Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva bratři, Ben a Clint, se připojí k honákům dobytka na cestě z Texasu do Montany. Cestou zachrání dívku Nellu před indiány a ona se rozhodne jet s nimi. Ben a Nella se do sebe zamilují, ale Ben o ni příliš neusiluje a Nella se brzy setká s předákem honáků. Dokáže se mezi těmi dvěma správně rozhodnout? A podaří se dostat stádo včas do Montany? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Han22 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný western. Na jedné straně jsou tu úchvatné scény, možná nejmonumentálnější ze starých westernů. Zahnání banditů, obrovské stáda dobytka či finální scéna indiáni vs. splašený dobytek. Navíc začátek z ledové pustiny je na western netypický a měl atmosféru. Na druhou stranu se to chvílemi neskutečně vleče, celá milostná linie je otravná - ona ho napřed miluje, pak si začne s někým jiným a shazuje ho, rýpe a vysmívá se a nakonec s ním stejně skončí. Otravný bratr mi lezl na nervy. A Clark Gable sice hraje perfektně, ale je starý a jeho uhlazená tvář s knírkem a ulízanými vlasy se na kovboje prostě nehodí. Ale i tak jsem si na konci řekl - mělo to něco do sebe. Slabší 4*. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Starej nostalgickej honáckej western, kde uvidíte tisícihlavé stádo krav bez pomoci nějaké digitální animace. Všechno prostě pravé krávy. Děvče Nella by si písničku o broskvičkách teď mohla zazpívat tak maximálně v červenejch lucernách. Dialogy odpovídající době natáčení nás už jen rozesmějí. Nejtvrdší nadávky - ty starej kojote, ty skunku. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $12,000,000Tržby Celosvetovo $-║ podarený western, taká fajn oddychovečka, ktorá pobaví, príde na pár dobrých prestreliek, nejaký ten dramat, či dobré frky, výborná súhra v podaní Clark Gable a Jane Russell, dobre to miestami okoreňujú /80%/ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Clark Gable zde vypadá ještě starší, než kolik mu ve skutečnosti bylo, ale nic mu to neubírá na tom, jak dokázal zahrát i celkem klasickou postavu mužného kovboje, který dokáže okouzlit ženu a možná kvůli ní i trochu změknou. Honácké westerny celkově nejsou špatné, což je asi dáno tou cestou, kdy se může stát cokoli. Tady se zase tolik překvapivého neděje. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Naivní vyobrazení divokého západu. Učísnutej a hladce oholenej Clark Gable si tam jezdí, občas odstřelí pár rudochů, kteří nic nedělaj a jdou si pro to. Pak tam žoviálně balí babu a když se setmí tak se přenocování v drsné divočině nemusí bát. To oni tam totiž bejvaj prázdný sruby normálně. Pak tam jen tak mimochodem přižene až z Texasu největší stádo dobytka. Navíc ta romance je tak průhledná, že každýmu muselo dojít, jak to skončí. Na druhou stranu ale neříkám, že to byla nuda. Slovní přestřelky mezi Gablem a Jane Russellovou jsou vtipný. Např. ona na něj vyplázne jazyk, načež on řekne: "Vyplázněte ho ještě víc a já vám ho uříznu :)" A i celkově je ten Clark Gable cool, i když špinaví kovbojové ze spaghetti westernů by ho zabili, znásilnili a snědli ne nutně v tomto pořadí. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Clark Gable před natáčením držel dietu. Shodil tak 11 kg. (Mol)
  • Průměrná délka záběru činí 11 vteřin. (Mol)
  • Robert Ryan musel kvůli zánětu jater opustit na dva týdny natáčení. (Mol)

Reklama

Reklama