Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu

  • USA The Haunting in Connecticut (více)
Trailer

Poté, co je rodina nucena se přestěhovat do nového bytu kvůli zdraví svého syna, začnou se v jejich novém domě dít zvláštní a nadpřirozené věci. Jak se později ukáže, nový dům stojí na místě, kde kdysi bývala márnice... (oficiální text distributora)

Recenze (305)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Náhodou vůbec ne tak špatné jak jsem očekával a v porovnání s nedávnou až ostentativně blbou krávovinou Unborn výrazně milé překvapení. Příběh je samozřejmě jedno velké klišé, ale tak nějak mě to stejně celkem bavilo i postoprvé. Dramatická linka s nemocným chlapcem snímku docela prospívá, není to s ní pak tak vyloženě tuctové, jako v ostatních duchařinách. Na druhou se film bere strašně moc vážně, což mu v některých pasážích spíše škodí, trocha béčkového nadhledu by neuškodila (na což však tvůrci - vzhledem k tomu, že hlavní hrdina umírá na rakovinu - neměli koule). Průměrné, sledovatelné. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $55,389,516Tržby Celosvetovo $77,470,276Tržby za predaj DVD v USA $19,907,614 //počet predaných kusov 1,011,734║ Prvá polovica filmu by sa ako tak dala zniesť, pozor zniesť!(bez väčšej ujmy) ale tá druhá to je maximálna vrcholová hlúposť, ktorá zabije aj to minimum čo bolo dejom vybudované. Film po celý čas stavia svoje zázemie na nechutnostiach a duchoch/strašiakoch a to až prílišne veľkej neúnosnej dávke, takže na každom kroku nejaký bubák, všetko bez dávky príslušného napätia, týmto sa časom uzavrie aj akákoľvek cesta k divákovy aby mohol príbeh niečím k nemu prehovoriť, rovnako tak pôsobia pasívne aj postavy, ku ktorým si bez šance nenájdeme cestu a týmto pádom akékoľvek ich konanie sa stáva vrcholom primitivizmu(na x-krát čo ich bubák nejakým spôsobom vystraší, ostávajú postavy stále v dome), čo vedie až k nechcenej sebeparódii, otravnosť snímku ku konci naberie vrcholovú neznesiteľnosť. __samoúčelný výplach__ /0%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Poviem to takto. Som v ideálnom stave komunikovať s duchmi.“ Mám slabosť pre ghost house a skvelú Virginiu Madsen (CANDYMAN, ČARODEJNÍK, BOKOVKA). Preto bolo pre mňa až hrôzostrašné zistenie, že HRÔZA V CONNECTICUTE je hrôzostrašne zlá. Po hereckej stránke to nie je úplná katastrofa (najlepší sú Madsen a Koteas, obaja ale majú menší priestor, hrdinom je chlapec s rakovinou). Takisto atmosféra zo začiatku ujde, lenže po polhodine som si uvedomil, že to všetko som už nielenže videl. No a čo. Ale videl som to už OVEĽA lepšie (v Balagueróovej TEMNOTE napríklad). Toto je smršť najhlúpejších klišé na tému „Ako najtriviálnejšie vystrašiť diváka“ (napr. nečakane zhúkne hudba alebo na hrdinu niečo prudko zaútočí a o dve sekundy zistíme, že sa mu to len snívalo). Toto bolo na môj vkus skutočne jedno nechutné obrovské klišé. Ku koncu (zbytočne dlhej) snímky ma to otravovalo tak, že som nemal najmenší záujem dozvedieť sa, ako to dopadne. Plus k téme „inšpirované skutočnými udalosťami“ len toľkoto – ešte verím, že pacient s rakovinou sa vylieči, ale pokiaľ mi chce niekto tárať o tom, že film o duchoch je „skutočný záznam“, mal by navštíviť psychológa. Som prvý, kto dvihne ruku pri otázke „Myslíte si, že existuje Nessie?“, ale nikdy sa nebudem oháňať pochybnými svedectvami pochybných ľudí, ktorí sú alebo duševne chorí alebo posadnutí peniazmi a mávajú okolo seba rozmazanými fotkami, navzájom si odporujúcimi skrz naskrz vymyslenými svedectvami a záznamami domácich kamier, na ktorých nie je nič vidieť. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Jelikož hlavní hrdina, náctiletý hošík, má rakovinu, přestěhuje se jeho rodina do postaršího domu, ze kterého je to blíž do nemocnice. Ukáže se, že dům byl kdysi márnicí a že hošíka a posléze i jeho blízké pronásledují duše těch, co tu zemřeli. Bla bla, tak za originalitu Haunting in Connecticut bodíky určitě nedostane. Nedostane je ani za herce, hlavní hošík je nesympatický až do bolí a jediná hezká mladá holka neukáže, i přes dlouhou sprchovou scénu, ani bradavku. Čím však tenhle horror boduje, je slušně odvedené řemeslo, ve kterém vše šlape jak má, lekačky jsou správně načasované, závěr dobře graduje a nápad s očními víčky je správně creepy. Celkově mi z toho vylejzá velmi slušný průměr, který zbytečně hyzdí třeba naprosto zbytečná postava kněze. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Docela překvapení tahle duchařina pro mne ... V tomto subžánru moc nejedu a jde docela mimo mne, ale jednou za čas nějaký skouknu. Musímuznat, že jak ty kvalitnější, tak ty méně kvalitní jsou náměty a zápletkami dostvyčerpané a je to obsahem skoro stále dokola. Ani tento snímek se od bratříčků příliš neliší. Zpracování je ale docela dobré, pořád se zde něco děje, lekaček je spousta, často jsou jinde, než jsem čekal. Výtvarná stránka je suprová, ta tomu filmu fakt dodává šmrnc ... :-)) Některé části filmu jsou ...až trapné", některé fakt super... SPOILER: "Třeba obsah zdí a kdyžsi představím, co mám všude ve stěnách baráku je fakt nářez, brrrrr!!!!" Finále vrcholí výrazně dramaticky. Po shlédnutí jsem si i já, "freak possessed by exploitation", mohl říci: "Zase jeden kvalitní horor za mnou ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

A pak že duchařinám odzvonilo! Atmosféra "Hrůzy v Connecticutu" byla hustá jak bramboračka, chvílema mě skutečně mrazila, a několikrát mě nadzvedla z pohovky. Lekací scény tu vůbec fungují skvěle. Kamera se přiblíží k nějakému předmětu, vy zpozorníte, a očima zaostříte na to jedno místo... jenže lekačka přijde z druhé strany. I obsazení bylo sympatické. I když postava pastora v podání Eliase Kotease mi připadala jaksi navíc. Nechápu, proč ty nejzajímavější horory stáhnou naši distributoři z kin krátce před jejich premiérou, nebo je neuvedou vůbec. Doplatil na to jak Orphan, Pandorum, tak tahle skvělá duchařina. Hanba jim! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Film se sice hned na začátku snaží upoutat hláškou, že to je podle skutečný události, ale záhy je celkem jasný, že to je celý přikrášlený a přehnaný až hanba. Jinak příběh se vyvíjí tak nějak typicky pro tyhle horory s mysteriózníma barákama, ale je zpracovanej značně nudícím způsobem a nemá moc co novýho přidat a ani se o to vlastně nesnaží, posléze je ještě vyvinut pokus to zachránit jakýms takýms napínavějším finále, ale to taky za moc nestojí a celá pointa je za prvé dementní a za druhý příšerně ohraná, takže tvůrci můžou být vůbec rádi, že sem to dokoukal, protože to je fakt slaboučký a nudící ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

*** a půl. Snímek přichází s osvědčenou hororovou klasikou v podobě "Inspired by a true story" starého domu s děsivou minulostí, jejichž hrůzy a tajemství musí hlavní hrdina postupně začít odhalovat. Námět příběhu je zajímavý a je nápaditě a působivě zpracován. Herci, včetně hlavního představitele, sympatického Kyla Gallnera, své postavy ztvárnili přesvědčivě. Spousta scén je opravdu povedených, např. vytírání podlahy nebo promáčklá zeď. Také se dočkáme spousty lekaček, které jsou však vyváženy rozrůstajícím se příběhem a stupňujícím se dějem. Působivá pro mě byla závěrečná, ohnivá, scéna. Pár momentů mi přišlo lehce přehnaných, ale to je jen malá trhlina, v mém více než kladném celkovém dojmu. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Konzumní morbidita pro jednadvacáté století aneb Silent Hill v Amityville... Filmy, kterým máte uvěřit, protože se to stalo nebo protože by se to třeba mohlo stát, mohou být vyprávěny různě. Peter Cornwell vsází ve svém The Haunting in Connecticut na obrazotvornou stránku věci, na působivou moderní kameru, na maximální možné tempo příběhu a co možná nějvětší počet pohledů do tváře zla. Pro mě však víceméně bezostyšně a zbytečně tlačí "na pilu", jako by se sám bál trochu tajemnějšího minimalismu, bez zbytečného předehrávání a vnucování dílčích (vý)jevů. Já sám bych klidně vsadil na dokumentárnější syrovost, něco ve stylu úvodních a závěrečných fototitulků, kde by příběh nejen otevřeně vyprávěl, ale taky dokázal klást znepokojivé otázky. Bezchybně funguje atmosfericky přená hudba Roberta J. Krale, snad akorát škoda té absence čistě nehudebních, na zvuku/ruchu postavených pasážích. Takže celkově? Jedna nepěkná historie, jedna velmi pěkná Amanda Crew, jeden překombinovaný závěr a jeden napůl zplacený úvěr (pro atmosféru). Duchařina, která říká víc, než by musela, přesto ji však v rámci žánru řadím k malým překvapením. [final rate: 65%] ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Ano, tohle jsme už párkrát viděli... Přesto je tenhle výtvor něčím odlišný - čím ? Má ATMOSFÉRU, což se bohužel nedá říct o valné většině filmů zpracovaných na tenhle námět. Dále tu máme velice sympatické obsazení a solidní hudbu - tohle prostě není průměr 75%. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Znatelně byla rozehrána má pocitová membrána strachu, až natolik jsem byla zasažena, což o něčem vypovídá. Duše ze záhrobí, ne vždy dokážou navodit tuto mrazivou atmosféru snoubící se chvílemi až s dusivou bezvýchodností, kdy rakovinou prolezlý Matt, racheticky vyhlížející teenager, procházející tím nejtěžsím údobím je konfrotnován nejen s alkoholovým démonem svého otce Petera, ale i dalších jemu nejbližších, kdy matka Sara ve snaze zabránit totálnímu rozkladu rodiny, nevědomky přihlíží podstatným událostem, jejíž jakýmsi nutkajícím zapříčiněním sama přispěla, a to nevhodným výběrem domu, až po krov zaplněný zjevujících se, pozvolným uvolňováním šířící běsnící negativní energie, jejíž nechtěnou obětí se stává právě osudem zkoušený Matt. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

A jéje, další hororovej film o strašidelným baráku a samozřejmě podle skutečné události. Kolikrát jsme tohle už viděli? Ano, nespočetněkrát. Děj jede podle šablony, diváka nic nepřekvapí, ničeho se nelekne a hned při prvním záběru na ten dům si řekne, že do takovýho baráku se můžou nastěhovat jenom blázni. Nebo také postavy klišovitého a nudného hororu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mě se to vážně docela líbilo. Hlavně posledních, neskutečně mrazivých dvacet minut a k tomu skutečnost, že se něco podobného opravdu mohlo stát. Když se v poslední fázi filmu schyluje k jedné specifické scéně, kdy tajemné zdi domu doslova vydávají své děsivé tajemství, určitě si na úvodní titulky "Based on a true story" vzpomene spousta diváků... Jen při představě tohle zažít mne polil ledový pot. Škoda jen, že tempo, jaké tento horor ke konci nasadí, se jej nedrží již od samého začátku. Místo toho režisér připravil několik průměrných lekaček, které stejně staví jen na lekací hudbě - z obrazu samotného by v tomto případě mrazilo jen absolutnímu neználkovi. Gallner jako herec má také rozhodně navíc. Je to na něm vidět, a kdyby nestavil své obličejové kreace na ublíženém štěňátku zlatého retrievera, více bych mu celkové utrpení uvěřil. No a na závěr: atmosféra celkově docela líbivá (rozhodně ne špatná); zběsilé blikající záběry při flashbacích dobrý nápad, jen nedoporučuji epileptikům... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nečakal som žiadny megahit, ale toľkokrát otrepaná téma strašidelného domu nemala v sebe ani kus originality. Všetko tu už bolo a v omnoho lepšom prevedení. Ľakačky nefungovali vôbec, netrhlo so mnou ani raz, navyše krvavé scény mi tiež neprišli nijak desivé ani odporné. Vždy a všetko je podriadené príbehu a keď ten nefunguje a diváka neupúta, tak nepomôžu ani hektolitre krvi. Mal by som dať priemer, ale už som toho v hororovom žánri videl fakt dosť a preto musím hviezdu ubrať, pretože ma to sklamalo. Kto však nemá hororový žáner natoľko preskúmaný, by mohol byť spokojný. 40%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdepak znovu se už se na tuto variaci na strašidelný dům nepodívám. Hodně tomu čouhalo z nohavic třeba 3:15 zemřeš. ..........-"Navíc úplně vidím ty lekací scény, tady se budeš sklánět u zrcadla a až se zvedneš a podíváš do něj uvidíš tam ohořelou mrtvolu co se šklebí. A tohle zopakuj na různých místech s podobným efektem několikrát po určité době a máš 80 % hororu hotovo. Přidej samozřejmě nějakého hrdinu, hlavně nepřidávej žvásty o bohu (tady se to stalo) a ještě to chce nějaké to finále. Ideální je požár domu. No a do titulků by šlo třeba napsat že už se v tomto strašidelném domě nikdy nic nestalo a všichni žijí spokojeně až dodnes. Máš to"? -"Jo". ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Autoři používají spoustu ohraných prvků a oblbováků a navíc chtějí diváka překvapit něčím originálním. Tomuto hororu se to docela povedlo. Pointa filmu je dobrá, i když možná příliš hnaná k dokonalosti a pak už to nepůsobí tak jak by mělo. Co teda ale rozhodně nedokážu skousnout je chování postav. Když jsem v nějakém uzavřeném prostoru, tak je jasný, že si to s duchy rozdám, ale tahle rodinka mohla kdykoliv vzít roha. Já nevím jak vy, ale kdybych se já dozvěděl, že můj dům byla márnice, zabíjeli se tady lidi a navíc se pak začaly dít divné věci, tak bych prchnul co nejdál by se dalo. Ale tady tito rozchodí úplně všechno a i po x-tém vyděšení paranormálními jevy se z toho dostanou a jede se dál... 55% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné události...cha, cha...jistě, blesky jim křižovaly barákem, dveře se samy otevíraly a zavíraly a dům se otřásal v základech. No, tomu snad uvěří jen naiva. Další duchařská tuctovka, která nevyděsí. Oceňuji, že film není přeplněn prvoplánovými lekačkami a že je zde nápad s krematoriem a nekromancií. Jenže co s horrorem, když naní strašidelný, ba co dím, spíše úsměvný. Zlaté hammerovské strašení... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tyhle seance mě také zaujaly, ale tady jsou pojaty poněkud zkratkovitě a je tomu věnováno strašně málo času, tudíž zbude více místa pro méně zajímavý děj a atmosféra mě nedokázala uchopit. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobrý horor, který příznivce tohoto žánru určitě uspokojí. Solidní atmosféra, pár lekaček, zajímavé kulisy a sympatické obsazení. Vlastně tu nebylo nic co by mně vadilo. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Typicky otrepaný príbeh "domu hrôzy", ktorý neprináša nič nové, navyše ani ústredné postavy nevedia diváka čímkoľvek zaujať, čiže to budú dve hviezdy takpovediac z ľútosti a z dôvodu, že na jedno zhliadnutie vám z toho očné viečka predsa neodpadnu. ()

Reklama

Reklama