Reklama

Reklama

VOD (1)

Britt Reid je synem Jamese Reida, vydavatele novin Los Angeles Daily Sentinel. James jednoho dne zemře na alergickou reakci na včelí bodnutí. Po Jamesově pohřbu se Britt seznámí s mužem jménem Kato, což byl Jamesův zaměstnanec, automechanik a přítel, který ovládá bojové umění a učiní z něj svého asistenta. Britt a Kato se rychle stanou nejlepšími přáteli a společně se opijí. Oba se shodnou, že Jamese nenáviděli. Navštíví hřbitov, aby usekli hlavu Jamesově pamětní soše. To také udělají. Britt vidí, jak nějací zloději přepadnou muže se ženou. Když se je pokusí zastavit, zmlátí ho. Naštěstí ho Kato zahlédne a pomůže mu. Britt přesvědčí Kata, aby se z nich stali superhrdinové, kteří budou chránit město před zločinem. Britt si začne říkat Zelený sršeň. V boji se zločinem jim zdatně pomáhá i nově najatá sekretářka Lenore. Kato sestrojí auto vybavené několika kulomety a dalšími zbraněmi. Obrněnému autu začnou říkat Černá kráska a bojují s ním proti všem zločincům... (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (24)

  • V severoamerických kinech film utržil 98,9 milionu amerických dolarů, v celosvětových pak 227,8 mil. (NIRO)
  • Garáž Britta Reida (Seth Rogen) ukrývá opravdu mnoho skvostů. Patří mezi ně AC Cobra, Bugatti Veyron (jeden z nejdražších vozů světa s tehdejší pořizovací částkou milion eur), Chevrolet Camaro 69, Chevrolet Corvette 56, Dodge Charger 515 GTB 69, Ferrari 275 GTB/4, Ford GT 40 MkII 68, Jaguar XK 120, Lincoln Zephyr, Maserati 3500 GT Spyder Vignale, Mercedes-Benz 300 SL Gullwing, Mercedes-Benz SLR McLaren, Mosler MT900 GTR XX nebo Porsche 911 GT3 RSR. (chaosteory)
  • Producent Neal H. Moritz zbožňoval postavu Zeleného sršně (objevující se od 30. let v různých inkarnacích) už jako kluk a natočení hollywoodského ztvárnění jeho příběhu se pro něj stalo splněným snem. (Olík)
  • Benjamin Chudnofsky (Christoph Waltz) má na ruce stejné hodinky (Hamilton Ventura) jako agenti v sérii Muži v černém. (misa1989)
  • Pro potřeby filmu bylo vyhotoveno 29 různých verzí superhrdinského auta. Obyčejné, se zbraněmi, rozstřílené, rozmáčknuté, atd… (Ruuzha)
  • Jako předloha pro superhrdinské auto posloužil Imperial Crown sedan z roku 1966. (Ruuzha)
  • Asijská popová hvězda Jay Chou dostal roli Kata po videokonferenci se Sethem Rogenem. Byl pozván na kamerové zkoušky, ale tvůrci dlouho nevěděli, že je v Asii slavným zpěvákem. (c.tucker)
  • "Zelený sršeň" byl původně rozhlasový seriál, poprvé vysílaný roku 1936 a běžící až do roku 1952. Ve 40. letech bylo několik dílů seriálu upraveno do 100minutového představení, a několik epizod z televizního seriálu, jenž běžel v roce 1966, bylo spojeno ve dvojici 90minutových filmů. Přesto je tento snímek prvním původním ztvárněním příhod Zeleného sršně v Hollywoodu. (Caszidy)
  • Po nějakou dobu byla premiéra stanovena na stejný den, kdy měl do kin vtrhnout další hrdina v zeleném: Green Lantern (2011). (Caszidy)
  • Na konci roku 2008 byl volbou pro režisérskou stoličku - a zároveň roli Kata (Jay Chou) - Stephen Chow. Tvůrčí rozpory však nakonec zapříčinily jeho odchod z projektu, i když coby s hercem s ním bylo nějaký čas počítáno i po příchodu režiséra Michela Gondryho. (Caszidy)

Související novinky

Zeleného sršně čeká drsný reboot

Zeleného sršně čeká drsný reboot

16.11.2016

Michel Gondry (Věčný svit neposkvrněné mysli) se v roce 2011 poprvé a naposledy vrhnul na hollywoodský blockbuster. Jeho Green Hornet je celkem oblíbenou komedií, studio Sony ale doufalo v mnohem… (více)

Seth Rogen jako Drake ve filmovém Uncharted?

Seth Rogen jako Drake ve filmovém Uncharted?

03.07.2013

Tak to asi není představa, kterou by s producenty ze Sony a firmy Naughty Dog sdílelo mnoho fanoušků. Ti si v roli videoherního lovce pokladů Nathana Drakea odjakživa představovali Nathana Filliona.… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

23.02.2011

Michel Gondry, jeden z nejosobitějších současných režisérů, dokázal Zeleným sršněm, že dokáže svůj originální rukopis odstavit na vedlejší kolej a natočit zcela standardní „hollywood“. Máme jej ale… (více)

Reklama

Reklama