Reklama

Reklama

Československo ve zvláštních službách

(seriál)

Obsahy(1)

Špionáž je údajně druhým nejstarším řemeslem na světě. Obě profese vyžadují mimořádné způsobilosti - především silné nervy a žaludek, obě po tisíciletí výrazně ovlivňují osudy jednotlivců i největších státních celků. Deset let trvající práce na dokumentárním cyklu o roli tajných služeb v české historii byla v mnohém podobná práci samotných špionů nebo rozvědčíků: analýza nesmírného množství písemného i obrazového materiálu, syntéza zdánlivě nesouvisejících detailů a především schopnost "rozvázat jazyk" těm, kteří byli u toho.

Jednotlivé díly:  1.-Hrdinní rozvědčíci a zrádní špioni
2.-Jak jsme bourali monarchii
3.-Sovětské namlouvání
4.-Případ Tuchačevskij
5.-Špion, který věděl všechno?
6.-Špion, který vyhrál válku?
7.-Špion, nebo diplomat?
8.-Vyslanci strachu
9.-Agenti chodci
10.-Slušný člověk
11.-Vzestup a pád Rudolfa Baráka
12.-Nezvaní hosté
13.-Srdce do Monterey
14.-Pod cizím jménem
15.-Špinavé triky - zpověď Ladislava Bittmana
16.-Přátelé poradci
17.-Jak se z našeho Daši stal plukovník KGB
18.-Konec věčných časů
19.-Terorismus socialistickým státem posvěcený (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

kyselina 

všechny recenze uživatele

Letem světem skrz historii československé zpravodajské služby. Za pozornost stojí budování organizace generálem Františkem Moravce a celý příběh kolem "jeho" agenta Paula Thümmela, československý odboj a tragédie "Tří králů", všechny díly o sovětských poradcích a pozoruhodný život Ladislava Bittmana. Informační hodnota je z mého pohledu velmi vysoká. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý dokument z historie Československa, snažící se opakovaně otevírat rigidně omílaná témata a nabízet také jiná vysvětlení, než všeobecně známá či chápaná. Občas se dokument nevyhne až fatální chybě či dogmatickému vysvětlení události, což občas zaskřípe, nicméně ta míra dezinformací není až tak veliká, takže se určitě něco nového lze dozvědět. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Všichni mi lhali, všichni mi lhali, blázna si ze mne dělali. Přede mnou citem se rozplývali, za zády se mi vysmáli. A nejvíc zpravodajské služby.. ()

Reklama

Reklama