Reklama

Reklama

Trhliny

  • Velká Británie Cracks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Drama, ve kterém zazářila Eva Green, se odehrává na internátní škole kdesi v Británii. Stejně jako britské klima, i tato škola je chladná, ponurá a přísně vyhlížející. Povyražením pro místní schovanky, které trpí ztrátou svých domovů, je jejich skokanský tým, který vede slečna G. (Eva Green). Volnost a povzbuzení se děvčatům dostává pokaždé, když jsou vytrženy ze všedních dnů a mohou spolu se slečnou G. hovořit o čem je napadne či poslouchat historky z dalekých dobrodružných cest své ochránkyně. Bohužel, tuto zdánlivě klidnou atmosféru naruší příjezd španělského děvčete, které vidí dál než za hranice pozemku školy.
Drama na motivy stejnojmenné knihy od spisovatelky Sheily Kohler vás donutí vidět samotu a obavy z jiných perspektiv. (berusche)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Na téma učitel-žák toho bylo natočeno a napsáno mnoho. Já doufám, že ještě mnoho bude, protože je to téma takřka nevyčerpatelné. Záleží jen na režisérovi, scénáristovi nebo třeba spisovateli jak ho uchopí a co s ním ve výsledku provede. Eva Green nebyla psychopatická a ani jiným způsobem nějak vyšinutá. Byla jen stravovaná vlastními touhami a myšlenkami, které měly za následek to, co se stalo. To z ní vlastně udělalo politování hodnou chudinku. Ale nemám ji v úmyslu co by Miss G nějak obhajovat. Souhlasím s Malarkeyem ženské dokážou být někdy opravdu hodně drsné a to je celkem slabé slovo. K čemu vlastně bylo to skákání do vody, když nikdy nesoutěžily se žádnou jinou školou a nikdy nebyly na žádných závodech. Akorát se tu ukazovalo jak byla Miss G energická, excentrická, zapálená pro věc, ve velké míře vášnivá a zdálo by se i nespoutaná konvencemi. Eva Green tu podala mimořádný herecký výkon. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Ryze ženský film o ženách, nikoli však pouze pro ženy. Atmosféra zkostnatělého dívčího internátu je navozena velmi dobře a i když se příběh rozvíjí pozvolna, v druhé polovině se dostáváme do slušného psychologického inferna. Scéna z vesnického krámku či závěr v lese rozhodně utkví v paměti. Navzdory všem nepopíratelným kladům je hlavním magnetem excelentní výkon Evy Green, při jejímž přerodu z empatické učitelky na psychopatickou fúrii naskakuje husí kůže. Představitelka Fiammy mi bohužel nebyla příliš sympatická a Juno Temple na tom nebyla o moc líp (i když obě hrály skvěle), tudíž jsem jim moc nedokázal fandit. Jordan Scott se zjevně potatila a za svůj debut se věru nemusí stydět. 80%. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Představte si místo filmu dívčí tělo, které je složeno z mnoha částí, které jsou na sobě závislé a jedno nedokáže žít bez druhého. Středem tohoto těla je bod G. Tedy Miss G. Ostatní části jsou na ni závislé a snaží se uspokojit a udělat jí radost. To se jim daří, jenže toto dívčí tělo pozná doteky něčeho nového. Fiammy. Miss G v tom nachází novou nepoznanou rozkoš a ostatní tomu musí zabránit. Dojde tedy k nevyhnutelnému. Krásně nasnímané a přesto mě to neoslovilo tak, jak jsem očekával. Možná jsem s hodnocením přísný a po příštím shlédnutí svůj názor změním. Prozatím se musíte spokojit s mým prvním dojmem. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Neskutečně silné cosi, snad bez jediné mužské postavy (takový opak Master & Comander), jenže... Sakra... Ta gradace, ta úchvatná kamera (některé scény je prostě potěcha sledovat, neb jsou úchvatně a takřka dokonale nasnímány a to se ani nemusí zrovna jednat o Evu Green nahou plovoucí za měsíčku), děj je super a člověk si ani nemá šanci všimnout že se to odehrává v pár místnostech, louce, lesíku a jednom tentononcu na skákání do vody. Výborně mě překvapili herecké výkony, kde se krom Evy Green ve výborném světle ukázali i dívčiny Temple a Valverde. Závěr filmu neskutečně graduje a přináší nečekané mrazení v zádech (obzvlášť ten souboj pohledů!). A... A vůbec, mám slabost pro filmy z prostředí internátních škol a tady se k tomu přidává i dosti zajímavá citová linie. " Nezůstane nic než... Rozklad této nádherné trosky, nezměrné a nahé. Osamělé vrstvy písku rozloží se v dáli... " PS: co se skvostného vizuálu týče - Ridleyho potěr se pozná. PPS: já zapomněl velebit hudbu? hanba mi! ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Dramatické, zlé, temné, předpojaté, uzavřené, klaustrofobické, šílené, manipulativní, ovlivněné. Zvlaštní dramatický příběh z prostředí internátní školy pro dívky, kde je uzavřená skupina skokanek, nová španělka, kapitánka týmu a učitelka, která celý svůj život prožila v internátní škole. Do toho zvláštní láska a chtíč. Konec překvapující, i když tolik zase taky ne. Skvělé prostředí i hudba. Co se týče hereckých výkonů Eva Green podala obdivuhodný výkon. Film, který není moc pozitivní. ..skoky do vody na jaře? Blázni, fakt! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Hudbu k filmu složil Javier Navarrete, mimo jiné autor hudby k Faunovu labyrintu. (ČSFD)
  • Scenár bol napísaný podľa rovnomenného románu Sheily Kohlerovej z roku 1999. (Arsenal83)
  • V knize je Fiamma (María Valverde) italská princezna. Ve filmu je nám představena jako španělská aristokratka. (sirjohn)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama