Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rachel Viscová pracuje jako novinářka pro jeden americký deník. Značnou část svého života zasvětila stejně jako Lady Diana boji proti nášlapným minám. Když se dozví, že se Diana chystá s přítelem Dodim Al Fayedem do Paříže, tak tam ihned se souhlasem šéfredaktorky odjíždí. Je noc z 30. na 31. srpna 1997 a Diana s Dodim opouští hotel s tím, že pojedou do Dodiho bytu. Rachel se záhy stane přímým svědkem tragické události, k níž dojde v podjezdu poblíž Seiny. Když se otřesená blíží ke zcela zdemolovanému vozu, kde na místě zemřeli Dodi Al Fayed a Henri Paul, policie ji vrací zpět. Několik lidí, které zastaví, hovoří o jakémsi bílém Fiatu Uno, který mohl nehodu způsobit. Rachel se odmítá smířit s oficiálním vysvětlením princezniny smrti a zahajuje vyšetřování na vlastní pěst. S pomocí bývalého partnera, důstojníka francouzské policie, pak přichází na to, že s touto nehodou je cosi v nepořádku... (TV Nova)

(více)

Recenze (9)

TERRORDROME odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto "úžasný" film ktorý určite zásadným spôsobom prispeje k vyriešeniu nejasností okolo tragickej smrti princeznej Diany. Jasné že žartujem, je to vypatlaná chobotovina kde najprv musíme sledovať milostné pletky novinárky a policajta a potom vojde Dianine auto do tunela z ktorého sa ozve BUM-BÁC-TÚÚÚ... a princezná je tuhá ako starý rohlík. Nasleduje vyšetrovanie v ktorom hrdinná novinárka rozvýja konšpiračné teórie za ktoré by sa nemusel hanbiť ani agent Mulder keď mu spadlo na hlavu mango. Jasné že za všetko môže Elvis Presley ktorého si najala Melmacká vláda a tak na šoféra blikol stroboskopom aby spôsobil haváriu. Lenže princezná ešte žije, takže atentát dokončí zástup najatých vraždiacich doktorov čo zložili bulokratovu prísahu a zabíjajú v mene chaosu. Mohli to byť aj muži v čiernom či Hedviga Malinová a určite sa tu nájde aj súvislosť s bermudským trojuholníkom, Stonehenge a ôsmou dimenziou plnou hovoriacich nanukov. Áno,táram sprostosti, presne ako tento film. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Když princezna Diana umřela, tak mi bylo 10 let, a tak může být docela překvapující, že jsem to tehdy velice intenzivně vnímal. V den princeznina pohřbu jsem si sám od sebe koupil noviny a mám doma nějaké časopisy vydané speciálně při příležitosti princeznina úmrtí, sledoval jsem i přímý přenos jejího pohřbu, a dost mě to tehdy zasáhlo. Ale na to, abych vnímal nějaké konspirační teorie, jsem tehdy byl opravdu mladý. O to více mě zaujal tento film, který se jednou takovou konspirační teorií zabývá, a něco je zde postaveno i na reálných základech (například že nefungovaly policejní kamery v tunelu, kde došlo k nehodě). A pokud by se to tehdy událo skutečně tak, jak je nám to nabídnuto v tomto filmu, tak by to všechno bylo asi ještě hodně zajímavé (minimálně královna Alžběta II. by měla jít od válu). Dodnes se vlastně neví, zda princezna Diana nebyla těhotná, a tvůrci filmu to krásně rozvedli, že třeba někomu tam nahoře mohlo vadit, že by měla dítě s Egypťanem (neboli muslimem), čím by se smíchala dvě náboženství a toto dítě by bylo sourozencem budoucího panovníka Anglie (prince Williama). To je jen jedna z teorií vyřčených v tomto filmu, proč někdo mohl chtít zabít princeznu, a film nabízí samozřejmě i mnoho jiných a zajímavých myšlenek a musím říci, že jak si hlavní hrdinka tohoto filmu začínala dávat své teorie dohromady, tak to bylo s každými dalšími zjištěnými fakty stále zajímavější. Pro milovníky konspiračních teorií je tenhle film povinnost, pro ostatní to může docela solidní televizní film, který stálo za to vidět. Hodnocení vidím někde mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale v tomto případě budu hodný a dám to lepší hodnocení, protože film opravdu dokázal zaujmout. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Fiktivní konspirační drama režiséra Johna Stricklanda hledá v pozadí tragické nehody zájmy nejmocnějších lidí planety. ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Otázky okolo smrti princeznej Diany mi istého času nedali spávať. Doteraz ma ešte nezasiahla viac iná smrť ktorejkoľvek celebrity, než smrť Diany. Pamätám si ten augustový deň akoby to bolo len nedávno. Jej pohreb som preplakal, nebolo nič emotívnejšie, než vidieť jej rakvu, ťahanú na koči v sprievode koní. Čo sa týka filmu, tak nemám čo vytknúť. Nedokážem sa prikloniť na žiadnu z množstva teórií, pretože každá má v sebe niečo zaujímavé. Myslím ale, že Dianina smrť naozaj nebola náhoda a to ma a tom všetko desí najviac. Kto pozná Dianin príbeh, jej ťažký život po boku Charlesa, tak vie, že takýto koniec princeznej bol naozaj šokujúci. Diana bola do slova a do písmena ,,princezná" ako má byť, bola milujúcou matkou, bojovníčkou proti AIDS a veľmi skromnou ženou nato, na akej bola pozícií. Film odporúčam, teórie v ňom sú zaujímavejšie než teórie o smrti Kennedyho a chytia za srdce. 90% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Přiznám se k jedné věci. Nemám tyto filmy rád. Stejně jako náš Kajínek (2010). Kruci smrt princezny Diany je 10 let neobjasněná, pak si někdo řekně, že by to mohlo být takto, napíše knihu a někdo si řekne, že by to mohl být fajn film. Tak se to natočí.... A hle! Najednou je tu 1000 lidí, kteří VÍ, jak to všechno bylo a začne fanatická stíhací jízda po "vinících", bude tuno petic, sociální sítě zaplní hromada výzev typu: "Připojte se k nám, ať najdeme ty skutečné vrahy!" Jo, možná to tak bylo! Ale buďto mám důkaz a jdu k soudu a nebo nemám a držím hubu! Tyto filmy by se měli zakázat! ** za herecké výkony. J. Morrison je šikovná, ale můj názor na tyto filmy to fakt nemění.... A to jsem to na 100% nevnímal, jen jsem to měl jako kulisu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Noela Bothama. (Terva)

Reklama

Reklama