Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nostalgie jako hrom. Takový milý Indiana Jones pro mladší diváky. Taky jsem chtěli zažívat podobná dobrodružství jako ta parta kluků. Ale v našem okolí byla jen jedna stará a zpustá vila, ve které bydlela stará paní a ta se na zápraží zjevovala jako duch. Pořád se při reprízách dobře bavím. Zavzpomínat si na dětství není na škodu, zvlášť v dnešní bláznivé době. ()

bubun odpad!

všechny recenze uživatele

Další z nepochopitelných kultů, ke kterému odkazují dodnes některé filmy a seriály. Minulo mě to podobně jako jiný USA kult, Breakfast Club, a pokud je to možné, vytáčelo mě to ještě víc. Neustálé ječení skupiny mladých nesympatických kluků a dementní trojice záporáků + "roztomile" debilní ušaté monstrum, k tomu připitomělá zápletka a rádoby mysteriózní prostředí, na konci umělé dojetí. To je to, co dostanete. To mnou zmíněné ječení je tam opravdu pořád. Fakt pořád. ()

Reklama

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tak si taky přidám komentář, ač budu psát vše, co už tu padlo. Jednoznačně kult mého dětství, pouštěný snad milionkrát na jedné z prvních vhsek, co jsme měli doma..a ještě dnes u něj sedím přibitý v křesle. A hlášky z původního dabingu mi dodnes běží v uších (a pozor původní dabing obsahuje jména Cvalda (chunk), Tupoň (Sloth), Kecka apod. žádný jiný dabing nebrat! a titulky k verzím v originále taky za nic moc nestojí...) ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Když mě nebaví, jak se v Goonies všechno (až na prvotní rozhodnutí pustit se vstříc dobrodružství) děje jakoby náhodou. Každý další krok hlavních hrdinů je posouván tím, že někdo někam šlápne a něco se otevře či propadne. Takže pátrání po pokladu postupuje lineárně bez opravdového napětí. To se nedaří přivodit ani trojici (spíš trapně) komických figurek záporáků, kteří jsou zároveň (minimálně) dvojnásobní vrazi (WTF?), ale taky neskuteční diletanti, co si neumí poradit s bandou děcek... Jasně, v podstatě je to celý nadsazený jako v nějakým animáku, ale zároveň to postrádá ty prvky, který takovej animák činí zábavný (např. tu není žádná rivalita mezi chytrou figurkou jako Bugs Bunny a hloupou figurkou jako Kačer Duffy, protože všichni jsou tu pitomci; taky tu chybí fyzický gagy, se kterýma se výborně pracovalo třeba v Sám Doma). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne dobrej detskej dobrodruznej film. Indiana Jones to sice neni, ale i tak to je slusny dobrodruzstvi, tentokrat v jeskynich. Sice film nicim zvlast neprekvapi, opet tu jsou i zlocinci, aby deti otravovali a opet tu je dobrej konec. Jenze tenhle film je krome nejaky ty akce taky napinavej a hlavne hodne vtipnej. Sice deti nekdy strasne rvaly, az mi lezly na nervy, ale vetsinou delaly slusny vtipy a obcas i nejakou tu hlasku. Svizna dobrodruzna komedie, ktera dokaze zabavit po celou dobu a nenudi. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (58)

  • Na DVD komentáři Jeff Cohen tvrdí, že příběh o zvratcích shozených z balkonu v kině se nezakládá na žádném reálném příběhu. Zakládá se prý na žertu, který slyšel Steven Spielberg v době, kdy vyrůstal ve Phoenixu. (mi-ib)
  • Make-up Johna Matuszaka trval 5 hodin. Mrkací oko, které bylo mimo jeho obvyklého umístění, bylo ovládáno dálkově. Proto musel někdo odpočítávat mrkání, aby John mrkal synchronizovaně. Při natáčení na lodi bylo nutné, aby se John nenamočil. Bohužel se namočil, což o den zdrželo natáčení. (mi-ib)
  • Pirátská loď byla reálně vytvořena. Všechny záběry byly na ní natočeny. Po dokončení filmu byla nabídnuta, zda ji někdo nechce, ale nikdo si ji nevzal, a tak byla nakonec sešrotována. (mi-ib)

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama