Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thriller The Ghost Writer z pera mistra historických románů Roberta Harrise přináší napínavý příběh spisovatele, který je najat na sepsání pamětí bývalého britského premiéra. Děj začíná nabírat nebezpečné obrátky krátce poté, co na opuštěnou zimní pláž známého amerického letoviska vyplaví moře mrtvolu jeho předchůdce na tomto literárním projektu. Netrvá dlouho a "duch" si uvědomí, že přijetím atraktivní práce učinil strašlivou chybu: ukazuje se, že expremiér je muž, v jehož minulosti se skrývají tajemství, která mají sílu zabíjet. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
BrunoAnthony

BrunoAnthony (hodnocení, recenze)

konečně zas jednou inteligentní thriller, kde neběhají od začátku magoři s napřaženýma pistolkama

gab0

gab0 (hodnocení, recenze)

Ako by povedal pan farar z vedlajsej dediny ,,za vsetkym hladaj zenu".

m.a.t.o.

m.a.t.o. (hodnocení, recenze)

Tieto politicke thrillery prilis rad nemam, ale treba uznat, ze Ghost Writer bol rozhodne fajn. Zaujimavy scenar reziser rozprava bez zbytocneho komplikovania a zamotavania, vyborna ponura, uprsana atmosfera, dobri herci...snad jedine co mozem vytknut je to, ze McGrerog si vsetky podstatne informacie nasiel na nete. :D To ma trochu zarazilo, ale inak sa jedna rozhodne o film, ktory sa oplati pozriet.

goodnic

goodnic (hodnocení, recenze)

Film se mi hodně líbil, ale pořád mám pocit, že mi něco uniká :D

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Mám rád konce co mě překvapí, mám rád konce kdy nevyhraje klaďas.

A i přes to film dokáže říct pozitivní myšlenku "To, že se nedozvíte že s váma vláda vyjebává, neznamená, že tomu tak není" :)

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

MartinezZ: pokud si to takhle nějak odůvodníš, tak ok. Ale ohledně dehtaka nepřeháním.

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Dadel: Zase nepřeháněj, ten film skutečně za moc nestál - paranoia a konspirace se sice poměrně dobře rozvíjela, ale ten imbecilní konec bylo evidetnění, že to bylo nutné už nějak uzavřít a nevědělo se jak. A tak Ewan vyzněl jak ultra-blb, čímžto konec skutečně celý film i zápletku zabil a zůstala jen pachuť resum´: O hovně.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

pro blbce je o hovně každý film, na který jeho mozek nestačí

Uživatel dehtak smazal svůj příspěvek.

Lihosaurus

Lihosaurus (hodnocení, recenze)

Pro mě naprosto dechberoucí zážitek, kdy mě všudypřítomná a neustále se rozrůstající paranoia pohltila natolik, že jsem na konci filmu jen seděl a čuměl, jak holá řiť z křoví...

ZOUi

ZOUi (hodnocení, recenze)

SPOILER>>>> musim sa pridat do diskusie lebo vidim ze tu nikto nerozobera tie kulisy, ktore su akoby vyrobene z kartonu.... - mna to tam velmi rusilo, to umele postredie, a nedokazala som sa dostat do deja. inak relatívne dobrý film, az na ten koniec s nahodne (?) prechadzajucim autom a naslednym ewanom poletujucim v ovzdusi :::)

g4nj4lf

g4nj4lf (hodnocení, recenze)

velmi som tomuto filmu neprišiel na chuť, dosť som sa nudil prvú hodinu, ale koniec bol celkom zaujímavý

zlabus

zlabus (hodnocení, recenze)

lupuscanis: Nejsem si jist, jestli jsem tě plně pochopil, můžeš to zkusit nějak rozvést?

zdeno.steak

zdeno.steak (hodnocení, recenze)

Tak tohle se opravdu povedlo! Výborný scénář, námět a vynikající Ewan McGregor dělají z tohoto filmu absolutní bombu! Při poslední půlhodince jsem zapomínal dýchat:)

Hyena_15

Hyena_15 (hodnocení, recenze)

ziadna konspiracia ziaden zaklad ziadny effect ziadne napatie ziadne nepokoje.. 80 minut plnej ničoty 50%

cinefob

cinefob (hodnocení, recenze)

daFrog: Přečti si příspěvek, který je hned pod tím tvým, a možná pochopíš, že tím blbým jsi tady ty, ne Polanski.

daFrog

daFrog (hodnocení, recenze)

Po dlouhé době opět jeden dobrý konspirační film, se skvělými hereckými výkony a typicky precizní polanského režií. Ovšem úplnýkonec filmu, WTF? Pokud by chtěl McGregor umřít, mohl se nechat odstřelit už v půlce filmu, tak proč by v závěru dělal něco tak blbého a očividně sebevražedného (ovšem filmově efektního), jako že by čekal až se zpráva dostane k Ruth, aby jí mohl pokynout skleničkou??? Za tuhle devalvaci jinak skvělého a smysluplného filmu bohužel jen 3*.

lupuscanis

lupuscanis (hodnocení, recenze)

Tak tomuhle říkám pangalaktický mega-háček na recenzenty, kteří návnadu spolkli i s navijákem. Film, který nikdo(sic!) ze zdejších komentátorů nepochopil. S výjimkou uživatele niethustra, který Vám velmi jemně naznačuje, že byste se měli na ten film radši podívat ještě jednou, a pak smazat žvásty o slabém scénáři... Má to stejnou výpovědní hodnotu, asi jako kdybyste (si) říkali, že ten zahradník měl raději mést něco smysluplnějšího, než neustále poletující listí. Bingo. Ted ještě nebýt úplně slepý a hloupý, a pouvažovat o tom, co nám to vlastně Mistr naservíroval :) Politický thriller? Houby s voctem. ___ Geniální filmová_m y s t i f i k a c e.

Krouťák

Krouťák (hodnocení, recenze)

CharlesL: SPOILER! Byla u něj sice nastrčená, aby s nim manipulovala, ale to neznamená, že byl nevinnej - on rozhodoval, on měl tu moc. Jak a proč se rozhodl udělat tu a tu věc nikoho nezajímá. On to prosadil, on je zodpovědný.

CharlesL

CharlesL (hodnocení, recenze)

SPOILER: CIA jí nasadila, aby premiéra ovlivňovala. Premiér byl tedy nevinný.

st.ranger

st.ranger (hodnocení, recenze)

SPOILER Mohl by mi někdo slušně vysvětlit, proč to všechno? Rita teda dělala přes Emmetta u CIA aby sledovala Adama?

PAVLIS

PAVLIS (hodnocení, recenze)

to MartinezZ: Naprostej souhlas. Je na zabití a velká škoda, že něco s tak skvělou technickou stránkou může mít tak, mírně řečeno, béčkovej scénář.

woody

woody (hodnocení, recenze)

A nebo si z nás Polanski udělal dobrý den, jak to má v oblibě už 50 let ...

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

StarsFan: No tak to je tedy podle mě nesporně lepší konec. Polanskimu to domácí vězení asi vlezlo na mozek.

StarsFan

StarsFan (hodnocení, recenze)

SPOILER Co jsem četla na internetu, knížka v tomhle ohledu byla jiná, Ewanova postava se po odhalení aféry stáhla do ústraní a začala vše sepisovat. Knihu pak měla dostat novinářova bývalá přítelkyně (je zmiňovaná i ve filmu), která ji měla vydat, kdyby se mu něco stalo. Takže daná kniha (a předloha filmu) v závěru v podstatě působí jako autentická zpověď jednoho novináře, u kterého nikdo neví, co se mu stalo, ale kvůli dodatku, že ji čtou jen, pokud je po smrti, se dá tučit, že ho dostali. Když nic jiného, je to chytřejší konec než hra s poslaným papírkem.

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

 <SPOILER> Ono vůbec chování všech bylo trochu zvláštní, ale ten konec a způsob zjištění pravdy, jak vystřižený z laciného béčka (facepalm) a poté to, že se jí, JÍ!!!, u který se provalí, že dělá pro CIA!!!, přizná, že to ví, to už byl double facepalm. To už mi přišlo, že scénárista absolutně tápal a netušil, jak to ukončit. </spoiler> 

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

phoebe: přesně tak, to mi ještě došlo, že chtěl, aby věděla, že ví, ale nedošlo mi, proč chtěl, aby věděla, že ví, a že je tedy nepohodlný svědek

Hellboy

Hellboy (hodnocení, recenze)

phoebe.h2: Jenže to právě nedává smysl a na to Dadel upozorňuje. Proč by jí to dal najevo? Aby byl při nejbližší příležitosti odstraněn? Nebyl v pozici, aby mohl někoho vydírat.

phoebe.h2

phoebe.h2 (hodnocení, recenze)

Dadel:SPOILER:Pochopila, poslal jí to, aby věděla, že on ví, že za tím vším je ona.De fakto Lang nebyl ten špatnej, ale jeho žena, pač ta byla v CIA a znala se s tím Emmetem a stojí za smrtí toho Mike Macněco, no prostě toho prvního spisovatele :-)

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

kingkorn: jestli myslíš zdejší galerii, tak máš něco se zrakem, brachu :)

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Pochopil někdo, proč what´shisname posílal úplně na konci Ruth ten vzkaz na papírku?

Silvacek

Silvacek (hodnocení, recenze)

Úžasný film s velmi zajímavou a neotřelou zápletkou! Polanski zvolil výbornou hudbu. Nemám filmu co vytknout...

maniche

maniche (hodnocení, recenze)

no jo, když se trochu zamyslím a uvědomím si, o čem ten film je, tak to zas tak špatný není, ale nejradši bych to nepřekládal

woody

woody (hodnocení, recenze)

hudy78: je to ochrana před blbci, kteri si hodnoceni vycucaji z prstu. Napis pomovi at ti to dovoli ohodnotit.

 (hodnocení, recenze)

poľská premiéra je za nami.... akosi nemôžem vložiť hodnotenie, kurva..... kto z "rady múdrych čsfd" konečne sprístupní túto možnosť?.....

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Polanski loví hvězdy

Polanski loví hvězdy

27.09.2010

Je zase na svobodě a chystá nový film. Proč ne? Muž ve stínu je pro mnohé jedním z filmů roku a důkazem, že Roman Polanski je pořád prvotřídní režisér. Drama God Of Carnage je adaptací divadelní hry,… (více)

Do vězení, z vězení

Do vězení, z vězení

01.10.2009

Tento týden se roztrhl pytel se zprávami kolem vězení a vězňů – těch filmových i těch skutečných. Jak už určitě víte, ve Švýcarsku byl za své 30 let staré hříchy zatčen Roman Polanski a bude to mít… (více)

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama