Reklama

Reklama

Trhliny

  • Velká Británie Cracks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Drama, ve kterém zazářila Eva Green, se odehrává na internátní škole kdesi v Británii. Stejně jako britské klima, i tato škola je chladná, ponurá a přísně vyhlížející. Povyražením pro místní schovanky, které trpí ztrátou svých domovů, je jejich skokanský tým, který vede slečna G. (Eva Green). Volnost a povzbuzení se děvčatům dostává pokaždé, když jsou vytrženy ze všedních dnů a mohou spolu se slečnou G. hovořit o čem je napadne či poslouchat historky z dalekých dobrodružných cest své ochránkyně. Bohužel, tuto zdánlivě klidnou atmosféru naruší příjezd španělského děvčete, které vidí dál než za hranice pozemku školy.
Drama na motivy stejnojmenné knihy od spisovatelky Sheily Kohler vás donutí vidět samotu a obavy z jiných perspektiv. (berusche)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
topvideo

topvideo (hodnocení, recenze)

Neznášam, keď ma dej filmu naserie. A tento ma nasral neskutočne. Malé pizdy pod vedením pizdy královskej.

A.D.A.M

A.D.A.M (hodnocení, recenze)

Katee

Tá scéna, kde Miss G. ide do mesta kupovať pečivo, má výpadok pamäti a je nervózna je znakom sociálnej fóbie. Ako bolo vo filme spomenuté pri rozhovore s "matkou predstavenou" celý život prežila len na dievčenskom internáte, kde nakoniec pôsobila ako učiteľka. Preto aj dievčatám hovorila v jednej scéne, že tam NAVŽDY ostanú. Jediné, čo mala boli jej dievčatá a internátne pravidlá. Lásku mohla nájsť jedine v dievčati a "porušovaním" pravidiel nádych niečoho zakázaného, čo predstavovalo skutočný život, ktorý prežiť nemohla. A čo tá sociálna fóbia? Cestou na nákup si musela opakovať, čo si bude pýtať a cítila sa veľmi zle, keď sa v obchode zrazu objavili aj iný nakupujúci (dvaja muži). Preto si vymýšľala príbehy o cestovaní. Aspoň vtedy sa mohla cítiť, že naozaj žije a robí, to čo by vždy chcela, ale jej choroba jej to nedovolí. Na konci filmu vidíme ako sa zatvorí v izbe v ktorej evidentne ostane do konca svojho života.

Katee

Katee (hodnocení, recenze)

poz3n

Hráblo jí? Bych řekla...

S takovým chováním jako měla učitelka G. (Eva Green) jsem se setkala, takže si docela přesně dokážu vysvětlit její myšlenkové pochody. V tu chvíli, kdy té Španělce šla koupit tu snídani, jí probíhaly hlavou děsně zmatené scénáře všeho možnýho, z minulosti i z vykonstruované budoucnosti. Chtěla ji zaujmout a nevěděla jak, protože si prostě nepřipustila, že v jejích očích jako vzor klesla ve chvíli, kdy citovala tu knihu a ona ji prokoukla... Hnalo jí jednoznačně zoufalství a její chování podléhalo víc a víc zešílení.

 

Jinak film se mi líbil, bylo v tom napětí a hezké záběry, především na Evu Green se dalo příjemně koukat, měla dobrou mimiku v tváři, stejně jako Juno. Vytkla bych následující: Hudby jsem si bohužel nějak nevšimla. Očekávání jak zde mnozí píší - víc té romantiky a vzplanutí ''zakázané lásky'' se taktéž nedostavilo. Učitelce jsem fandila aby ju přece jenom zlomila a spíš v než pronásledování se to proměnilo v touhu a tajné scházení. Ale, spíš než v divákovi probudit brnění v žaludku ze sladkých slastných lesbických záběrů, šlo tvůrcům asi především o znázornění chorobné, neopětované lásky, která je až za hrob a vylíčit v podstatě nešťastný příběh. Pro mne trochu tedy zklamání, ale bylo to nevšední...4 hvězdy...možná časem jednu uberu...

na příspěvěk reagoval A.D.A.M

poz3n

poz3n (hodnocení, recenze)

Hungrycats

Jo mám stejný problém, taky mi ta scéna přijde jako nevysvětlená... nemáte někdo nějaký vysvětlení?

na příspěvěk reagoval Katee

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Dávám 3***
Režie filmu skvělá, skvělé herecké výkony, ale logika scénáře a mnoha scén působí jako nesmysl. Bohužel neznám knižní předlohu, snad je zajímavější a logičtější?
Zkratkovité vyprávění může být kreativní pro diváka, aby měl prostor domýšlet si a po svém vysvětlovat určité scény, ale tady to chvílema bylo tak nelogické a protiřečící, že jeden jen nechápavě kroutil hlavou a říkal si: asi je tam přesah do žánru "fantasy" - takže jedině jako fantasy by se to dalo brát. (Tomu napomáhá informace, že hudbu k filmu dělal stejný autor jako k Faunovu labyrintu). Ovšem ta krutost, jaká se ve filmu vyskytuje mezi žákyněmi a při tom si na film člověk zajde spíš kvůli romantickým záběrům, citlivé doprovodné hudbě a pak je zděšen, jakého teroru musí být svědkem, to je trochu podraz na diváka.

Hungrycats

Hungrycats (hodnocení, recenze)

Skvělý film, úžasné herecké výkony, uhrančivá Eva Green. Jediné, co mi vrtá hlavou, je scéna, v níž šla Eva Green kupovat pečivo. Proč ten výpadek paměti, proč to divné chování, nemáte pro to někdo nějaké vysvětlení? Jediné, co mě napadlo je, že byla tak opilá láskou, ale to podle mě nebude ono.

na příspěvěk reagoval poz3n

Hyena_15

Hyena_15 (hodnocení, recenze)

bezlogicky zmatok .. chaos .. akurat nejake tie herecke vykony 40% za Juno a Eva ,,

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

Twil: Zajímavá postřeh. No název tomu nijak nezabrání. Pokud jde o tuzemské diváky, všichni čekají na titulky a u těch se uvádí release, který je potřeba pouze zkopírovat do googu a film ti to najde samo. Titulkáři zase čerpají verze ripů na speciálním webu, který je uveřejňuje, proto je distribuce k pirátům stejně snadná, jako u jakéhokoliv jiného názvu. Nehledě na to, že uploudeři nelegálních kopií se vždy postarají o řádnou propagaci své "práce". :-) Pokud by se film jmenoal "Free porn", stačilo by za to napsal rok výroby a třeba DVDrip, BRrip, nebo CAMrip. :-)

Twil

Twil (hodnocení, recenze)

Rozhodne dobra proti-piratska ochrana. Takovy nazev temer znemozni ten film najit na netu. Nedivil bych se, kdyby se zanedlouho zacaly filmy jmenovat treba "free porn" :D Doufam ze se ke me tenhle film nejak dostane.. :-/

GodKnows

GodKnows (hodnocení, recenze)

prave som si pozeral program filmoveho festivalu v BA (27.11 - 4.12) a tento film tam bude sucastou sekcie Zlata panorama......

Skrk

Skrk (hodnocení, recenze)

Pro změnu se k vám musím přidat.Trailer na mě zapůsobil a vypadá zajímavě.Evu Green jsem si oblíbil díky Casinu Royale a The Dreamers,tak uvidíme.Kdy že má film vyjít?

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama