Reklama

Reklama

Krvavá zásilka

(amatérský film)
  • Slovensko Krvavá zásielka (festivalový název) (více)
Krátkometrážní / Komedie / Krimi / Akční
Česko, 2008, 25 min

Obsahy(1)

Krvavá zásilka je biják, který kloubí nespočet filmových žánrů, jako např. western, gangsterky, noir, komedie, akční, horror, B-Movie, muzikál a „starou školu“, ale i popcornovou zábavu, a přímo se odvolává na tvorbu Martina Scorseseho, Quentina Tarantina, Roberta Rodrigueze, Sergia Leoneho a dalších, aby dal nakonec vzniknout zcela novému vražednému stylu, který sami tvůrci pojmenovali „kill style“. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

POMO 

všechny recenze uživatele

Obsahovo blbina s nefunkčnou pointou. Ale srší z nej toľká zamilovanosť tvorcov do grindhousu, kameramanskej práce Roberta Rodrigueza a hlavne záujem vypiplať každý, hoci len niekoľko sekundový efektný záber, že vás ako nadšenecká amatérska pocta Tarantinovi a Rodriguezovi nemôže nechať chladnými. Pochvalu si tiež zaslúžia dobre vybraný rozprávač, a vizáž a "zhovadilo komické" hlasy hlavných postáv. Jan Votýpka je šialenec v tom najlepšom zmysle slova. Moje tri hviezdičky sú kompromisom medzi dvojhviezdičkovým obsahom a štvorhviezdičkvým konceptom. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dějově zmatený, ale pekelně zábavný grindhouse s řadou odkazů, navíc technicky na výši. Skláním se před výkonem dětského neherce v ústřední trojroli a funkčním humorem, svoje dělá i Slyův dabér Pavel Rímský coby vypravěč. Na scénu zpomaleného vytahování nože podbarveného Sugar Baby Love nikdy nezapomenu. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Technicky skvěle zvládnutý film (různý filtry, gore efekty, výborně vybraná hudba)... jenže nemůžu přejít fakt, že spoustu těch filmových hrátek ve skutečnosti až moc zakrývají absenci nějakého opravdového herectví, opravdových dialogů... a opravdového příběhu. Přesto je to sympatický film a místy i docela působivý, takže bych se rozhodně rád na něco dalšího od režiséra Votýpky podíval. (6/10) ()

Toyotomi 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý, obzvlášť když si vzpomenu na způsob natáčení....super hoši! Hele, taky se to musí odvolávat na školu Johna Woo, on je otec takovýchle filmů, he? ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Technicky pozoruhodná, zaujímavá hra s formou, chalani, ale ten váš "príbeh" ten som fakt nepobral a bizarného "pololiliputa" v hlavnej trojroli už vôbec. ()

pstros 

všechny recenze uživatele

Velmi jsem se pobavil. Paradni krvavy brutal s mnoha odkazy na filmove prukopniky "zanru". Kamerova a hlavne strihacska prace je v porovnani s drtivou vetsinou jinych amaterskych filmu neskutecne na vysi. Vse podtrhuje tak trochu tarantinovsky vyber hudby. Jan Votypka v trojroli rulez!! :) Jedinou - zato ale poradnou - kaňku tvori tezko srozumitelne dialogy. Jeste, ze to zachranuje vtipne napsany a Slyovym daberem vyborne namluveny monolog vypravece. Na 3.rocniku Jahodoveho Jamu obsadil film 3.misto v kategorii souteznich amaterskych filmu :)). Mno a na zaver uz mi zbyva pouze dodat, ze se opravdu tesim na dalsi dilo tohohle zabijackeho bratrskeho dua. ()

CrazyLom 

všechny recenze uživatele

Tento amatérský sníměk se mi líbil, ale špatná zvuková kvalita, nic moc příběh a ne až tak sympatický hlavní herec (já vím, je to malej kluk, ale stejně mě to trochu sralo) se dostává do kontrastu s geniální kamerou a zpracováním. 3* mi přijdou férové... ()

TETŘEF 

všechny recenze uživatele

Bizarní výtvor. Tarantinománie z toho odkapává každým záběrem, což ale nijak nemění fakt, že mě to míjí obloukem. Děti do hlavních rolí asi spíše ne... (kamera a střih a zvuk jsou ovšem výborné) ()

Raz2 

všechny recenze uživatele

Opravdu překvapivý snímek. Z toho mála, co jsem měl možnost z českého amatérského videa shlédnout, tohle dílko ční jako prdel ze křoví. Na poměry amatérského filmu opravdu úžasná kamera a střih, autoři si dali i pěknou práci s efekty. Hlas Pavla Rímského tomu dodal tu správnou atmosféru. Jediné co mě hodně mrzelo byly nesrozumitelné dialogy, proto nemůžu dát plný počet. Každopádně bratři Votýpkovi si za tenhle snímek vysloužili můj respekt. ()

Reklama

Reklama