Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva bratři, Ben a Clint, se připojí k honákům dobytka na cestě z Texasu do Montany. Cestou zachrání dívku Nellu před indiány a ona se rozhodne jet s nimi. Ben a Nella se do sebe zamilují, ale Ben o ni příliš neusiluje a Nella se brzy setká s předákem honáků. Dokáže se mezi těmi dvěma správně rozhodnout? A podaří se dostat stádo včas do Montany? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Saxos 

všechny recenze uživatele

Starej nostalgickej honáckej western, kde uvidíte tisícihlavé stádo krav bez pomoci nějaké digitální animace. Všechno prostě pravé krávy. Děvče Nella by si písničku o broskvičkách teď mohla zazpívat tak maximálně v červenejch lucernách. Dialogy odpovídající době natáčení nás už jen rozesmějí. Nejtvrdší nadávky - ty starej kojote, ty skunku. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Klasický syžet: jedna žena mezi dvěma muži, jen jakoby náhodou ve westernovém hávu. Zatleskat můžeme scénáři, který není ani objevný, ani umělecký, ale zato je chytrý, dobře napsaný (svým pojetím spíše spadající do 30, 40 let), a jen tak - jakoby mimochodem - zábavný. Což není vždy znakem kvality, ale v tomto případě na tom nesejde. V rámci žánru (za western ho nepovažuji) za 4. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný western. Na jedné straně jsou tu úchvatné scény, možná nejmonumentálnější ze starých westernů. Zahnání banditů, obrovské stáda dobytka či finální scéna indiáni vs. splašený dobytek. Navíc začátek z ledové pustiny je na western netypický a měl atmosféru. Na druhou stranu se to chvílemi neskutečně vleče, celá milostná linie je otravná - ona ho napřed miluje, pak si začne s někým jiným a shazuje ho, rýpe a vysmívá se a nakonec s ním stejně skončí. Otravný bratr mi lezl na nervy. A Clark Gable sice hraje perfektně, ale je starý a jeho uhlazená tvář s knírkem a ulízanými vlasy se na kovboje prostě nehodí. Ale i tak jsem si na konci řekl - mělo to něco do sebe. Slabší 4*. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jane Russell nabízející své broskve Clarku Gablemu ve filmu pro fetišisty fixované na vysoké boty. Je to dlouhé a hudba je někdy zcela mimo mísu, například když nabízí sladce romantickou melodii v dost drastické scéně. Naivní film, ale má kouzlo. Díky hvězdným hercům a roztomilému špičkování mezi hlavní dvojicí. /11. 1. 14./ ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch starých nudných westernů, kde se nic moc neděje a občas se sem tam postřílí nějací extra záporáčtí indiáni, aby se neřeklo. Clark Gable má sice dobré hlášky, ale nějak do westernu nepasuje. Je to moc velký manekýn na to, aby mu divák uvěřil, že spí v divočině s krávami. Splašené stádo krav je puštěno nevím proč snad dvojnásobnou rychlostí a působí to jako trapná groteska. O nějakém napětí či schopných akčních scénach škoda mluvit. Prostě nejsou. Ve své době to byla nepochybně zajímavá podívaná, ale proč se na to dívat dnes? Netuším. Snad pro zasmátí, jak se to dřív točilo. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Průměrná délka záběru činí 11 vteřin. (Mol)
  • Clark Gable před natáčením držel dietu. Shodil tak 11 kg. (Mol)
  • Clark Gable v jedné scéně stál na bedně, aby vypadal vyšší než Robert Ryan. (Mol)

Reklama

Reklama