Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dávno tomu jest co se jednalo o můj nejoblíbenější dětský film, který jsem z ojeté VHSky sjížděl snad týden co týden. Tehdy jsem ho považoval za bezchybný a po všech stránkách dokonalý. Dnes; s odstupem mnoha let; na něm již nejednu chybu přeci jen vidím. Ovšem ani jedna není toho druhu, aby mi i v dospělosti zabraňovala si ho náležitě užít. Vše totiž zastře ta správná osmdesátková atmosféra dětské výpravy za dobrodružstvím. A samozřejmě nezapomenutelný hudební motiv, který přibije i to věčné řvaní. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Zaslouženě kultovní dobrodružka a nejzářnější zástupce amblinovských 80's dobrodružek pro děti, které do civilních prostředí amerických předměstí či maloměst situovaly velkolepá fantaskní dobrodružství a byly koncipované jako horské dráhy plné různorodých emocí od napětí, přes děs a hrůzu až po rozvernou zábavu. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Spielberg-Columbus-Donner.Z toho môže vynsť len skvelá rodinná zábava pre všetkých.len škoda že ten film až tak zostarol takže v hodnotení je trošku nostalgie.edno z najmilovanejších diel režiséra Supermana a Smrtonosných zbraní z pera Chrisa Columbusa (režisér Sám Doma a prvých dvoch Potterov). Miestami je to možno až príliš ukričané, ale toto dobrodružstvo za pirátskym pokladom má množstvo iných kladov. Hromadu humoru, typickú osemdesiatkovú spielbergovskú atmosféru alebo zopár známych tvárí v predhviezdnom období. Všetko to krásne šlape a spoľahlivo vráti do čias, keď sme si mysleli, že nič nie je nemožné. Vo väčšine civilizovaných krajín sveta kultová záležitosť a nesmrteľná klasika trpí v našich končinách syndrómom strateného pokladu. Kto nevidel, je najvyšší čas si tento kúsok doplniť. A ak na konci filmu začujete zmienku o strašidelnej chobotnici, na ktorú chlapci počas svojej výpravy narazili, nebojte sa. Videli ste finálnu verziu filmu. Postavy tak iba reagujú na scénu, ktorá bola na poslednú chvíľu vystrihnutá a veta, ktorá na ňu odkazuje ostala omylom v konečnom zostrihu. Ani jedna z najslávnejších filmových chýb však neuberá tejto snímke na kvalite. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nostalgie jako hrom. Takový milý Indiana Jones pro mladší diváky. Taky jsem chtěli zažívat podobná dobrodružství jako ta parta kluků. Ale v našem okolí byla jen jedna stará a zpustá vila, ve které bydlela stará paní a ta se na zápraží zjevovala jako duch. Pořád se při reprízách dobře bavím. Zavzpomínat si na dětství není na škodu, zvlášť v dnešní bláznivé době. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Srdcovka mého ranného dětství na kterou nedám dopustit!!! Tenkrát jsme to měli nahrané na vhs a po těch letech kazeta dostala tak zabrat, že obraz i zvuk přeskakoval, proto sem rád, že se mi po těch letech co jsem to neviděl, dostala do ruky právě nahrávka na dvd (jen by to chtělo původní dabing). 100% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (58)

  • Cyndi Lauper spolunapsala píseň "Goonies 'R' Good Enough" a v klipu k této písni si zahrál cameo výkoný producent snímku Rošťáci Steven Spielberg. (mi-ib)
  • Pirátská loď byla reálně vytvořena. Všechny záběry byly na ní natočeny. Po dokončení filmu byla nabídnuta, zda ji někdo nechce, ale nikdo si ji nevzal, a tak byla nakonec sešrotována. (mi-ib)
  • Po posledním natáčecím dnu si Richard Donner nechal na památku lebku jednookého Willyho a maketu pirátské lodi. (Dlee)

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama