Reklama

Reklama

Trhliny

  • Velká Británie Cracks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Drama, ve kterém zazářila Eva Green, se odehrává na internátní škole kdesi v Británii. Stejně jako britské klima, i tato škola je chladná, ponurá a přísně vyhlížející. Povyražením pro místní schovanky, které trpí ztrátou svých domovů, je jejich skokanský tým, který vede slečna G. (Eva Green). Volnost a povzbuzení se děvčatům dostává pokaždé, když jsou vytrženy ze všedních dnů a mohou spolu se slečnou G. hovořit o čem je napadne či poslouchat historky z dalekých dobrodružných cest své ochránkyně. Bohužel, tuto zdánlivě klidnou atmosféru naruší příjezd španělského děvčete, které vidí dál než za hranice pozemku školy.
Drama na motivy stejnojmenné knihy od spisovatelky Sheily Kohler vás donutí vidět samotu a obavy z jiných perspektiv. (berusche)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

Popluh 

všechny recenze uživatele

Jisté režii, krásné kameře a výborným hereckým výkonům bohužel šlape na paty jen jasně daný příběh, který se ani na chvíli neodchýlí od očekávané klasiky a bez momentu překvapení tak "Trhlinám" roztrhá šanci na čistý zápis. I tak ale film obsahuje silné a nezapomenutelné scény. A María Valverde je jeden z největších talentů, jaký jsem za poslední dobu viděl. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborná dráma s fantastickou Evou Green. Príbeh sa odohráva na dievčenskej internátnej škole, kde dovtedy pomerne obyčajný život tejto komunity s vlastnými pravidlami, sa naruší príchodom dievčaťa, tak odlišného od ostatných. Jednotlivé postavy sa postupne vyvíjajú a my máme možnosť nakuknúť pod pokrievku rôznych spoločenských problémov. Postava Evy Green na začiatku celkom obyčajná, možno len trocha veľký snílek, prejde asi najväčší kus cesty, a to až do trpkého konca. Pekne postupne sa nám odkrýva záhada jej nevyrovnanosti a žiarlivosti. Všetko podčiarkuje emotívny, silný koniec. 75/100 ()

Reklama

dee-key 

všechny recenze uživatele

Učebnicový příklad, jak může jedna psychicky narušená latentní lesba a parta malých hloupých holek zničit život člověka chytřejšího a lepšího, než jsou ony samy. Je to přesně ten typ filmu, který nesnáším a který už rozhodně nechci vidět znovu. Navzdory tomu musím říct, že jak Juno tak Eva odehrály role nesympatických a nesnesitelných krav dokonale a že film rozhodně má atmosféru. Proto hodnotím čtyřmi. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý to počin. Alebo skôr potenciál. Behali mi v hlave rôzne pocity a prirovnania. Piknik bol napríklad napriek všetkému krajší film a navyše pôsobil ako keby vznikol bez väčšieho snaženia. Príbeh je tu úplne iný, ide len o vizuálnu podobnosť, alebo možno až inšpiráciu. Najvýraznejšie sú podľa mňa v Trhlinách herecké kreácie Evy Green á la Johnny Depp! A to či už vám to evokuje pozitívny význam alebo nie. Lolitka Valverde tu ale nepôsobila natoľko fatálne ako počas mojej prvej skúsenosti s ňou. A na čo film dopláca najviac, je záver, v ktorom u mňa odrazu kleslo hodnotenie o hviezdičku, kvôli predvídateľnej kope klišé. A vtedy som si spomenul na Zlo, ktoré ma z podobného dôvodu vtedy neohúrilo tiež tak ako by malo. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Film prakticky bez mužů, asi hlavně pro ženské publikum, ale nemůžu říct, že bych byl zklamaný. Eva Green tradičně skvělá jako oblíbená vychovatelka, ale v dobrém světle se ukázaly i některé mladé herečky, zejména María Valverde a Juno Temple. To vyústění celého příběhu nové španělské spolužačky mělo skutečné grády, kvituju způsob, jakým se s tím Jordan Scott vypořádala. Dovedu si představit, že nemalou část hlavně mužského publika by tenhle snímek asi příliš neoslovil, dokonce možná i nudil. No, můj případ to nebyl, zasloužené čtyři hvězdy. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Hudbu k filmu složil Javier Navarrete, mimo jiné autor hudby k Faunovu labyrintu. (ČSFD)
  • V knize je Fiamma (María Valverde) italská princezna. Ve filmu je nám představena jako španělská aristokratka. (sirjohn)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama