Reklama

Reklama

Triangle

Trailer 1

Obsahy(1)

Když Jess vyrazí s přáteli plachtit na otevřené moře, nemůže se ubránit pocitu, že je něco špatně. Podezření se realizují, když jejich jachta v bouři ztroskotá. Jediná šance na záchranu se jeví v možnosti dostat se na vzdálenou a zdánlivě opuštěnou loď. (Chatterer)

Recenze (383)

POMO 

všechny recenze uživatele

Drsná vyvražďovačka, schizofrenický twister, smutná ľudská dráma. Skrze sústredenú, na detailoch bazírujúcu réžiu a áčkové herecké výkony, docielený nevídano funkčný žánrový crossover. A taktiež lahôdkový horor pre mysliaceho diváka, ktorého dodnes neprebolela otrasná Loď duchov. Prečo tento pútavý, zaujímavý a i vizuálne atraktívny film neprebehol ani len americkými kinami? ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Sešla se takhle partička nadšenců a řekla si, že by měli už konečně natočit nějaký film. "Mám nápad!!" řekl Chris. "Časová smyčka, to už tu dlouho nebylo! Navíc to může mít děr, kolik chce, a když mě nenapadne žádné logické rozuzlení, než ráno na hajzlu dopíšu scénář, ukončíme to začátkem!!! Budeme li hodinu čtyřicet opakovat to samé, tak vám garantuju, že už tak ve třetím kole budou všichni konzumenti tak zmatení nebo znudění, že nebudou vědět, která bije, a i když se hlavní hrdinka bude chovat jako iracionální 3,14ča, nikdo se nad tím ani nepozastaví!! Dá se to udělat i levně! Najmeme šest ochotníků a do hlavní role obsadíme moji snoubenku! Je sice neherečka, hnusná jak cikánské hračky, ale za to skvěle kouří ...". "Hmmm, úžasný nápad, Chrisi, to bude fuckt COOL", nadšeně přitakali ostatní. "Jdeme do toho...". ********** Sešla se takhle partička nadšenců a řekla si, že ...................... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Podobná hříčka s časem jako Los Cronocrímenes (ne, není to spoilerování pointy, toto je ve filmu jasné velmi brzo; a ani ten čtyřminutovej trailer nevyžvanil úplně všechno), podobné prostředí jako Death Ship a podobně diskutabilní rozuzlení jako v Dokonalém úniku. A rozhodně to stojí za pozornost, protože Christopher Smith se každým filmem znatelně zlepšuje (i když mně se hodně líbilo již Metro) - tentokrát jsem v několika chvílích uvažoval dokonce o pěti hvězdách (když se odehrávalo první kolečko). Zas tak skvělé to nakonec nebylo, ale pocit po sledování mám veskrze pozitivní - ačkoli to bude chtít ještě minimálně jednu projekci, abych se ujistil, že ten film dává smysl... Několikrát jsem se při sledování přistihnul, že cítím podobně bezútěšnou "psycho" atmosféru jako u epizody Akt X Dead Calm. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Christopher Smith .. Obdobným filmům by slušela střídmější stopáž, protože na dané ploše jsou nedostatečně vystavěny. Dlouho se někam jede, pluje, mluví o blbinách, čeká na něco podstatného s pár náznaky tajemna. Alespoň že prostředí nebylo tak okoukané. Pak nastane zlom a přežije jen holka s největšíma prsama. Ovšem jelikož se stav hlavních postav dostal na počet jedna již v slabé polovině, bylo jasné, že dojde k nějakým změnám. Neříkám, že jsem všechny zákonitosti pobral (a druhá projekce mne zas tolik neláká, i když si o ni snímek typologicky říká) navíc s některými zákonitostmi mám rozpory, ale zas tak špatně to nakonec nevyznělo a dojem ve mě můj první Christopher Smith zanechal spíše palcem nahoru podpořený průměr. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Po dopozerani som mala nesmierne stiesneny az dokonca neprijemny pocit, a to je zakladnym meritkom a znakom toho, ze sa tento film podaril. Je fakt, ze som cakala asi 4 rozne varianty, ako by to mohlo skoncit a s takymto koncom som musim povedat spokojna. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

To zase jednou chtěl být někdo chytrý a mysteriózní. Výsledek je iritující, nudný a nesmírně hloupý. Vystresovaná, nesympatická kráva, v hlavní roli, mě srala celej film, ale jakž takž bych vše prominul, kdyby to alespoň dávalo smysl. Ale nedává. Ta smyčka nefunguje, postavy se chovají hypernesmyslně a já v duchu bezmocně žasl, jak až moc je to debilní. Scéna s taxikářem je až komická. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Pokaždé, když chci psát komentář k „hororu“, nedokážu se ubránit od spoileru. Takže pokud si ještě neviděl, dál nečti, pravděpodobně zde prozradím pointu. Triangle mě překvapil svou atmosférou, protože se mi moc nestává, že bych hned zezačátku měla mandle zaražené v krku. Poté mě dorazil svou myšlenkou, páč mám ráda filmy na téma „časová smyčka“, jenže problém je v tom, že do hlavní role byla obsazena blondýna. Kdyby hlavní aktérku ztvárnila krásná, inteligentní brunetka s hnědýma očima a šibalským úsměvem s bydlištěm v Kladně, jistě by se začarovaný trojúhelník změnil v kosočtverec. Jenže to by museli tvůrci vymyslet zapeklitou pointu a na to neměli dost fantazie. A tak se blondýna stále dokola nedokázala ponaučit ze svých chyb a ukázala nám to, proč se o nich pořád vyprávějí vtipy. Z dobré myšlenky se tak stal hloupý film určený hlupákům, protože jim tvůrci hezky polopatě ukázali, co a jak se stalo. Bystřejší lidi, kteří už dávno věděli, jak to dopadne, se tak začali nudit. Takže moje počáteční nadšení odplulo s lodí, kde se stále dokola opakuje! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ešte raz sa ospravedlníš a hodím ťa cez palubu.“ Od detstva ma fascinuje záhada Bermudského trojuholníka a režisérove horory mám relatívne rád (METRO, IZOLÁCIA, ČIERNA SMRŤ). Toto bolo ale drastické sklamanie, ktorému zlomil väz nepochopiteľný, chaotický a zmätený scenár, ktorý NIČ nevysvetlí a nechá rozčarovaného diváka v podobnom stave, v akom váš pes nechá krtka, ktorého vyhrabe zo zeme a vyhodí na slnko. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock si může oddechnout, protože její Předtucha našla pokořitele a já tímto korunuji nového vítěze nevyhlášené ankety o nejhloupější film s časovou smyčkou, jaký jsem kdy viděl. Základní nápad a jeho potenciál znějí slibně, ale... Jedna z postav odpovídá ostatním na otázku, kdo byl Sisyfos a své nepřesné vysvětlení zakončí větou "Studovala jsem to, ale už si to nepamatuju." Tuto repliku považuju za freudovský přeřek autorů filmu. Netuším, zda někdo z nich studoval scenáristiku, dramaturgii nebo režii. Zdá se, že ne, ale pokud ano, měli by se po Trianglu chytit za nos a najít si jiné povolání. Jalově načrtnuté postavy jsem nejdřív považoval za snahu ulehčit divákům orientaci v příběhu, který se zajímavě zauzlí, a upoceně neherecké výkony jsem omlouval omezenými možnostmi laciné produkce. A i když bylo zřejmé po pár minutách, že na 5 hvězdiček to věru nebude a na 4 nejspíš také ne, film pořád sliboval jeden z těch malých, nenápadných pozoruhodných filmů, jako je třeba tematicky příbuzný španělský kus Uvězněni v čase. Ukázalo se, že právě z něj si Triangle bere víc, než se obecně považuje za slušné, ale bohužel nedisponuje jeho věcným a funkčním scénářem. Vše, co se v Trianglu děje, se děje proto, že je to vnějškově efektní a teprve zpětně se horko těžko hledají způsoby, jak to dějově odůvodnit. Hledají a nenacházejí. Potenciál hodnocení co chvíli klesal, ale pořád ještě byla ve hře možnost, že je to film s Velkou Pointou, po které se plácnu do čela, jak jsem byl bláhový, a zpětně přehodnotím vše, co jsem do té chvíle viděl. Inu... nic takového se nestalo. 20% ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

To, co na začátku působí neuvěřitelně svěže a slibuje nám geniální vyvražďovačky stejných lidí několika způsoby. To na konci končí na svém megalomanském nápadu. Celou dobu jsem žil v domění, že mám skvělý přehled o situaci, další a další zvraty jsem stíhal a zvládal, celé mi to dávalo smysl a byl jsem na sebe hrdý. Vraždy působily brutálně a loď zajímavě. Jenže, čím více bylo zvratů a opakovaček, tím víc se vytrácelo kouzlo celého tohodle kolotoče. Potřetí mě to už nebavilo, možná kdyby se hlavní postava snažila změnit tok událostí jiným způsobem. Tvůrci se dokonale zamotali do svých zvratů a pozorný divák si mohl všimnou tuny blbostí, které nám naservírovali. Proč hlavní postava nebyla schopná odhanout situaci a nevěděla, co dělala zhruba před hodinou a kam má tedy zajít, pokud se události stále opakují?! Závěr byl směšný a pohřbil uplně vše, na čem děj celou dobu makal. Kdyby scénář vynechal totální smyčku celého děje, možná by film dával smysl. Takto ovšem vyznívá, jako bezpointní a nelogický. 60% 27.02. 2010 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tyhle sympatické blbosti mám docela rád. Je to nenáročné, vypadá to děsně chytře, má to atmosféru, umí to zaujmout. Dobrý horor na odreagování 70 %. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Aj napriek dopredu (od polovice) jasnému a neprekvapivému záveru, miernej prekombinovanosti deja a občas drhnúcim súvislostiam to na mňa fungovalo. Za 15 minút sa film rozbehne, vizuál je aj na ten malý rozpočet slušný, nápad dobrý a atmosféra dostačujúca. Celkom inteligentné a ja som bol celkom spokojný. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdo zabije před plavbou racka, bude mít smůlu aneb svobodná matka uvězněna se Sisyfovým zadáním v časové smyčce. Proč ne, atmosféru má tahle mořská pocta Osvícení hutnou i za pár šupů, ale nesměla by za vším stát ta zpropadená geometrie. Nejdřív skupinka lidí vjede na jachtě jménem Trojúhelník do trojúhelníku bermudského, kde se všichni začnou točit v bludném kruhu, až má z toho divák z mozku rotující krychli a neodbytný pocit, že si z něj kombinující režisér Smith dělá jen kolmými úsečkami z vnějšku orámovaný kosočtverec.. Závěr vnesl do Tajemné záře u Floridy mlhavé jasno, ale zůstávají dvě otázky. Kterou z Jess jedoucích v autě hodil na konci převozník/taxikář do přístavu a kde byl Miro Žbirka..? ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Christopher Smith nám po napínavom Metre (Creep) a polo-vtipnom Severance ponúkol ďalší hororový kúsok - Triangle. Napriek tomu, že sa jedná o vcelku nenápadný film, je v ňom už cítiť vyššie ambície a oveľa väčšiu prepracovanosť, než u predošlých spomínaných kúskov, k čomu trochu dopomohlo aj nenápadné vykradnutie iných mysterióznych filmíkov. Parta známych na mori sa s jachtou dostane do búrky, vďaka čomu stroskotajú a dostanú sa na palubu opusteného parníka. A tu ich namiesto tradičného, maskovaného hororového killera, na ktorého to zo začiatku vyzerá, čaká niečo výrazne zaujímavejšie... Priznávam, miestami je ťažšie sa vo filme zorientovať a sám režisér pripustil, že sa dá vysvetliť 3 rôznymi spôsobmi, ale je to zaujímavé, napínavé, atmosféra je kvalitná, vizuál skvelý a nebyť občasnej prekombinovanosti deja a nelogickosti postáv, tak by to z môjho pohľadu nemalo chybu. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Opatrná čtvrtá hvězda za zdrcující finále, které dává celému filmu zcela nový rozměr. A také řeší několik základních problémů, které jsem chtěl filmu vytýkat. Skoro by se na to chtěl člověk podívat dokonce znovu, aby zkontroloval, zda mu neunikly nějaké zajímavé detaily, které by třeba vyřešily i zbytek nesrovnalostí. Ale jen skoro, protože jakkoliv byl v určitém ohledu přístup k populárnímu subžánru v tomto filmu svěží, z děje i postav se v klaustrofobickém prostředí lodi dalo podle mě vytěžit více. Takto Triangle trpěl i přes fajn napjatou atmosféru určitou nepříjemnou stagnací. Melissa George svou roli zvládla s přehledem, zbytek osazenstva byl slabší. 7/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Príbehy s časovou sľučkou sú také krehké ako Elijahove kosti z filmu 'Unbreakable'. Stačí totiž málo aby sa z nich stala totálna zlátanina. Tento film našťastie nie je ten prípad. Režisér/scenárista si dáva záležať. Samotný príbeh vypiplal do posledného detailu aby všetko dávalo zmysel a aj keď mu možno občas ujde nejaká nesúvislosť, tak to až taký prúser nie je. Réžia je taktiež svižná, film nestráca tempo do poslednej sekundy, občas sa podarí do scény zakomponovať aj dobrú hudbu a Melissa George svoju úlohu tiež zvládla s prehľadom. 80%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý mysteriózny thriller. Má veľmi dobrý príbeh o mladej žene, ktorá sa rozhodne vydať spolu so svojimi priateľmi na výlet jachtou, lenže počas plavby sú uprostred mora zasiahnutí nezvyčajnou búrkou, ktorá im aj jachtu zničí. Našťastie čoskoro ide okolo zaoceánska loď, na ktorú nastúpia, lenže je zdanlivo opustená a mladá žena si čoskoro uvedomuje, že sa stala súčasťou niečoho tajomného a urobí všetko preto, aby sa z toho dostala a vrátila späť k svojmu synovi. So spracovaním som nadmieru spokojný, už úvod je ideálne zvládnutý, ale samozrejme príchodom búrky a následného nájdenia lode sa to výrazne vylepší. Tvorcovia si zvolili výborný typ látky, ktorá sa už párkrát vo filme objavila, ale stále má čo ponúknuť a to sa splnilo aj tentoraz. Tento viacúrovňový dej je veľmi dobre zvládnutý a aj napriek čiastočnej predvídateľnosti, ktorá časom nutne musí prísť stále veľmi zaujímavý, vidno, že si na tom dali záležať a film v rámci svojich pravidiel funguje výborne. Poteší aj viacero skvelých momentov, ktoré sú ešte výraznejšie a našťastie nesklame ani celá záverečná fáza, ktorá odhalí dôvod toho všetkého a tak zanechá veľmi dobrý celkový dojem. Film funguje čiastočne aj po hororovej stránke, takže sa občas celkom darí navodiť slušnú atmosféru a pocit beznádeje, okrem toho poteší aj pár krvavých momentov, ale na tom film vôbec nestojí, prvoradý je po celý čas dej. S hereckým obsadením som dosť spokojný, výborná Melissa George v hlavnej úlohe a ideálne zloženie vedľajších postáv, takže tu mi vôbec nikto nevadil a to je v tomto type filmu dosť zriedkavé. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, slušná vizuálna stránka a hlavne celkové zvládnutie tejto na pomery žánru náročnejšej zápletky, takže tu nemám problém. Triangle je dostatočne zaujímavý mysteriózny film s veľmi dobrou zápletkou a jej spracovaním, takže fanúšikov žánru rozhodne neurazí. 78% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Dokonale chladný pravoúhlý trojúhelník s až nepředstavitelně nepříjemným rozuzlením. Myslíte si, že už víte jak snímek skončí a těšíte se s jakou chutí vypálíte, jak byl konec předvídatelný a jak jste na špek neskočili, jenže ejhle takhle jednoduché to rozhodně nebude. Napětí je dávkováno intravenózně s přesností na mililitry roztočené do jednoho bludného kruhu z něhož není cesty ven. Prakticky drsnější a bezvýchodnější verze podobně vymazleného a do sebe zapadajícího Butterfly efectu, akorát s tím rozdílem, že Triangle už nikdy nechci vidět znovu. ()

Reklama

Reklama