hlavu Jamesově pamětní soše. To také udělají. Britt vidí, jak nějací zloději přepadnou muže se ženou. Když se je pokusí zastavit, zmlátí ho. Naštěstí ho Kato zahlédne a pomůže mu. Britt přesvědčí Kata, aby se z nich stali superhrdinové, kteří budou chránit město před zločinem. Britt si začne říkat Zelený sršeň. V boji se zločinem jim zdatně pomáhá i nově najatá sekretářka Lenore. Kato sestrojí auto vybavené několika kulomety a dalšími zbraněmi. Obrněnému autu začnou říkat Černá kráska a bojují s ním proti všem zločincům... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 059)

POMO 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa ku mne "nehlási", ktorého humor je pre mňa čistým wtf, a ktorého postavy mi prišli ako zlý vtip. Proste si s Gondrym nesedíme. Ale to Katove kafe by som si dal! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Na obrazovce mi přistál hustý, Zelený šušeň. Chvíli prokazoval docela slušnou viskozitu a hezky tam visel. Postupem času však začal pomalu stékat, až se rozpliznul v podivně zelenou homotaškařici! A co se vlastně divím! Vždyť jej tam autorsky i herecky vychrchlalo to Apatowovo otylé lejno, pan Rogen. Není to sice na jeho poměry až tak fekální, nicméně fakt, že hlavní záporak neměl v podstatě koho Waltzovat, je téměř neodpustitelný a naprosto zbytečnou a trapnou rolí Cameron si snad scénárista dělal Buenos Diaz! ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslím ten komerční a vychvalovaný blivajz zvaný 3D, který je dnes pomalu každému filmu bez větší podstaty nucen, dostanu přestřelenou komedii, která s trochou nadhledu jednoduše pobaví. Nejlepší postavou je každopádně Kato (Chou), Chudnofsky (Waltz) a Franco ve své mini roli. Rogen z toho naopak dělá až moc velkou frašku, která to komiksové téma spíše pohřbívala a snímek pak připomíná parodii na komisaře Clouseaua. Postava sekretářky - důchodkyně (Diaz) filmu zase dodává nadbytečnou (sex)romantickou rovinu, která navíc stejně nikam nesměřuje. Možná je lepší, že to bylo celé pojaté jako komedie, protože Rogen by nikdy vážnou roli temného mstitele nezahrál nebo bych mu to prostě nikdy neuvěřil. Na Kick-Ass to sice nemá, ale i tak je to pohodová akční jízda, která má svoje silné momenty a zajímavě natočené scény. Jako komiksová adaptace to bude nejspíše epic fail, ale jako parodie na hrdiny to má občas dobrý koule. Díky úžasnému 3D crapu, který mě však s**l po celou dobu filmu, nakonec trochu ubírám a dávám zasloužených (6/10). Kato rulez, 3D sux! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Notně nedomrlá fúze huličské komedie o heterosexuálním mužském partnerství a superhrdinského filmu. Rogen s Goldbergem si jako scenáristé neohlídali, jak moc velkým imbecilem může Britt Reid být, aby ještě vzbuzoval nějaké sympatie. Skutečným hrdinou je v důsledku jeho sidekick Kato, který zvládá víc než jen trousit sexistické poznámky a lézt ostatním postavám na nervy. Postavit do středu dění nesympatického flákače by mohlo být odvážným krokem teprve kdyby tvůrci šli na doraz (jako Jody Hill v Rogenově one man show Zevlovat a prudit). Nevím, jestli šlo o Rogenův zvrhlý humor, napsat roli pro Cameron Diaz tak, aby se jí prokázalo, že film Cameron Diaz vlastně vůbec nepotřebuje. A nepotřebuje ani padoucha, který je sice krutý a zlý, ale ne k protagonistovi. Christoph Waltz měl nejspíš od úvodních minut vzbuzovat podobný „cokoliv-si-na-mě-zkusíš-prohraješ“ pocit jako Hans Landa, ale k tomu nemá dost prostoru a dost vypečených hlášek. Neschopnost působit „cool“ má Chudnovského charakterizovat, což by se dalo brát jako drzé ignorování Hitchcockovy poučky o filmu dobrém tak, jak dobrý je záporák… kdyby byl v poukazování na tento fakt obsažen prvek sebereflexe. Oproti loňskému Scottu Pilgrimovi a Kick-Ass se Zelený sršeň bere o poznání vážněji. S výjimkou kouzelné úvodní scény skoro neshazuje žánrové konvence a současně se snaží být vtipný tam, kde to není zrovna nejvhodnější (křečovité hláškování během akčních scén, kdy 3D navíc komplikuje současné sledování akce a čtení titulků). Nejvíce mne bavilo těch nemnoho nemainstreamově gondryovských nápadů – videoherní pojetí soubojů, práce s předkamerovým prostorem a provokativní rozparcelování obrazu na mnoho políček, jdoucí proti podstatě stereoskopického filmu, od něhož se očekává, že kamera povede naši pozornost (kterou zde navíc neustále odvádí množství televizních obrazovek). Věřím, že kdyby režisérovi do jeho práce nekafralo studio a Rogen, Zelený sršeň žánr (resp. jeden z žánrů) posune o kus dál. Takhle jenom neslyšně proletí okolo. 70% Zajímavé komentáře: Marigold, kiddo, Rosomak ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Z mé strany teda hlásím ohromně příjemné překvapení. Green Hornet mě skvěle pobavil, a to jednak přímočarými vtípky, jednak neustálým shazováním sebe (když si záporák obleče rudý háv a nasadí plynovou masku, tak je to prostě k popukání ... ačkoli ne každý divák musí ten nadhled pochytit) i svých žánrových kolegů (závěr alá hodně lame verze osudového zakončení Temného rytíře). Gondry to natočil neuvěřitelně svižně a hravě, jako takové eticky absolutně nezávazné klukovské blbnutí. A ani ta úvaha nad tím, jak zpravodajství manipuluje veřejné mínění, není tak laciná, jak bych od komiksové oddychovky býval čekal. Viděna 2D verze a nemám dojem, že 3D by mohlo být něčím prospěšné. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Scenáristicky silne nedotiahnuté (tie hrdinove premeny, Bože!), väčšina pokusov o vtip ide mimo (mňa), obsadenie je okrem Waltza na zabitie (Diazka a Číňan fest mimo, Rogen sa tvári, akoby to nebol jeho vysnívaný projekt, ale niečo, v čom je nútený hrať kvôli prachom) a buddy-chémia slabá. Gondryho finty a extra akčne nadupaná záverečná 30 - 40-minútovka to našťastie zachraňujú, takže nakoniec zľahka prevládli pozitívne dojmy. Porovnávanie s Iron Manom je smiešne, na jednotku sa to nechytá ani náhodou a na dvojku tiež nie. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ano, křupanská rétorika a humor nadrženého puberťáka jsou už víceméně Rogenovým trademarkem, což rozhodně není výtka. Scénář plný infantilního humoru ale nakonec zdatně krotí vizuální hračička Gondry, který tomu vlepil dokonalý punc nadsázky a z celé té instatní kraviny vyvařil dokonalou pecku, která potěší hlavně v momentech akce, kdy se kloubí hravost, originální nápady a vtip. Ne, tohle neměl být druhý Kick-Ass, ale třetí Iron Man rozhodně ano. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tvůrci přišli a řekli.....Uděláme zábavný film se superhrdinou. Superhrdina bude mít auto jako Batman, životní úděl jako Peter Parker, anti-schopnosti jako Superman, parťáka z Růžovýho panthera, obleček jako z Daredevilu, sex-appeal naprosto opačný tomu, co má Electra, kus od každýho z Ligy spravedlných a X-Mena. Nakonec přidáme střílící pistoli, která útočníka uspí na čtrnáct dní dopředu a máme vyhráno. Prostě zamícháme to nejlepší ze všech komiksových hrdinů a vyplivneme do světa film ve 3D, naprosto zbytečnej a nesmyslnej film, kterej nás má a asi i bude bavit. Nic víc každopádně nedokáže. Svůj účel splní, divák se pobaví, kasy se naplní a všichni budou spokojeni. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $120miliónovTržby USA $98,780,042Tržby Celosvetovo $227,983,150Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,823,487 //počet predaných kusov 291,320Tržby za predaj DVD v USA $15,715,784 //počet predaných kusov 969,495║ Ako taká neškodná zábavka veľmi fajn, nenudil som sa, občas aj pousmial, niektoré scény dosť dobre vymyslené ale aj tak ten dej bol celkovo fakt otras, Christoph Waltz nie úplne využitý, Cameron Diaz do počtu, fakt tam nesedela, neviem si to predstaviť v 3D lebo mi to príde prevažne dosť tmavé podané a plus rýchli strih... ale aj tak spokojný. /70%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vtipné, akčně celkem solidně nabušené a opentlené nápaditou obměnou superhrdinského schématu. Hrdinové Zeleného sršně nespoléhají na sílu masky a zkouší symbolickou sílu kontrolovat skrze ovládané noviny - výsledek je neobyčejně osvěžující. Ač je Sršeň místy dost průhledný, celkově se díky několika zvratům a neodvratnému tušení pěkného průšvihu za jinak pubertálně rozjívenou jízdou mění v hodně napínavou a požikářskou podívanou. Když si k tomu přidáme Gondryho poetické vsuvky, výtečného Waltze (ten chlap zase waltzuje!), neotřelou hrdinskou dvojici a příjemnou poklonu Růžovému panterovi, máme tu hned záhy kandidáta na nejlepší letošní blockbuster. Mínusy: zbytečné 3D, které vypadá jak dětské leporelo a také to, že Zelený sršeň nemá úplně vyvážené tempo. Díky tomu u mě ve srovnání s loňským Kick-Assem půl hvězdy ztrácí. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Vyspělejší a zábavnější Kick-Ass s desítkami zábavných vychytávek a několika geniálními režijními nápady. Tleskám a klaním se. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Drobní akcionáři filmové imaginace, plačte! Svět už nikdy nebude jak dřív - nový film Michela Gondryho JE relativně FÁDNÍ a víceméně nudný... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Gondry si opět (vy)hrál a vyšla mu z toho stylová a nápady sršící komediální blbina na jedno použití, která spíše než na libovolný komiksový film dá vzpomenout na Edwardsovy Růžové pantery. Pravda, v poněkud akčnějším hávu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je to sranda. Mám rád Setha Rogena jeho humor, takže jsem se fakt pobavil. Všechnu práci tam oddře jeho poskok Kato a Rogen tam v podstatě jen běhá a je debil. Film z toho ale těží. Třeba super bitkou u Rogena doma, kde ho Kato mlátí vším možným a jezdí po něm minimotorkou a Rogen tam jen poskakuje jak sele. Trochu netradiční režijní rukopis tomu neškodí a třeba ta "mechanicko pomerančová" prohlídka garáže s buchtou se povedla. A nebo rozhlášení odměny na green horneta v postupně asi osmi obrazovejch okýnkách. Prostě dobrá akční komedie. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Všichni jsou nepříjemní a chovají se otravně. Pár povedených vtipů pro zasmání nahlas. Nejlepší scéna je ta první. Nejvíc 3D "zážitek" jsou závěrečné titulky. (3,5*) ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

"Fikční svět Zeleného sršně je stěží uvěřitelný. Seth Rogen je lůzr, ze kterého máme mít legraci, ale když pak na konci se (sic!) promění v hrdinu a zachraňuje rodinný podnik, působí to vykonstruovaně." (Dadel) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NA SVĚTĚ NENÍ ŽÁDNÁ SPRAVEDLNOST. CO KDYBY JSME SI SAMI ZAJELI ZJEDNAT SVOJI SPRAVEDLNOST?...../// Jak se stát superhrdinou, když umím hovno? Stačí znát někoho, kdo umí všechno. Jestli čekáte chlápka v hmyzím oblečku, asi budete zklamáni. Stejně tak tu nebyl žádnej odvaz jako v Kick Ass, přítulnej příběh jako v Pavoukovi a to už vůbec nemluvím o Netopýrovi (myslím komiks prasáci!). Tohle je divnej film, kterej sice nenudí, ale že bych kvůli němu toužil po žihadlu..... Sršeň jako parodie? Vzhledem k tomu, že jediný emoce vzbuzuje idiotský chování Britta, což je spíš dost smutný a že vůbec nevím co o tý hovadině, pro kterou jsou 4* moc a 3* málo napsat, tak si všechny neznámé dosaďte sami. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zdědil jsem novinový impérium a Číňana. 2.) Chci vidět syna tý žlutý opice od komisaře Clousea. 3.) Rád se dívám na dvojici, kde jeden je génius a druhej idiot. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Anarchie nikdy nebyla tak hravá. Zvláštní pochvala za Kata, nejlepšího side(main)kicka posledních let. Takový asijský deus ex machina tu totiž ještě nebyl. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Aj keď sa začiatok nesie skôr v nezáživnom deji, o to viac my neskôr Green Hornet pripadal ako výborná akčná komédia z vydarenými hláškami a komickými prvkami, ktorými ma Seth Rogen počas celého filmu zabával.Som naozaj spokojný pretože týmto filmom mi Michel Gondry veľmi spríjemnil večer. ()

Související novinky

Zeleného sršně čeká drsný reboot

Zeleného sršně čeká drsný reboot

16.11.2016

Michel Gondry (Věčný svit neposkvrněné mysli) se v roce 2011 poprvé a naposledy vrhnul na hollywoodský blockbuster. Jeho Green Hornet je celkem oblíbenou komedií, studio Sony ale doufalo v mnohem… (více)

Seth Rogen jako Drake ve filmovém Uncharted?

Seth Rogen jako Drake ve filmovém Uncharted?

03.07.2013

Tak to asi není představa, kterou by s producenty ze Sony a firmy Naughty Dog sdílelo mnoho fanoušků. Ti si v roli videoherního lovce pokladů Nathana Drakea odjakživa představovali Nathana Filliona.… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

23.02.2011

Michel Gondry, jeden z nejosobitějších současných režisérů, dokázal Zeleným sršněm, že dokáže svůj originální rukopis odstavit na vedlejší kolej a natočit zcela standardní „hollywood“. Máme jej ale… (více)

Reklama

Reklama